---

ZATERDAG 25 JUNI vanaf 14.30 SIGNEERT HANCO KOLK ZIJN NIEUWE ALBUM POPPY

MECCANO – POPPY

Hanco Kolk

Huurmoordenaars zijn ook zzp’ers. Dat wordt nogal eens vergeten. Ook zij moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen. Poppy is een huurmoordenares die topkwaliteit levert. Elke missie wordt discreet en schoon uitgevoerd. Het budget wordt tot op de kogel nauwkeurig in de gaten gehouden. Helaas voor Poppy is deze viersterrenmethode langzamerhand uit de mode geraakt. Tegenwoordig moeten moorden in de openbaarheid plaatsvinden, met zoveel mogelijk bloed. Haar opdrachten worden daardoor schaarser en minder lucratief. Met grote tegenzin kleedt ze een klus nog wat aan met tientallen liters varkensbloed, in een poging de opdrachtgever ter wille te zijn. Wanneer dat bedrog aan het licht komt heeft dat grote gevolgen voor alle partijen…Poppy is het vierde deel in de befaamde Meccano-reeks van Hanco Kolk. Kolks werk is veelvuldig bekroond, onder andere met de Stripschapprijs en de P. Hans Frankfurtherprijs. 
VERSCHIJNT IN JUNI

YOKO TSUNO

Khany neemt Yoko mee naar Saturnus om een stuk komeet te onderzoeken dat water en zuurstof blijkt te bevatten en een raadselachtige waarschuwingsboodschap uitzendt: “Red Rya". In de kloof waaruit het SOS komt, ontdekken de twee vriendinnen het wrak van een ‘bevroren schip’. Daarin vinden ze Rya, diep in slaap en ingekapseld in een overlevingssarcofaag. Het is een klein schepsel, biologisch, maar genetisch gemodificeerd. Samen met Topy, haar synthetische broer die over haar waakt, zijn zij de 'Tweelingen van Saturnus'! En ze hebben Yoko enkele ernstige geheimen te vertellen.

ECHTE VERHALEN VAN DE FAR WEST- JESSE JAMES - 

 - Eerste deel in een gloednieuwe westerncollectie!
- De grootste legendes uit het Wilde Westen blootgelegd
- Authentiek en écht: historicus Farid Ameur en scenarist Dobbs (H.C. Wells) bundelen hun krachten om de verhalen waarheidsgetrouw te vertellen.
- In beeld gebracht door Chris Regnault (H.C. Wells) en Ennio Bufi (Geronimo Stilton), die telkens apart een volledig album voor hun rekening nemen.
- Elk album is apart te lezen en bevat een dossier van 8 pagina's

 

Missouri, 1863. In voile Amerikaanse burgeroorlog wordt de boerderij van de familie James geplunderd door een noordelijke patrouille. Hun brutaliteit traumatiseert de jonge Jesse, die alleen nog maar wraak wil nemen. Als fervent aanhanger van de zuidelijke zaak sluit hij zien aan bij de Bushwackers van Bloody Bill Anderson in hun moorddadige guerrillaoorlog. Hij leert te plunderen, op te lichten en te moorden, onder het mom van een verdorven moraal die voortkomt uit net trauma van de oorlog. Na het herstel van de vrede vervalt hij - door wrok, een gevoel van onrechtvaardigheid en de vernedering van de nederlaag - in criminele praktijken.

 

In de daaropvolgende vijftien jaar escaleert het geweld, met een opeenvolging van bankovervallen, trein -en postkoetsaanvallen, afrekeningen en wilde ritten. Jesse, zijn broer Frank en hun bende worden publieks vijand nummer één in een land dat nog volop zijn wonden likt. Een deel van de zuidelijke opinie ziet hem echter als een volksheld, een soort vrijbuiter met een groot hart die de welgestelden aanvalt om de eer van de overwonnenen te weken.

 HC zeer beperkt!

 

 

DE KRONIEKEN VAN AMORAS

 

Professor Barabas doet een onverklaarbare ontdekking en stuurt Suske, Wiske en Lambik naar het eiland Amoras om het logboek van de Antverpia te halen. Maar de aanwezigheid van onze vrienden op het eiland zorgt voor spanningen en uiteindelijk moeten Suske en Wiske onderduiken. Waar kan dat beter dan in het wrak van de Antverpia? Daar durven Antigoon en zijn kompanen immers niet te komen want de geest van de Spanjaard waart er rond.

 

Vervolg van de cyclus over Sus Antigoon, Suskes voorvader.

