---

zaterdag 8 oktober vanaf 16 uur presentatie 

INDOCOMICS

Ruud den Drijver 'auteur' en Peter Nuyten 'tekenaar' van deze mooie cover zijn aanwezig om hun boek te signeren en van een mooie tekening te voorzien. 

Hopende op mooi weer voor een lekker hapje en een drankje in onze mooie stadstuin

De 'katjangs' van de stripkunst

Indocomics vormen een onderbelicht verschijnsel. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw drukken Indo-Europese stripmakers hun stempel op de internationale stripkunst. Dit boek vertelt het uitvoerige verhaal van ruim dertig tekenaars met een Indische, Molukse of Indonesische achtergrond. Over hun geschiedenis, de stijl(invloeden) en de inhoud van uiteenlopende stripverhalen. Er worden verbanden gelegd met de vroege Javaanse en Balinese kunst, en de relatie wordt geduid tussen wajangspelen en de klare lijn, de stijl die bekend is geworden door Kuifje. Met veel aandacht voor grondleggers Eppo Doeve en Thé Tjong-Khing, en ook voor de nieuwe generatie: Aimée de Jongh, Paul Teng, Peter Nuyten, Chris Evenhuis en Peter van Dongen, die de afgelopen jaren internationale bestsellers hebben afgeleverd. Met veel unieke illustraties.

BRUNO BRAZIL

De grote terugkeer van de cultheld van het weekblad Kuifje getekend door de tekenaar van Lady S. Bruno Brazil en zijn kaaimancommando hebben met succes de gevaarlijkste missies volbracht. Maar de laatste missie is misgelopen en meerdere leden van zijn team zijn gedood of zwaar verminkt. Een paar maanden later is Brazil nog niet helemaal bekomen van de tragedie. Maar er duikt een nieuwe dreiging op. Een ongrijpbare misdadiger vermoordt alle oude vijanden van het commando. Deze nieuwe tegenstander bereidt een grootse operatie voor, gelinkt aan de verovering van de ruimte.. De overlevenden van het kaaimancommando hebben geen tijd meer om te treuren of hun wonden te likken… Ze moeten opnieuw samenkomen.

 

IN DE SCHADUWEN 2

Er was eens een berooide ridder en een mooie prinses die opgesloten zat.

Arzhur wordt geminacht door zijn vroegere wapenbroeders, door een misdaad die een blijvende smet op zijn blazoen is. Hij zwalpt van de taverne naar het slagveld, op zoek naar een nieuw contract om zijn beurs te spekken. Op een nacht stellen drie geheimzinnige oude vrouwen hem een pact voor waar elke huurling van droomt: eer en fortuin vergaren door een koningsdochter te bevrijden die wordt gevangengehouden in de ruïnes van een verlaten kasteel. Ondanks de terughoudendheid van zijn schildknaap aanvaardt Arzhur de opdracht.

Hij voert een meedogenloos gevecht tegen de monsters die de prinses bewaken. Maar Islen is niet de frêle jongedame in nood die hij verwachtte. Waar haalt ze haar duistere krachten, waar het hele koninkrijk bang van lijkt? Wat is het verband met de oude vrouwen die Arzhur hebben betaald om haar te bevrijden?
De jongeren zijn het slachtoffer van een complot waar ze niet alles van snappen. Ze besluiten samen te werken om hun lot weer in eigen handen te krijgen.

Een sprookje waarin alle thema’s naar boven komen waarmee Hubert zo’n faam heeft vergaard, en die zijn scenario’s zo rijk maken: emancipatie, ons innerlijke monster, reëel of ingebeeld, familieconflicten, de blik van anderen, de vrije wil.

 

HET ECHTE VERHAAL VAN DE FAR WEST

Elk album is een compleet verhaal en bevat een exta dossier van acht pagina’s.

De revolverheld. Zijn echte naam was James Butler Hickok, maar hij werd Wild Bill genoemd. Hij werd beschouwd als de beste schutter in het Wilde Westen. Hij had geen duidelijke plannen en geen geld, maar de flamboyante dandy wekte wel zowel bewondering als vrees op. Hij leek alleen maar geïnteresseerd in vrouwen, poker en whisky. Hij had een sterk karakter en kon goed overweg met vuurwapens. Daardoor kreeg hij het recht om de wet te vertegenwoordigen in de wilde streken van Kansas.

Op een avond in oktober 1871 veranderde zijn leven. Tijdens een interventie doodde hij per ongeluk zijn plaatsvervanger en vriend. Overmand door schuldgevoel gaf Hickok zijn marshall-penning terug en zwierf hij over de Vlaktes. Onverschillig nam hij deel aan de populaire opvoeringen in het Westen. Samen met Buffalo Bill en Texas Jack speelde hij voor een op sensatie belust publiek zijn eigen avonturen na, die al dan niet verzonnen waren. Maar hij deed dat niet met hart en ziel. Toen hij het theatrale gedoe moe was, ging hij in de Grote Vlaktes op zoek naar authenticiteit. Hij trok naar Deadwood, in het Dakota-territorium. Daar had hij een afspraak met het lot.

HC beperkt!

NIEUWE TITELS

DE NIEUWE AVONTUREN VAN RIK RINGER SC 6 - Tiercé van de dood
GREEN GLASS SC 4 _ Het signaal
BUCK DANNY INTEGRAAL 12
CLIFTON INTEGRAAL 4
GAME OVER SC 21 - Rasp incident
SUSKE EN WISKE JUNIOR SC 9 - Verboden te heksen
DE KIEKEBOES SC - Vier door derden, unieke hommage aan de kiekeboes
DE WERELD VAN SOFIE 

DE PIN-UP VAN DE B - 24 integrale editie Ali-La-Can & Nosi Art
DE PIN-UP VAN DE B - 24  sc 1 Ali-La-Can
MALEFOSSE sc 8 - Het vergetelkruid
MEERMINNEN& VIKINGEN sc 4 De onzichtbare dreiging
BUSSI COLLECTIE - Ogen zo blauw 

NIEUW ENGELS

ALWAYS NEVER -After forty years of being madly in love, Ana and Zeno are finally retiring and giving their romance a chance to bloom while they both still have time left. A unique but relatable love story told in reverse, with each chapter stepping further back through the decades of touch and go courting, showing both the heartbreaking moments that kept the two lovers apart and the beautiful moments that kept their flame alive. This isn't a tale of missed connections and regret but rather a story celebrating the complexities of family, responsibility, destiny, and how love persists across time with complete disregard for all of that.
Ana is a brilliant, headstrong, and compassionate mayor of a small city, with a lovely husband, daughter, and granddaughter.  Yet there has been a lingering piece of her life missing -- a thread of happiness she hasn't been able to pull on for most of her life. Zeno, a lifelong bachelor, bookstore owner, intrepid traveler, and theoretical physicist determined to figure out how to turn back time. Handsome, clever, and kind, he is often questioned about his failure to "settle down." Over the years, they have woven together an impossible and inexhaustible love. Their paths constantly intertwining, from a chance meeting on a boat to clumsily bumping into each other in the city they share. Eventually keeping in touch by letters and late-night phone calls across the world.
REVENGE OF THE LIBRARIANS -Tom Gauld returns with his wittiest and most trenchant collection of literary cartoons to date. Perfectly composed drawings are punctuated with the artist's signature brand of humour, hitting high and low. After all, Gauld is just as comfortable taking jabs at Jane Eyre and Game of Thrones.
Some particularly favoured targets include the pretentious procrastinating novelist, the commercial mercenary of the dispassionate editor, the wilful obscurantism of the vainglorious poet. Quake in the presence of the stack of bedside books as it grows taller! Gnash your teeth at the ever-moving deadline that the writer never meets! Quail before the critic's incisive dissection of the manuscript! And most importantly, seethe with envy at the paragon of creative productivity!
Revenge of the Librarians contains even more murders, drubbings and castigations than The Department of Mind-Blowing Theories, Baking For Kafka or any other collections of mordant scribblings by the inimitably excellent Gauld.
OTHER EVER AFTERS -Once upon a time . . . happily ever after turned out differently than expected. In this new, feminist, queer fairy-tale collection, you'll find the princesses, mermaids, knights, barmaids, children, and wise old women who have been forced to sit on the sidelines in classic stories taking center stage. A gorgeous all-new collection in graphic novel format from a Stonewall Honor-winning author and artist. What if the giant who abducted you was actually thoughtful and kind? What if you didn't want to marry your handsome, popular, but cold-inside suitor? What if your one true love has all the responsibilities that come with running a kingdom? Award-winning author Melanie Gillman's phenomenal colored-pencil art creates another ever after for the characters who are most worthy of it.
RUTA SEPETYS- Between shades of gray - the graphic novel. 
IT WON'T ALWAYS BE LIKE THIS - Malaka Gharib  - 
JEFF LEMIRE  - Robin & Batman

DE AVONTUREN VAN ROBBEDOES EN KWABBERNOOT

Nu het honderdjarige bestaan van uitgeverij Dupuis nadert, komen Robbedoes en Kwabbernoot op het slechte idee om van de aardbodem te verdwijnen. Misschien net omdat ze zich onder water begeven in de onderwaterstad Korallion. Die hadden ze al bezocht in een eerder en mythisch avontuur van Franquin: Robbedoes en de Bobbelmannen.
De twee journalisten zijn zonder waarschuwing een week te vroeg vertrokken naar Cap Rose, in het zuiden van Frankrijk, waar ze de heropening van de mythische onderwaterstad Korallion onderzoeken. Vandaag de dag heeft de dochter van de stichter de leiding van Korallion overgenomen en maakt ze er een excentrieke vakantieclub van. Maar het lijkt erop dat ze zo verantwoordelijk is voor de opwarming van het Middellandse Zeebekken en de verschijning van nieuwe bedreigende diersoorten.

 Gevangen op de bodem van de zee ontdekken Robbedoes en Kwabbernoot al snel de gruwelijke waarheid.

 

Collectie Getekend / DE Slang en de Coyote


USA, 1970. Joe is een vriendelijke, gepensioneerde man op reis door het Amerikaanse Wilde Westen. In zijn camper maakt hij allemaal beproevingen mee en leert hij een aantal verrassende mensen kennen: een kleine coyote, FBI-agenten, een U.S. Marshall die niet bepaald vriendelijk is, lokale schurken, oude vrienden die min of meer betrouwbaar zijn. Maar Joe is zelf ook niet zomaar een ongevaarlijke wandelaar. De levensverwachting van iedereen die op zijn pad komt, heeft de neiging gevaarlijk te dalen.

 Roadmovie of moderne western, De Slang en de Coyote neemt je mee van verrassing naar verrassing en gaat over een bijzonder moment in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

 

ZET IN DE AGENDA
TRIO 'RITSTIER'

ZATERDAG 29 OKTOBER 

SAUL- APRI KUSBIANTORO
JEFF RYLANDER - ERIC HEUVEL
MICHIEL OFFERMAN