NIEUW WEBSITE MET WEBSHOP 

Beste stripliefhebbers, helaas gaat de site nog niet deze week online.
Wij doen onze uiterste best zo spoedig mogelijk onze nieuwe site online te laten gaan.

LIEFHEBBEN VOOR TWEE 

Monique is twintig jaar jong en droomt er alleen maar van om geëmancipeerd te zijn.
In 1941 komt ze terecht in het bezette Parijs en ontdekt de roes van de hoofdstad. Ze ontmoet er Francis, trouwt in een opwelling met hem en baart Nicole. Maar Monique probeert te begrijpen hoe ze van haar eigen dochter moet houden, dit onschuldige kind dat haar van haar vrijheid berooft...
Bij de Bevrijding ontmoet Monique een Amerikaanse officier en ontdekt de ware liefde. Om haar passie te kunnen uitleven, besluit de jonge vrouw al haar rechten op haar dochter op te geven en Nicole aan haar vader over te laten. Van nu af aan worden moeder en dochter gedwongen elkaar te zoeken, te missen, te vinden.

 

RINGO INTEGRAAL

Ray Ringo is een agent voor het postkoetsbedrijf Wells Fargo die instaat voor de beveiliging van geldtransporten. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog was hij een luitenant bij de Noordelijken om daarna zijn job te hernemen.

Behalve drie losse albums verschenen alle westernverhalen ook in twee integrales in de collectie Alles van Vance. In Kuifje verschenen drie verhalen (1965-1966) en zes hoofdstukken in opeenvolgende nummers van Kuifje Pocket (1977) die samen het verhaal Drie Schurken in de Sneeuw vormen. Al deze verhalen worden nu gebundeld in een dikke integrale van 184 pagina's met een dossier.

Het was de tweede grotere reeks van William Vance na de maritieme reeks Howard Flynn en voordat hij Bruno Brazil zou tekenen.

THORGAL - Tupilaks

Tijdens een storm op volle zee ontdekt een vikingexpeditie een baby in een mysterieus vaartuig. Het kind krijgt de naam Thorgal. Hij groeit op tot een bedreven boogschutter en zwaardvechter, voor wie vrijheid en rechtvaardigheid boven alles gaan. Keer op keer verdedigt hij zijn gezin, in de hoop op een vreedzaam leven. Zijn leven is het verhaal van een man die door de goden op de proef wordt gesteld en die in de loop van zijn avonturen het geheim van zijn afkomst ontdekt.

NIEUWE TITELS:

LUXE UITGAVE: Voor bestellen gewenst OP=OP
XIII 28 - Cuba waar alles begon 200 exemplaren
SUSKE EN WISKE - Verdwenen Joker
THORGAL GROOT FORMAAT 100 exemplaren

ZIJ DIE SPREEKT kloeke oneshot van wel 215 pagina's 
LIEFHEBBEN VOOR TWEE Stephen Desberg/Emilio van der Zuiden
JUKEBOX MOTEL 2 De levend en de sterfgevallen van Robert Fury
CENTAUREN - Aurora & Ulysses intgraal 2  1982-1989
THORGAL SC/HC 40 - Tupilaks
JEREMIAH SC/HC 39 - Rancune
RINGO INTEGRAAL
RAVIAN DOOR .... 3 - Waar de verhalen ontstaan
DE NIEUWE AVONTUREN VAN LUKE LUCKY 10 -De ark van Rataplan
ALFA 17 - Liberty ship
CLIFTON 20 - Elementary, my dear Clifton.
MARSUPILAMI - Het Humboldtdier
VRIJE VLUCHT - Belem van Servais
De SMURFEN 41 - En de verloren kinderen
VOETBALGEK ! 18
KLEINE ROBBE 19 - Praat niet met volle mond
KIEKEBOE 162
SUSKE EN WISKE DOOR   7


ENGELS:

ALAN MOORE - From hell new edition in full color
THE TECHNOPRIESTS complete 
WAR AND PEACE - The graphic novel
GIRLS FROM THE SEA -

MANGA:

MY HERO ACADEMIA vol 1-2- box set 
ZOMBIE MAKEOUT CLUB - Death wish

*

TINTIN/KUIFJE

POP-UP KAARTEN
ESPRESSO KOPJES 
SLEUTELHANGERS - cover kuifje albums

JEREMIAH - Rancune

Samen kan niets hen stoppen. Gescheiden zullen Jeremiah en Kurdy lijden. Vooral omdat zowel de politie, de clan van ‘Mevrouw’ als een oude vijand hen op het spoor zijn. Niets verloopt volgens plan voor Jeremiah en Kurdy. Terwijl de man met de helm gevangen zit in een smerige gevangenis, wordt Jeremiah ontvoerd door de handlangers van de mysterieuze ‘Mevrouw’. Kurdy, even gewelddadig als vindingrijk, zal zich snel uit zijn benarde situatie bevrijden. Hij neemt daarbij zijn celgenoot mee als handlanger, maar die blijkt vol verrassingen te zitten. Samen proberen ze Jeremiah te bevrijden. De situatie zal nog ingewikkelder worden wanneer een oude vijand in de stad opdaagt.