 

NIEUWE TITELS

SUSKE EN WISKE SC - De maffe markies
DE KRONIEKEN VAN AMORAS SC 10 De zaak Sus Antigoon #2
DE BIDDELOO -JAREN RODE RIDDER HC 9
JUGURTHA INTEGRAAL 4
HET ECHTE VERHAAL VAN DE FAR WEST - Jesse James ( HC beperkt)
NIEUWE AVONTUREN YAKARI SC 4 - De woede van Thathanka
DE JEUGD VAN ALEX SC 3 - De demon van Torralba
SUSKE EN WISKE JUNIOR SC 8 - Wegwezen, Krimson!

DUNE - Huis Atreides 3 

ELVIS De officiële stripbiografie
JACQUES GIPAR - integraal 1 - De eerste avonturen
JACQUES GIPAR - integraal 2 - Avonturen met de Simca Aronde grand large 

ELFEN HC 27 - De ogham meester
DE VERLOREN TIJDEN HC 1 - Het heidefort
BUONAPARTE HC 1 - Sint Helena
WUNDERWAFFEN STELT VOOR ... - Space Reich 1
WUNDERWAFFEN HC 14 - Hemelvuur
AQUABLUE HC 17 - De nacht van de genade
DWERGEN HC 17 - Gurdan van de Mout
COUNTDOWN SC 1 EN 2 -El shadid - De glazen val
SIGRID SC 1 - Op deze onbekende grond
SAMOERIA LEGENDEN SC 7 - Het eiland van de zwarte Yokai
METRO 2033 sc/hc 2 - Masker der duisternis
BLAIN/JANCOVICI - De eindeloze wereld 
DE JOODSE BRIGADE INTEGRAAL 

*

NIEUWE MANGA'S 

DEATHNOTE - Short Stories
ALICE IN BORDERLAND 1
veel manga's delen 1 binnen gekomen!

*

NIEUW ENGELS 


THE JUNCTION
TEN DAYS IN A MAD-HOUSE
CHIVALRY - 
Another delightfully humorous and sweet fantasy graphic novel adaptation of a Neil Gaiman short story, brought to you by the Eisner award-winning creative team behind Troll Bridge and Snow, Glass, Apples: Neil Gaiman and Colleen Doran!
THE METABARONS COMPLEET
DUNE TALES FROM ARRAKEEN

*

JACQUES GIPAR INTEGRAAL

 

Dit is de eerste integrale editie van het Opus Magnus van de avonturen van Jacques Gipar. Bundelt de eerste 3 verhalen.

 

Jacques Gipar, de bekende verslaggever van de 'France Enquêtes', het belangrijkste dagblad van de jaren vijftig en zestig, laat nooit een kans voorbij gaan om zich met de meest riskante onderzoeken bezig te houden. Vaak vergezeld door Petit-Breton, een sympathieke schelm die goed thuis is in de onderwereld, verplaatst hij zich over de Franse snelwegen, aan het stuur van iconische auto's, die echter vaak na gebruik niet meer in al te beste staat verkeren. Langs de Nationale 7 zal hij onder andere het pad van de Pinardier-bende kruisen, de plannen van de angstaanjagende Kapucijnen dwarsbomen en zelfs de rol van chauffeur spelen voor Lucky Luciano...

 

 

 

DE EINDELOZE WERELD

Een uiterst geslaagde samenwerking tussen een striptekenaar en een specialist op het gebied van energiekwesties en de invloed hiervan op het klimaat. Helder en niet verstoken van humor, legt dit lijvige boek de ingrijpende veranderingen uit die onze planeet momenteel doormaakt, en wat dit nu al tot gevolg heeft. In Frankrijk is dit album met veel lof ontvangen, er zijn inmiddels in een paar maanden 250.000 boeken verkocht!
Le Point spreekt van een meesterwerk. Jean-Marc Jancovici ondersteunt zijn goed beargumenteerde visie door het energievraagstuk en de klimaatverandering centraal te stellen.Wat zijn de consequenties en wat kunnen we en/of willen veranderen op het economische (de race om groei ten koste van alles), ecologische en maatschappelijke vlak? Zijn heldere en boeiende uiteenzetting nodigt uit tot reflectie over deze complexe onderwerpen, in het bijzonder over die van de energietransitie. Christophe Blain plaatst zichzelf tegelijkertijd in de rol van toehoorder en (humoristische) commentator, zoals hij ook deed in zijn boeken “In de keuken met Alain Passard” en “Quai d’Orsay” 

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl