---

 

NIEUW VERSCHENEN

SUSKE EN WISKE - DE KALE KROON

Suzko en Wizka zijn de aangenomen kinderen van tsarina Annah. Nadat deze tot hun grote verdriet komt te overlijden blijkt dat ze allebei evenveel recht op de troon hebben. Volgens Raadsheer Gorputin moet er dan een tsarenproef gehouden worden. Een wedstrijd waaruit moet blijken wie het meest geschikt is om tsaar te worden.
Prins en prinses gaan meteen op stap onder begeleiding van hof bediende Lambikov. Deze draagt de kale kroon die als scheidsrechter zal toezien op de zes proeven. Zes uiterst gevaarlijke proeven die enkel door doorzettingsvermogen moed en kracht tot een goed einde gebracht kunnen worden.

 

DE MAN DIE DE WERELD BEDACHT

De aarde staat voor een vreselijke buitenaardse dreiging en de oorlog in de ruimte lijkt verloren. Kapitein John Bowman, een uitzonderlijk navigator, is betrokken bij een incident waardoor hij in contact komt met een mysterieuze donkere materie. Gerepatrieerd en in quarantaine geplaatst, staat hij onder voortdurende bewaking. Hij wordt geplaagd door steeds terugkerende nachtmerries. Uitgeput besluit hij te ontsnappen en hij ontdekt dat de entiteit waarmee hij in contact is geweest, hem vreemde krachten heeft gegeven. Zijn krachten kunnen misschien zelfs de loop van de oorlog veranderen en de mensheid redden.

 

SHI 5 - BLACK FRIDAY

Na de recente gebeurtenissen in Londen worden Jay en Kita door de zelfingenomen bourgeoisie meer dan ooit als terroristen beschouwd. Maar dankzij de ‘Angry Mothers’, een kleine groep activistische moeders die de twee jonge vrouwen hadden opgericht, heeft hun strijd zich als een lopend vuurtje verspreid. Als gevolg daarvan is SHI nog nooit zo zichtbaar geweest in heel Londen, waar het de rechten van zowel vrouwen als kinderen behartigt.
Bij Jay's graf begint Apolline te beseffen hoe het leven van haar biologische moeder er vroeger uitzag; een leven van strijd en gevecht, voor een groter doel. Maar is Apolline sterk genoeg om het gewicht van haar erfenis te dragen? Is zij klaar om het over te nemen van haar dode moeder, over wie zij niets weet behalve wat ze heeft geleerd uit roddels en brieven om losgeld?

WATCHDOGS LEGION 

Guns of Kennington! De DedSec-organisatie werd ernstig in gevaar gebracht door de dodelijke aanval op de raveparty. De groep heeft echter haar laatste woord nog niet gezegd, integendeel! Haar leden zijn de daders van de aanslag al op het spoor. Het is de hoogste tijd om in te grijpen: het vluchtelingenkamp Kennington wordt geteisterd door mensenhandelaars en het aantal slachtoffers neemt elke dag toe. DedSec zal de verantwoordelijken voor al die verwoeste levens laten boeten.

 

 

 

NIEUWE TITELS

KIEKEBOE 161 - Dood wakker worden
SUSKE EN WISKE 362 - De kale kroon
SUKE EN WISKE korte verhalen - Het monster van Loch Ness - Het betoverende boek - De laaiende linies
BOLLIE & BILLIE 39 - Koning deugniet
DE MAN DIE DE WERELD BEDACHT  oneshot
SHI hc 5 - Black friday

STORM sc/hc 33 De archivaris van het licht 
KLAW sc 1 - Ontwaken sc 2 - Tabula rasa geschikt voor jongere lezers 
ORKS & GOBLINS sc 10 - Dunnrak
MAGIËRS sc 5 - shannon
KURUSAN DE ZWARTE SAMOERAI  hc 1 - Yasuke
HET BLOED VAN DE VALOIS hc 1 - De man van de rivier
KAROLUS MAGNUS hc 1 - De Wasconische gijzelaar
DE TOREN sc 1  
DE GROTE VELDSLAGEN; TANKS - El Alamein
MALEFOSSE sc 6 - Tschägättä
BOMMELDINGEN sc en hc -  Stukken over het werk van Toonder door Klaas Driebergen

*

NIEUWE ITEMS VAN KUIFJE & ASTERIX

7 NIEUWE AUTO'S  1/24 
BEELDJE KUIFJE SOVJET in kleur
GEO - Tintin c'est l'aventure 11 
COASTERS -  auto's 
COASTERS ASTERIX 
STATUE ASTERIX - PAF 

*

NIEUWE MANGA'S 

FROM THE RED FOX 1
MIERUKO CHAN 1 
THE SEVEN DEADLY SINS OMNBUS 1 - 2  

*

NIEUW ENGELS 

BLEEKWATER - Joris Mertens 

François rijdt dagelijks leveringen van een droogkuisfirma rond met een busje, in een afgeleefde grootstad waar het de laatste weken onophoudelijk lijkt te regenen zonder veel opklaringen in het vooruitzicht.
Het dagelijkse hoogtepunt van zijn ochtend bestaat uit een bezoek aan de krantenkiosk van de hartelijke Maryvonne, waar hij zijn lottobiljet met steevast dezelfde cijfercombinatie inlevert, en even verderop een eerste frisse pint in zijn stamcafé Monico, om de dag op gang te trappen.
Elke avond doolt François door de natte afgeleefde straten die hij kent als zijn broekzak, net als alle snackbars, café's en bioscopen, terwijl het leven geruisloos voorbijglijdt. Onverwacht geconfronteerd met een dramatische situatie, neemt François op enkele seconden een beslissing die op het eerste zicht zijn mooie toekomstdromen zou kunnen waarmaken. (vanaf vrijdag)

 

 

BESTEMMING CANADA 

10 Tekenaars 10 Verhalen verschijnt binnenkort.

Zet zaterdag 30 april maar vast in de agenda dan wordt dit mooie album bij ons gesigneerd.
Wie er aanwezig zijn
en hoe laat volgt

 

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl