---

ZATERDAG 29 OKTOBER VANAF 14 UUR SIGNEREN

ERIC HEUVEL - MICHIEL OFFERMAN - WILLEM RITSTIER

Jeff Rylander - Luthon Höge - Saul!  

TARDI - Elise en de nieuwe partizanen

De jonge zangeres Elise trekt in 1958 van Lyon naar Parijs om daar haar geluk te beproeven. Na de protest­beweging van mei ‘68 verlaat ze de showbizz. Terugkeer naar het oude leven is voor haar ondenkbaar. Zij voegt zich bij het verzet om te strijden tegen uitbuiting, sociaal onrecht en racisme. Haar bijzondere traject voert ons van de Algerijnse oorlog naar het begin van de jaren zeventig.

Tardi en Dominique Grange leveren een ­intense en bevlogen graphic novel af, die sterker dan ooit weerklank vindt in een Frankrijk dat nog altijd wordt verscheurd door ongelijkheid en onrecht.

JEFF RYLANDER -

Achtervolgd door het verleden, heden met uitzicht op een onzekere toekomst, beweegt Jeff Rylander zich soepel door het leven. Als gemankeerde schrijver annex copywriter heeft hij zich teruggetrokken in een appartement van het Marona Resort op Curaçao waar hij van de eigenaar, Arthur Natjeman, gratis mag wonen in ruil voor wat hand-en-spandiensten.

In Paniek op Curaçao brengt hij niet alleen zichzelf in gevaar, maar sleept hij ook zijn vriend en vriendin, Domdou en Hilda Sommelbi, mee in het avontuur. Criminelen, politie, jaloerse echtgenoten en ‘die man uit Nederland’ zitten hem achterna. En dan is er natuurlijk die hond

 

PRESENTATIE EN SIGNEREN ZATERDAG 29-10 VANAF 14 UUR 

 

MADELEINE, VERZETSSTRIJDSTERS

De kleine Madeleine Riffaud, geboren in 1924, leidt een gelukkig leven met haar grootvader en haar ouders. Of toch tot de Tweede Wereldoorlog de familie uit elkaar haalt. Madeleine, die lijdt aan tuberculose, wordt naar een sanatorium gestuurd. Het is vast de slechtst mogelijke plek voor een koppige jonge vrouw die droomt van een gek en noodzakelijk project: bij la Résistance gaan. Toch slaagt Madeleine erin. Onder de codenaam ‘Rainer’ wordt ze een belangrijke figuur en bevoorrechte getuige van haar tijd.

Een uitzonderlijk verhaal dat ze vandaag vertelt in een uitzonderlijke trilogie, doorspekt met duizenden details uit een geheugen dat niets is vergeten.

Deel 1 van een trilogie. Het levensverhaal van Madeleine Riffaud, een verzetsheldin

 

HET ECHTE VERHAAL VAN DE FAR WEST

Elk album is een compleet verhaal en bevat een exta dossier van acht pagina’s.

De revolverheld. Zijn echte naam was James Butler Hickok, maar hij werd Wild Bill genoemd. Hij werd beschouwd als de beste schutter in het Wilde Westen. Hij had geen duidelijke plannen en geen geld, maar de flamboyante dandy wekte wel zowel bewondering als vrees op. Hij leek alleen maar geïnteresseerd in vrouwen, poker en whisky. Hij had een sterk karakter en kon goed overweg met vuurwapens. Daardoor kreeg hij het recht om de wet te vertegenwoordigen in de wilde streken van Kansas.

Op een avond in oktober 1871 veranderde zijn leven. Tijdens een interventie doodde hij per ongeluk zijn plaatsvervanger en vriend. Overmand door schuldgevoel gaf Hickok zijn marshall-penning terug en zwierf hij over de Vlaktes. Onverschillig nam hij deel aan de populaire opvoeringen in het Westen. Samen met Buffalo Bill en Texas Jack speelde hij voor een op sensatie belust publiek zijn eigen avonturen na, die al dan niet verzonnen waren. Maar hij deed dat niet met hart en ziel. Toen hij het theatrale gedoe moe was, ging hij in de Grote Vlaktes op zoek naar authenticiteit. Hij trok naar Deadwood, in het Dakota-territorium. Daar had hij een afspraak met het lot.

NIEUWE TITELS

TARDI - Elise en de nieuwe partizanen 
SABOTEUSES hc 1 - Naald
MADELEINE, VERZETSSTRIJDSTER hc 1 - De vonkende roos
OLYMPUS MONS sc 6 - Einstein
PROMETHEUS sc 19 - Artefact
ARBORIS XL reeks - De bloemenman
SAMOERAI ORIGINE sc 3 - Eíko
MEERMINNEN & VIKINGEN sc 4 - De ontzichtbare dreiging
DE 5 RIJKEN hc 5 - Het voorwerp van je haat
ORKS & COBLINS hc 11 - Kronan
HET VENIJN hc 4 - Hemelsblauw
MAGIËRS hc 6 - Yoni
DE DERDE ZOON VAN ROME hc 5 - Marcus Antonius en Cleopatra
ANDROIDEN hc 9 - De herder
DE ZOON VAN DE AREND hc/sc 12 - Jena 1806
DE ZOON VAN DE AREND integraal 1 - Revolutie
ELSJE hc/sc - Superscout
SUSKE EN WISKE JUNIOR 9 - vERBODEN TE HEKSEN
SUSKE EN WISKE korte verhalen - Toffe tiko- Sprookjesnacht aan zee - De bossebollebozen - De lollige lakens 
IDEFIX 2 - De Romeinen bakken er niks van 
*

SCHEURKALENDERS 

DIRKJAN
FOKKE & SUKKE
PETER VAN STRAATEN
*

NIEUW ENGELS

ANDI WATSON/SIMON GANE - Paris -Juliet, a penniless American art student, travels to the City of Light to study painting. To pay her way she paints portraits of wealthy debutantes. One of her subjects is Deborah, a young English woman suffocated by the narrow expectations of her aristocratic family. Juliet is equally confined by the rigid academic structure of her art education and finds an unlikely kindred spirit in Deborah.
Juliet and Deborah's love for art bring them together, even as their friends and family try to drive them apart. 
A fairy tale romance where the old and new worlds collide drawn by Simon Gane, the artist behind the Eisner nominated Ghost Tree and They’re Not Like Us and written by Andi Watson, author of The Book Tour, Kerry and the Knight of the Forest and the forthcoming Punycorn

MADE IN KOREA  -
 A Korean nine-year-old named Jesse is adopted and sent
to live with a lovely couple in America. Equipped with a seemingly encyclopedic
brain but socially awkward, the young girl's journey through the
complexities of race, gender, and identity hits a fork in the road when she
discovers she's not entirely human...yet. Adolescence just got a lot more
emotional for the world's first true A.I.
system
*

NIEUW MANGA

MY HERO ACADEMIA BOX SET volumes 1 - 20
MY HERO ACADEMIA  vol 32
THE ABANDONED EMPRESS  vol 3
CANDY SIGARETTES 1
'DRIP'DRIP' 
KAIJU 8 - vol 4
SAKAMOTO DAYS vol 4
*

LUTHON HÖGE 

Op 18 juli 1952 komt inspecteur Reimst Cloissé aan in Luthon-Höge. Hij neemt de plaats in van de onlangs overleden inspecteur Alain Souchon. Op het eerste gezicht lijkt Luthon-Höge een rustig dorpje, maar dat is slechts schijn. Lijken in de kast zijn er genoeg, maar ook op de begraafplaats vind je ze terug. Cloissé belandt in een waar wespennest en elke poging die hij onderneemt om misdaden op te lossen wordt in de kiem gesmoord. Niet in de laatste plaats door zijn superieur, hoofdinspecteur LaCase

PRESENTATIE EN SIGNEREN ZATERDAG 29-10 VANAF 14 UUR 

 

SAUL 

Noodgedwongen nemen Saul en Lea dienst in het huurlingenleger van Barkahn. De huurlingen zijn op weg naar de stadstaat Ignor, die belegerd wordt door de troepen van Naknamore, de grootvorst van de stadstaat Rongji. Naknamore heeft Ignor belegerd omdat zijn dochter gevangengehouden wordt door de grootvorst van Ignor. Binnen een dag wordt zij 18 jaar en wanneer de grootvorst van Ignor om middernacht met haar trouwt, wordt hij automatisch ook grootvorst van Rongji. Zo staat het geschreven in de wet. Doordat de stadstaat Ignor midden in een meer ligt is een belegering de enige optie, maar de tijd dringt. Daarom heeft grootvorst Naknamore de huurlingen van Barkahn om hulp gevraagd. Vanaf het moment dat de huurlingen samen met Saul en Lea hun opdracht uit gaan voeren stapelen de problemen zich op. Niets is wat het lijkt  
PRESENTATIE EN SIGNEREN ZATERDAG 29-10 VANAF 14 UUR