---

 

ZATERDAG 6 NOVEMBER VANAF 14u SIGNEREN

ERIK VAREKAMP & MICK PEET 

DE KENNEDY FILES DEEL 3

Londen, 1938. Selfmade miljonair Joseph P. Kennedy wil de eerste Iers-katholieke president van Amerika worden. Om van zijn concurrent af te zijn, stuurt president Roosevelt hem als ambassadeur naar Engeland. De pers en het volk adoreren de fotogenieke, all American familie.

Maar intussen pakken donkere wolken zich samen boven Europa, waar nazi-Duitsland zich steeds agressiever opstelt. Wanhopig probeert Kennedy om Roosevelt ervan te overtuigen zich niet in het Europese conflict te mengen. Dat valt niet goed bij de president, en ook niet bij de Britten…
verschijnt volgende week!

DE VROEM-VROEM-CLUB

Sinds 2017 nodigt Standaard Uitgeverij elk jaar een scenarist en tekenaar uit om een uniek en persoonlijk verhaal voor Suske en Wiske te schrijven en te tekenen. In 2021 is de eer aan Gerben Valkema en Yann.

Een geheimzinnige vogel, een witte raaf met een bolhoed op de kop en overmaatse schoenen aan de poten, vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer Tante Sidonia voor Jerom een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op haar lijkt. Het is niemand minder dan Alice Van Stiffrycke, de ontvoerde kleindochter van de Texaanse miljardair Byron Van Stiffrycke… Hiermee kondigt zich voor onze vrienden een avontuur aan vol magische wezens, gevaarlijke boeven, heksen en… rotte eieren!

 

WIT ALOM

In 1832 volgen een twintigtal meisjes les in een ‘schattige, schilderachtige’ kostschool in de buurt van Boston. De meeste omwonenden vinden lesgeven aan meisjes tijdverlies en zelfs een beetje belachelijk. Maar ach, veel kwaad kan het niet. Tot op de dag dat het ‘schattige schooltje’ aankondigt dat er voortaan ook plaats is voor… zwarte meisjes. Dertig jaar voor de afschaffing van de slavernij krijgen de vijftien nieuwe leerlingen van juffrouw Crandall te maken met een golf van vijandigheid die absurde proporties aanneemt. Wit Amerika is bang van sommige van zijn kinderen.

FRANKA 25

Vijfentwintigste avontuur van Franka met de titel Gratis Goud. In dit album brengt een film haar terug naar een andere tijd. Het Amsterdamse filmmuseum Skye ontvangt namelijk een fragment uit de onbekende, futuristische film Amsterdam 1975 uit de jaren 1930. In die film staat Amsterdam vol met enorme, vijftig verdiepingen tellende gebouwen, suizen er vliegende auto’s door de lucht en kon Henk Kuipers zich amuseren met een Metropolis-achtige weergave van een retro-futuristische stad. Franka krijgt de opdracht op onderzoek te trekken. Daarmee dwarsboomt ze onbedoeld iemands plannen, die daarom Franka wil uitschakelen. Er is dan ook vijftig miljoen euro aan goud mee gemoeid. Op tocht in Amsterdam-Noord wordt er al meteen een moordaanslag op Franka gepleegd.

 

 

 

WOENSDAG 3 NOVEMBER BOEKPRESENTATIE
'DE KLAAGZANG VAN DE VERLOREN GEWESTEN'  getekend door PAUL TENG 
DEZE IS VOL 

lieve genodigde kom a.u.b op tijd! Het programma begint om 17u. Parkeren kan bij ons in de Bilderdijkstraat of bij de Parkbee Constantijn Huygenstraat 4 

*

FRANKA 25 SC/HC - Gratis goud
SUSKE EN WISKE - De vroem-vroem-club
WIT ALOM
LONESOME SC/HC 3 - Bloedbanden
TEAMRAFALE SC/HC 8 - Precair lancering
LARGO WINCH 23 SC/HC - De karman
DE KLAAGZANG VAN DE VERLOREN GEWESTEN SC - De sudenna's 
SCHEMERWOUDE SC 16 - De man met de bijl
DE BLAUWBLOEZEN 64 SC - Waar is Arabesk?
PIET PIENTER EN BERT BIBBER SC/HC - De geniale soepselder
DEGAS DE DANS VAN DE EENZAAMHEID HC
BRUSSEL HOOFDSTAD DER DROMEN HC - Schuiten/Peeters
DE SMURFEN SC 40 - De witte storm
DE KRAB MET DE GULDEN SCHAREN SPECIAL- 80 jaar Haddock
INNO 67
WAR MACHINES HC 2 - Kriegmaschine
I.S.S SNIPERS HC 2 -Khol Murdock
INFERNO HC - De Hamburg- Meridiaan
HET VERVAL HC 2
CONQUEST HC 6 - Adonai

- MDS vanaf 3 november-

JAN KORDAAT integraal 6
SOPHIE integraal 4
ROODBAARD integraal 14
SHAOLIN SC 1 Het kind van het lot
SAMOERAI SC14 - De schouder van de meester
DE DUIVELSPRINSEN HC 1 - De sterrenkoning 
DE GROTE PEST HC - De 4e ruiter 
BLOEDKONINGINNEN HC De drie luliae
WINSTON SMITH EEN LEVEN HC 4 - a Spanish circus 
HET VADERLAND VAN DE GEBROEDERS WERNER 
REINAERT VAN MORLANGE SC 
WIJSHEID VAN DE MYTHES SC Tanthalus
BAYLONE SC 1 - Klopjacht
ANDROIDEN SC 8 - Odissey
HET VENIJN SC 3 - Schoot der aarde
DRAGONDERS VAN DE GRENS SC 1 - De Santa Fe trail
ETERNUM SC 2 - De bouwers
DE KLEUREN VAN DE BRAND 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100