---

ZATERDAG 25 JUNI vanaf 14.30 SIGNEERT HANCO KOLK ZIJN NIEUWE ALBUM POPPY

MECCANO – POPPY

Hanco Kolk

Huurmoordenaars zijn ook zzp’ers. Dat wordt nogal eens vergeten. Ook zij moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen. Poppy is een huurmoordenares die topkwaliteit levert. Elke missie wordt discreet en schoon uitgevoerd. Het budget wordt tot op de kogel nauwkeurig in de gaten gehouden. Helaas voor Poppy is deze viersterrenmethode langzamerhand uit de mode geraakt. Tegenwoordig moeten moorden in de openbaarheid plaatsvinden, met zoveel mogelijk bloed. Haar opdrachten worden daardoor schaarser en minder lucratief. Met grote tegenzin kleedt ze een klus nog wat aan met tientallen liters varkensbloed, in een poging de opdrachtgever ter wille te zijn. Wanneer dat bedrog aan het licht komt heeft dat grote gevolgen voor alle partijen…Poppy is het vierde deel in de befaamde Meccano-reeks van Hanco Kolk. Kolks werk is veelvuldig bekroond, onder andere met de Stripschapprijs en de P. Hans Frankfurtherprijs. 
BINNEN

YOKO TSUNO

Khany neemt Yoko mee naar Saturnus om een stuk komeet te onderzoeken dat water en zuurstof blijkt te bevatten en een raadselachtige waarschuwingsboodschap uitzendt: “Red Rya". In de kloof waaruit het SOS komt, ontdekken de twee vriendinnen het wrak van een ‘bevroren schip’. Daarin vinden ze Rya, diep in slaap en ingekapseld in een overlevingssarcofaag. Het is een klein schepsel, biologisch, maar genetisch gemodificeerd. Samen met Topy, haar synthetische broer die over haar waakt, zijn zij de 'Tweelingen van Saturnus'! En ze hebben Yoko enkele ernstige geheimen te vertellen.

ECHTE VERHALEN VAN DE FAR WEST- JESSE JAMES - 

Missouri, 1863. In voile Amerikaanse burgeroorlog wordt de boerderij van de familie James geplunderd door een noordelijke patrouille. Hun brutaliteit traumatiseert de jonge Jesse, die alleen nog maar wraak wil nemen. Als fervent aanhanger van de zuidelijke zaak sluit hij zien aan bij de Bushwackers van Bloody Bill Anderson in hun moorddadige guerrillaoorlog. Hij leert te plunderen, op te lichten en te moorden, onder het mom van een verdorven moraal die voortkomt uit net trauma van de oorlog. Na het herstel van de vrede vervalt hij - door wrok, een gevoel van onrechtvaardigheid en de vernedering van de nederlaag - in criminele praktijken.

 In de daaropvolgende vijftien jaar escaleert het geweld, met een opeenvolging van bankovervallen, trein -en postkoetsaanvallen, afrekeningen en wilde ritten. Jesse, zijn broer Frank en hun bende worden publieks vijand nummer één in een land dat nog volop zijn wonden likt. Een deel van de zuidelijke opinie ziet hem echter als een volksheld, een soort vrijbuiter met een groot hart die de welgestelden aanvalt om de eer van de overwonnenen te weken.

 HC zeer beperkt!

HET KONIJN deel 2 -  DRAVER 1 

In zijn eerste boek, Het Konijn, liet Jovanovich ons kennismaken met het concept van Dravers, levende verhalen die zielen van het ene universum naar het andere vervoeren. De Dravers die besmet waren door een parasitaire godheid zijn tegelijkertijd ontsmet door de Wisser. De ontsmetting is een proces waarbij de Wisser een personage in het verhaal aanneemt en de parasiet vernietigt die zich erin verstopt.

