---

PAUL GILLON De overlevende integraal 

Tussen 1987 en 1992 publiceerde Arboris in het stripmaandblad Titanic en vervolgens in de Luxereeks de complete vierdelige post-apocalyptische sf-reeks De Overlevende waarin erotiek en de relatie - met spanningen - tussen een moeder en haar zoon enerzijds en moeder en zoon met een robot anderzijds centraal staat. Auteur Paul Gillon had toen al de sf-klassieker Schibreuk in de Tijd op zijn actief staan.

In de nabije toekomst overleeft een vrouw een atoomexplosie omdat ze vastzit in een ondergrondse grot. Terug in een verlaten Parijs ontdekt ze dat alle mensen tot stof zijn vergaan. Aude is de enige overlevende en na de eerste verwarring maakt ze alle fasen door: woede, angst, zorgen, ontmoediging, maar ook euforie en absolute vrijheid. Ze kan onbeperkt genieten van deze prachtige stad, slapen in Hotel Crillon, baden in de Seine. Maar er is niemand om deze geneugten mee te delen. De jonge en mooie Aude heeft nog steeds verlangens. En al snel wordt Ulysse, de robotbutler van het hotel, haar beste vriend. Hij is geprogrammeerd om alle verlangens van de gasten in zijn hotel te bevredigen.

Maar robots kunnen niet alle stemmingen van de mens begrijpen

DE BULTENAAR VAN MONTFAUCON

Eind vijftiende eeuw.
Lodewijk van Orléans, hertog en eerste prins in lijn, ziet zich het regentschap van de jonge koning Karel VIII geweigerd worden. De koning is gemanipuleerd door hun zus, de verraderlijke Anna van Beaujeu. Als vluchteling in Bretagne bereidt Lodewijk de verdediging van Nantes voor, terwijl een op wraak beluste man hem zijn diensten aanbiedt. Pierre de Bastaard is vergezeld van een misvormde bultenaar uit de kelders van de galg van Montfaucon en waarschuwt de hertog. Anna van Beaujeu en haar handlanger, de meedogenloze Axel Lochlain, hebben twee documenten in hun bezit die de Bastaard als enige kan terugkrijgen. Het zijn twee brieven die de Lodewijks legitimiteit over de Franse troon in vraag stellen.

JAGEN OP RAMIREZ 

Ramon Perez is gek. Hij heeft er alles voor over om de rockster van de after-sales om te leggen! Jacques Ramirez wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanval op Robotop en wordt nu gezocht door de politie van Falcon City!
Wanneer er weer een vreemd personage in zijn leven verschijnt, besluit hij de stad te ontvluchten in het gezelschap van Chelsea Tyler en Dakota Smith. Maar de mannen van het kartel zullen het er niet bij laten zitten. Ze zullen er alles aan doen om de man te vinden die hen heeft verraden.

Jacques belandt in een klopjacht die even explosief als omgeving fraai is. De perfecte gelegenheid om enkele familieconflicten op te lossen en te profiteren van de rijkdommen die de staat Arizona biedt.

METRO 2033

Bewerking van de roman door de Russische schrijver Dmitry Glukhovsky

Het jaar is 2033. De verwoestende atoomoorlog, die de wereld in een radioactieve woestenij heeft veranderd, dwong de inwoners van Moskou er toe om hun toevlucht te zoeken in de metro. In de loop van de jaren hebben de metrostations zich ontwikkeld tot ware staten, die zich bezighouden met handel en zelfs met oorlog.

Na een lange en vermoeiende reis bereikt Artjom eindelijk Polis, het centrum van de verdediging van de metro. Hij vervult plichtsgetrouw zijn missie en rapporteert aan commandant Melnik over de dreiging van de zwarte mutanten, om daar te horen dat zijn eigen thuisstation al het slachtoffer van de wezens is geworden. Toch weigert de legerleiding hulp te sturen, ze zijn te bang om zelf aangevallen te worden. Slechts één lid van de raad luistert naar het verzoek van Artjom, maar hij biedt zijn hulp niet gratis aan.
En terwijl Artjom zich moet voorbereiden op een nieuwe, nog gevaarlijkere expeditie naar de door straling besmette straten van Moskou, kan hij het gevoel niet van zich afzetten dat er op de achtergrond heel andere krachten aan het werk zijn 

NIEUWE TITELS

ROODBAARD integraal 15 - De jonge jaren 2 
NICKY SAX Bedrog/Vergiffenis
LUC ORIËNT integraal 4 
METRO 2033 sc/hc 3 - Ogen der duisternis
KONVOOI 16 - Bloedbanden
MICHIEL VAN DER POL - Hoe ik mijn fortuin maakte als live cartoonist
MALCOLM MAX 5 De zusterschap van de nacht
MAGDA IKKLEPOTS 1-2
VRIJ METSELAARS 4 - Royal society 5 - Het kompas en de tomahawk
JUSTICE LEAGUE Vrijheid en gerechtigheid 1- 2 
FANTASTIC FOUR Lifestory 3 
SPIDERMAN Lifestory special
CONAN 10 - Het huis van de drie bandieten
PAUL GILLON - De overlevende integraal  HC en de luxe editie 
JAGEN OP RAMIREZ deel 2 
DE BULTENAAR VAN MONFAUCON 1/2 - Onze zuster
JUKEBOX MOTEL 1/2 - De tegenslag van Thomas Shaper
DE MAN ZONDER LACH
CHAREL CAMBRÉ  Lachen met Beevees 
GO WEST - Young Man sc

MAGDA IKKLEPOTS

Het zijn zware tijden voor tovenaars. De explosie van een batobus in het midden van de rivier wakkerde het vuur aan van extremisten die ervan dromen ze allemaal te laten verdwijnen. Terwijl ze wacht op de mentor die haar zal helpen haar krachten onder de knie te krijgen, stopt Magda met haar goedkope trucjes. Alles zou in orde zijn als een geest niet probeerde haar lichaam in bezit te nemen.

Magda zal zich moeten beseffen dat haar dubbele glyph haar in het hart van conflicten plaatst die haar te boven gaan, en dat ze onverwachte allianties moet smeden om te overleven.

JUKEBOX MOTEL 

1967
Thomas Shaper staat op het punt het schilderen op te geven wanneer een van zijn door Andy Warhol opgemerkte doeken wordt verkocht voor een fortuin. Geconfronteerd met dit buitenproportionele succes verliest de schilder zijn houvast.
In een opwelling vertrekt hij naar Californië waar hij Johnny Cash ontmoet, die ook in de greep van de twijfel zit. Verpletterd door de roem vertrouwt de legendarische countryartiest de schilder toe dat hij maar naar één ding verlangt: het vinden van een “duivelse plek”, zoals hij het noemt, waar hij eindelijk innerlijke rust kan vinden.

Vanaf dat moment maakt Thomas de zoektocht naar deze plek tot zijn eigen zoektocht.

 

NIEUW KUIFJE SERVIES