---

zaterdag 8 oktober vanaf 16 uur presentatie 

INDOCOMICS

Ruud den Drijver 'auteur' en Peter Nuyten 'tekenaar' van deze mooie cover zijn aanwezig om hun boek te signeren en van een mooie tekening te voorzien. 

Hopende op mooi weer voor een lekker hapje en een drankje in onze mooie stadstuin

De 'katjangs' van de stripkunst

Indocomics vormen een onderbelicht verschijnsel. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw drukken Indo-Europese stripmakers hun stempel op de internationale stripkunst. Dit boek vertelt het uitvoerige verhaal van ruim dertig tekenaars met een Indische, Molukse of Indonesische achtergrond. Over hun geschiedenis, de stijl(invloeden) en de inhoud van uiteenlopende stripverhalen. Er worden verbanden gelegd met de vroege Javaanse en Balinese kunst, en de relatie wordt geduid tussen wajangspelen en de klare lijn, de stijl die bekend is geworden door Kuifje. Met veel aandacht voor grondleggers Eppo Doeve en Thé Tjong-Khing, en ook voor de nieuwe generatie: Aimée de Jongh, Paul Teng, Peter Nuyten, Chris Evenhuis en Peter van Dongen, die de afgelopen jaren internationale bestsellers hebben afgeleverd. Met veel unieke illustraties.

DE WERELD VAN SOFIE 

De Wereld van Sofie is een roman uit 1994 van de Noorse schrijver Jostein Gaarder die in meer dan vijftig talen vertaald raakte en in 1999 een Noorse filmbewerking kreeg. Alleen al in het Nederlands zijn we sinds 1996 aan de tweeënzeventigste druk van de roman. Via een spannende speurtocht van het meisje Sofie en een geheimzinnige briefschrijver vertelt de roman in wezen over de geschiedenis van de westerse filosofie, van de eerste Griekse filosofen tot de moderne tijd.

 

 

JAGEN OP RAMIREZ 

Ramon Perez is gek. Hij heeft er alles voor over om de rockster van de after-sales om te leggen! Jacques Ramirez wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanval op Robotop en wordt nu gezocht door de politie van Falcon City!
Wanneer er weer een vreemd personage in zijn leven verschijnt, besluit hij de stad te ontvluchten in het gezelschap van Chelsea Tyler en Dakota Smith. Maar de mannen van het kartel zullen het er niet bij laten zitten. Ze zullen er alles aan doen om de man te vinden die hen heeft verraden.

Jacques belandt in een klopjacht die even explosief als omgeving fraai is. De perfecte gelegenheid om enkele familieconflicten op te lossen en te profiteren van de rijkdommen die de staat Arizona biedt.

SPIJT 

Het stripboek van dé Carry Slee-klassieker: Spijt!

Jochem is het mikpunt van gepest op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er ook niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen de leerlingen te horen dat Jochem na een schoolfeest niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Hij wil Jochem graag vertellen dat het hem spijt. Hopelijk is het nog niet te laat.

 

NIEUWE TITELS

DE WERELD VAN SOFIE 
DE PIN-UP VAN DE B - 24 integrale editie Ali-La-Can & Nosi Art
DE PIN-UP VAN DE B - 24  sc 1 Ali-La-Can
MALEFOSSE sc 8 - Het vergetelkruid
MEERMINNEN& VIKINGEN sc 4 De onzichtbare dreiging
BUSSI COLLECTIE - Ogen zo blauw 
ZIJ SCHREVEN GESCHIEDENIS sc 19 - Caesar
SHERIDAN MANOR sc 1 - De poort naar Gehenna
LEGIO PATRIA NOSTRA sc 1 - De tamboer
HELDEN VAN DE PACIFIC sc 2 - Gunfight at the O.K Corral
AIR AMERICA sc 2 - Het Tet-Offensief
STEVEN SEVERIJN integrale editie deel 1
SPIJT stripverhaal over pesten, na het beroemde boek van Carry Slee
JOOST SWARTE - Forty tracks door Jan Donkers 
DE GROTE LEEGTE

NIEUW ENGELS

RUTA SEPETYS - Between shades of gray - the graphic novel. 
June, 1941. A knock comes at the door and the life of fifteen-year-old Lina Vilkas changes forever. She's arrested by the Soviet secret police and deported from Lithuania to Siberia with her mother and younger brother. The conditions are horrific and Lina must fight for her life and for the lives of those around her, including the boy that she loves. Risking everything, she secretly passes along clues in the form of drawings, hoping they will reach her father's prison camp. But will her messages, and her courage, be enough to reunite her family? Will they be enough to keep her alive?
IT WON'T ALWAYS BE LIKE THIS - Malaka Gharib  - It’s hard enough to figure out boys, beauty, and being cool when you’re young, but even harder when you’re in a country where you don’t understand the language, culture, or social norms.
 Nine-year-old Malaka Gharib arrives in Egypt for her annual summer vacation abroad and assumes it'll be just like every other vacation she's spent at her dad's place in Cairo. But her father shares news that changes everything: He has remarried. Over the next fifteen years, as she visits her father's growing family summer after summer, Malaka must reevaluate her place in his life. All that on top of maintaining her coolness!
Malaka doesn't feel like she fits in when she visits her dad--she sticks out in Egypt and doesn't look anything like her fair-haired half siblings. But she adapts. She learns that Nirvana isn't as cool as Nancy Ajram, that there's nothing better than a Fanta and a melon-mint hookah, and that her new stepmother, Hala, isn't so different from Malaka herself.
JEFF LEMIRE  - Robin & Batman

BUSSI COLLECTIE - Ogen zo blauw

Ogen zo blauw is het eerste one-shot uit de Bussi-collectie, een collectie literaire verstrippingen van het werk van Michel Bussi. Al achttien jaar voert Crédule Grand-Duc onderzoek naar de identiteit van Lylie, het meisje dat in december 1980 als baby de crash overleefde van een vliegtuig, op weg van Istanboel naar Parijs. Alleen zaten er twee baby’s op die noodlottige vlucht. De Carvilles, een deftige en rijke familie, en de Vitrals, die frieten verkopen aan de Normandische kust, ruziën over het kind, dat door de pers Libel wordt genoemd. In opdracht van de Carvilles vult Crédule al achttien jaar zijn dagen met ondervragingen, hypotheses, geniepig gedoe en mislukkingen. En dan net wanneer hij alleen nog naar de dood verlangt, bekijkt Crédule een laatste keer de voorpagina van de krant uit die tijd. En plots is alles duidelijk.

JUKEBOX MOTEL 

1967
Thomas Shaper staat op het punt het schilderen op te geven wanneer een van zijn door Andy Warhol opgemerkte doeken wordt verkocht voor een fortuin. Geconfronteerd met dit buitenproportionele succes verliest de schilder zijn houvast.
In een opwelling vertrekt hij naar Californië waar hij Johnny Cash ontmoet, die ook in de greep van de twijfel zit. Verpletterd door de roem vertrouwt de legendarische countryartiest de schilder toe dat hij maar naar één ding verlangt: het vinden van een “duivelse plek”, zoals hij het noemt, waar hij eindelijk innerlijke rust kan vinden.

Vanaf dat moment maakt Thomas de zoektocht naar deze plek tot zijn eigen zoektocht.

 

ZET IN DE AGENDA
TRIO 'RITSTIER'

ZATERDAG 29 OKTOBER 

SAUL- APRI KUSBIANTORO
JEFF RYLANDER - ERIC HEUVEL
MICHIEL OFFERMAN