In deze eerste episode vindt de ontsmetting plaats in een kleine Zuid-Servische stad Nish in 1934 en de Wisser is de lokale advocaat Stevan Apostolovich. Hij zorgt voor zijn vissen, verdedigt in de rechtbank een Roma-man die wordt beschuldigd van een moord die hij niet heeft gepleegd, leert een Chinees snaarinstrument genaamd Yuekin te bespelen, bespreekt abstracte kunst en het mysterie van een vermist vliegtuig met een rijke weduwe, neemt een duik in een aquarium en laat uiteindelijk een wereld los waarin Adolf Hitler toch een aardige man blijkt te zijn 

NIEUWE TITELS

HANCO KOLK - Poppy
TEX WILLER 16 - Outlaw
FRED DE HEIJ - Losgeld
MORTIMER -  In het spoor van Yves Chaland
DE VERBODEN HAVEN -
Mijn naam is Abel Reynold Stevenson. Ik ben een dief, een moordenaar, een verrader en ik ben dood. De verboden haven is een machtig verhaal over de woeste zee, het noodlot, liefde en verlangen. Met zijn zwierige potloodkunst geeft Turconi perfect de ongrijpbaarheid van het bestaan weer en de zoektocht naar wat het leven echt de moeite waard maakt.
KOLONISATIE SC 6 - Schaduweenheid
SANGRE sc/hc 3 - Havana de wispelturige
FLASHPOINT 1/2 - 2/2 
fantastic four 1/3 - 2/3 
DCEASED 3/3
MARC-ANTOINE MATHIEU - De tekening 
HET MEISJE OP DE KADE -
 Eenieder die het meisje op de kade ziet zal door haar komen te sterven. Een vergeten legende, zo oud als de wereld. Een legende die bezit neemt van Haurel, wanneer zijn lot ingrijpend verandert door een vreemde oogverblindende verschijning. Een legende die een vloek blijkt te zijn.
DUIZEND-EN-EEN-NACHT hc 1/2 - De geur van Scherazade - 2/2 - Het paradijs met de veertig maagden 
FLORIS VAN DENDERMONDE 3 - Meer maliënkolder

STAR BARZ - Dit zijn de reizen van het interstellaire Starbarz team . Van kapitein al together. die met zijn crew alle hoeken van het universum afschuimt op zoek naar nieuwe planeten en beschavingen... om ze koffie te verkopen.
 

NIEUWE MANGA'S 

DEATHNOTE - Short Stories
ALICE IN BORDERLAND 1
WITCHES  THE COMPLETE COLLECTION
ALICE IN BISHOUNENLAND 1 
THE HAUNTED BOOKSTORE 1 
SAKAMOTO DAYS 1 

*

NIEUW ENGELS 

BRUBAKER/PHILLIPS - The fade out
JEFF LEMIRE - Royal City vol 1:Next of kin
SARAH GAILEY - Eat the rich 

*

JOOST SWARTE 

BIBLIO + PICTO  Mooi boek van de meester van de klare lijn Joost Swarte 
JOPO IN MONO - 
Dit platenboek bevat alle songs over Joost Swartes stripheld Jopo de Pojo, gecomponeerd en

uitgevoerd door Fay Lovsky. Vinyl album één bevat de eerste Jopo songs, eerder uitgegeven op cd (begin deze eeuw). Op vinyl album twee staan de kersverse, nieuwe Jopo-songs van Fay Lovsky. Alle songs zijn voorzien van prachtige Jopo illustratries getekend door Jopo’s schepper Joost Swarte, de meester van de klare lijn.

Boekuitgave met twee 10” vinylplaten. 

DE EINDELOZE WERELD

Een uiterst geslaagde samenwerking tussen een striptekenaar en een specialist op het gebied van energiekwesties en de invloed hiervan op het klimaat. Helder en niet verstoken van humor, legt dit lijvige boek de ingrijpende veranderingen uit die onze planeet momenteel doormaakt, en wat dit nu al tot gevolg heeft. In Frankrijk is dit album met veel lof ontvangen, er zijn inmiddels in een paar maanden 250.000 boeken verkocht!
Le Point spreekt van een meesterwerk. Jean-Marc Jancovici ondersteunt zijn goed beargumenteerde visie door het energievraagstuk en de klimaatverandering centraal te stellen.Wat zijn de consequenties en wat kunnen we en/of willen veranderen op het economische (de race om groei ten koste van alles), ecologische en maatschappelijke vlak? Zijn heldere en boeiende uiteenzetting nodigt uit tot reflectie over deze complexe onderwerpen, in het bijzonder over die van de energietransitie. Christophe Blain plaatst zichzelf tegelijkertijd in de rol van toehoorder en (humoristische) commentator, zoals hij ook deed in zijn boeken “In de keuken met Alain Passard” en “Quai d’Orsay” 

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl