---

 

DE SLANG EN DE SPEER deel2 

In de stad Tenochitlan doen al enige tijd geruchten de ronde. Buiten de ommuring van de stad, maar ook in ver weg gelegen streken worden de mummies van gruwelijk vermoorde meisjes gevonden. Om problemen te vermijden, proberen de bestuurders van de stad de zaak geheim te houden. Ze vertrouwen het onderzoek toe aan Slang, een hoge, uiterst wrede functionaris.

Cozatl, een belangrijke priester, is in verlegenheid gebracht omdat er aanwijzingen zijn dat de moorden te maken hebben met zijn orde. Daarom dwingt hij zijn oude vriend Speer-Oog ook een onderzoek in te stellen. Slang en Speer-Oog kennen elkaar sinds hun jeugd. Ze hebben hun opleiding gehad op hetzelfde Huis van het Volk en hun relatie was daar buitengewoon slecht. Wie van hen gaat deze duistere zaak oplossen?

VESPER

Haar naam is Vesper. Haar bijnaam is ‘de amazone van de Nyx-ridders’. Vesper is een hybride; half mens en half chimaera. De hemelse taal die ze spreekt geeft haar fabelachtige, magische krachten. Met die krachten helpt ze prins Crimson Nyx de aanval van de Sorajis af te slaan en het koninkrijk Sylvaestris te redden. Vesper en Crimson dromen er namelijk van een koninkrijk op te bouwen waarin alle rassen in harmonie samen kunnen leven, zonder discriminatie.

Hun triomf is echter van korte duur. Op bevel van de Ekklesia-orde worden ze gevangengenomen. Terwijl Crimson een vreselijke beproeving te wachten staat, wordt Vespers tong afgesneden... Uit die afgesneden tong wordt Zarak geboren, een ondeugend demonisch huisdier met unieke gaven. Hoewel Vesper niet weet of Crimson nog leeft, probeert ze hem koste wat het kost te redden.

 

 

BARBARA STOK - De filosoof de hond en de bruiloft

Ze had het leven waar anderen van droomden. Maar nam een radicaal besluit.
Dit is het verhaal van Hipparchia, een van de eerste vrouwen die filosoof werd. Griekenland, de vierde eeuw voor onze jaartelling. Hipparchia reist naar Athene om kennis te maken met de rijke zoon van een vooraanstaande familie aan wie ze hoopt uitgehuwelijkt te worden. Dan ontmoet ze een vreemde filosoof die als een zwerver leeft. Naarmate het huwelijk dichterbij komt, raakt ze steeds meer in de ban van de denkbeelden en levenswijze van deze Crates. Hipparchia behoorde tot een filosofische stroming in de oudheid die een minimalistische levensstijl uitdroeg en zich keerde tegen alle maatschappelijke rangen en standen, normen en conventies. De tegendraadse ideeën van deze dappere vrouw van 2300 jaar geleden zijn juist in deze tijd weer heel actueel.

 

TERRA PROHIBITA 

Begin 20e eeuw. Een weelderige jungle. Een verboden wereld. Engeland is verlaten door zijn inwoners nadat het slachtoffer werd van een mysterieuze biologische besmetting die ervoor zorgde dat de vegetatie op een ongebreidelde en oncontroleerbare manier degenereerde. Het eiland is in quarantaine geplaatst en uitgeroepen tot "Terra Prohibita". Maar ondanks alles zien veel onderzoekers in de ontwikkeling van deze flora en fauna een nieuwe bron van rijkdom.

 

SCHIPBREUK IN DE TIJD: LUXE VERZAMELBOX - INTEGRAAL

Een man in een capsule in de ruimte bevindt zich in een winterslaaptoestand. Om de mensheid te redden van een dreigende ondergang werden op het einde van de twintigste eeuw een man en een vrouw, ieder afzonderlijk, in een capsule de ruimte in geslingerd. De man heet Christopher Cavallieri en de vrouw Valerie Haurèle.

Duizend jaar later, in 2990, wordt één capsule geborgen en naar de Aarde gebracht. Christopher ontwaakt en al spoedig beleeft hij diverse avonturen onder dramatische omstandigheden op andere planeten, onder meer op Trasses, waar intelligente ratten leven. Als een rode draad loopt in de avonturen zijn zoektocht naar de andere reiziger Valerie. Op zijn zoektocht wordt hij vergezeld door Mara, een vrouw die verliefd is op Christopher.

LUXE VERZAMELCASSETTE

- Inclusief het nooit eerder   vertaalde deel 10!
- Alle 10 albums compleet
- Luxe uitvoering in hardcover met zilverprint

LET WEL: introductieprijs van 175 euro bij intekening wees optijd!

ZIJ SCHREVEN GESCHIEDENIS CHURCHILL SC/HC
HET WEESHUIS SC
SERVITUDE HC 6 - Shalin
MALEFOSSE INTEGRAAL 2
BLOEDKONINGINNEN HC CATHARINA  DE' MEDICI
COLLECTOR'S PACK DE IERSE 440 ex
MARCO POLO HC 1 EN 2 - De jongen die zijn dromen leeft - Aan het hof van de grote Khan KLIMT
DE WERELD VOLGENS HEIN DE KORT
DE MEIMOORDEN SC MET DOSSIER EDITIE
INFINITY 7 & 8
THE BATMAN'S GRAVE 3 & 4
DE DOMINANTEN SC 3/3 - Aardschok
MEERMINNEN & VIKINGEN SC 3 - De heks van de Zuidelijke zeeën
DWERGEN SC 16 - Tala van de Smidse
ELFEN SC 26 - Raiken- Kahlaal
KRONIEKEN VAN RONCEVAUX SC 1 - De legende van Roelant
WEST LEGENDS SC 3 - Sitting bull  home of the brave
DURANGO SC/HC 18 - Gegijzeld
24 UREN VAN LE MANS SC 2 - 1999: De clash der titanen
RA'RESNOET SC 1 - Opgejaagd
OCEAANKIND SC - naar de roman van Jean - Claude Mourlevat
MALEFOSSE SC 5 - Het witte goud
HELDEN VAN DE PACIFIC SC - Het Salomonsoordeel
TERRA  PROHIBITA SC 1 EN 2 - Dorian - Patient nul
DARRYL OPENWERELD 1 EN 2 -
HEDGE FUND SC 7 - Voor al het goud in de wereld
BUCK DANYY CLASSIC SC 8 - Het adelaarsnest
ALEX SC 40 - Het oog van Minotaures
ALEX DE SENATOOR INTEGRAAL
TANGO HC/SC 6 - Op de oevers van de Parana
RAVEN HC 2 - Helse contreien
DE KILLER STAATZAKEN HC 3 - Corrigerende maatregelen
CHINA LI HC 3 - De dochter van de eunuch
DE WOLF ZEI ME ........ HC 2 van Servais

 

ZOALS JULLIE WELLICHT WETEN, IS ER VANAVOND WEDEROM EEN  PERSCONFERENTIE.
MOCHT ER BESLOTEN WORDEN DAT WIJ ONZE DEUREN MOETEN SLUITEN ZULLEN WIJ WEER OPEN ZIJN VOOR BEZORGING EN AFHALEN

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100