 

RAVIAN door.....

Ze worden verplicht de sitcoms te schrijven die een hit moeten worden op alle zenders van Point Central. Helaas is de substantie die hun creativiteit voedt schaars. Ze hebben dringend de hulp van Galaxity nodig om een andere bron te kunnen exploiteren. Een bron die zich bevindt in een uithoek van de Aarde in de twintigste eeuw! De Terraanse ruimte-tijddienst springt op de zaak. Maar hun beste agenten zijn weer kinderen geworden. Het is niet gemakkelijk om met een stelletje tieners te werken die hun dans- en judolessen niet willen missen!

MARSIPULAMI - HET HUMBOLDTDIER

Na Robbedoes in Berlijn blaast de Duitse kunstenaar Flix opnieuw leven in de legendarische Marsupilami tijdens de Weimarrepubliek!

Zuid-Amerika, december 1801. De ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt vangt de Marsupilami, een tot dan toe onbekend wezen, en steelt ook drie van zijn eieren. Zijn uitzonderlijke vangst wordt naar het Natuurhistorisch Museum in Berlijn gebracht, waar het verwaarloosd en vervolgens vergeten wordt. Het is op die plek dat Mimi, een klein meisje van zeven jaar oud, in 1931 de Marsupilami ontmoet. Samen zetten ze Berlijn op stelten! Daarnaast proberen ze vooral om de verdwenen eieren van de Marsupilami terug te vinden in de grote stad.

 

SUSKE & WISKE door..7 sc/hc/luxe

Voor dit nieuwe verhaal duikt Ronald Grossey verrassend op als scenarist. Stripinformatievreters als wij zijn, kennen we hem vooral als schrijver van het dikke boek Studio Vandersteen: Kroniek van een Legende 1947-1990 dat in 2007 bij Roularta Books verscheen. Na dat boek over Willy Vandersteens studio had hij het plan om een boek over het weekblad Kuifje te schrijven, maar dat evolueerde naar een biografie van Bob De Moor, Hergés rechterhand voor de stripreeks Kuifje, maar ook een beste vriend van Vandersteen. Bob De Moor: De Klare Lijn en de Golven verscheen in 2013 bij Uitgeverij Vrijdag, waar Grossey werkzaam is als uitgever. Grossey stelt ook de achtergronddossiers samen van de integrale reeksen Robert en Bertrand en Piet Pienter en Bert Bibber. Hij bewerkte ook oude scenario's van Bessy voor nieuwe versies die werden getekend door Jeff Broeckx. Eveneens uit het universum van Willy Vandersteen komt Grossey's Red Knight, wat een meer volwassen versie van De Rode Ridder moest worden, getekend door Marvano. Na één deel uit 1990, een update van De Vuurgeest, verdween deze reeks voortijdig in de annalen van de stripgeschiedenis.

SERVAIS - Bellem

Een Servais vol legendes en magie.

België, jaar 1750. De kleine Bellem en zijn mysterieuze moeder gaan naar de beroemde burcht Reinhardstein, waar het kind de Markies van Mauban een vreemde brief geeft waaruit blijkt dat hij de zoon is van de fee Melusine. Bellem wordt opgenomen door de markies, wiens familie haar fortuin aan de fee te danken heeft, en moet een strenge religieuze opvoeding volgen bij Marie-Charlotte, de jonge gravin. Maar zal de opstandige jongen, die zich lijkt te kunnen verbranden aan wijwater, zo gemakkelijk het leven van een gelovige leiden dat hem wordt opgelegd?
Temeer daar het kind blijk geeft van een zeer vindingrijke wreedheid, een gave voor creatieve streken en een voorliefde voor vrijheid die hem regelrecht op het pad van zelfontdekking zal werpen, door avonturen vol magie, liefde en drama.

Voor zijn nieuwe album nodigt de legendarische Jean-Claude Servais u uit voor een uitzonderlijk bezoek aan het kasteel van Reinhardstein, een ruw en woest gebouw, een van de meest bezochte kastelen in België.