---

 

DE BLINDEN

Een groep van tien blinden maakt een wandeling door het bos onder begeleiding van een gids, Artuur. Op gehoor kunnen ze zijn voetstappen volgen. Op vraag van enkelen wordt halt gehouden om wat te rusten op een boomstam. Er ontstaat een levendig gesprek waarbij ze kennismaken met elkaar en ieder ook een en ander vertelt over zichzelf. Op een bepaald ogenblik moet Artuur zich even afzonderen en vraagt hij de groep om op hem te wachten. Ze horen niets meer. De tijd verstrijkt en Artuur blijft weg. Iedereen begint zich ongerust te maken. De ene vindt dat men Artuur moet gaan zoeken, een ander vindt dat men moet wachten en nog iemand meent dat men de terugweg moet aanvatten. Deze laatste, een doorzetter, begeeft zich alleen op pad. Ietwat verderop denkt hij Artuur te hebben gevonden die ondertussen overleden blijkt te zijn. De doorzetter keert op zijn stappen terug om dit te melden aan de groep. De meerderheid wil weten of het wel waar is, maar de plaats waar Artuur zou liggen, wordt niet meer teruggevonden. De blinden hebben geen besef van tijd, kunnen zelfs niet zien of het nog licht of al donker is en niemand weet echt wat het best is: blijven wachten en hopen op hulp, of proberen de terugweg te vinden en het risico lopen nog verder te verdwalen...

 

DE MAN DIE CHRIS KYLE DOODDE

De Amerikaanse sluipschutter Chris Kyle was een levende legende in het Amerikaanse leger. Mede dankzij zijn vier zendingen naar Irak en de honderdzestig officiële kills die hij daar liet optekenen, werd hij een gelauwerde Navy Seal die in hoog aanzien stond bij zijn collega’s. Zijn levensverhaal vormt het uitgangspunt voor de film American Sniper, geregisseerd door een ander soort legende, namelijk die van het witte doek, de onverslijtbare Clint Eastwood. Aan het einde van de film zien we hoe Chris Kyle met iemand afspreekt die ervoor zal zorgen dat zijn verhaal een onvoorzien, triest einde zal krijgen. De Man die Chris Kyle Doodde vertelt deels het verhaal dat we in de film American Sniper niet hebben gezien: dat van de in vele opzichten mislukte Eddie Ray Routh, een verslaafde loser pur sang. Routh heeft ook in het leger gediend, maar was veel minder heldhaftig en nog minder beroemd dan zijn grote voorbeeld Chris Kyle. Toch haalde hij de geschiedenisboeken als de man die Chris Kyle doodde.

 

 VEL

"Esther en Rita kruisen elkaars pad in een tekenatelier. Ze zijn verbonden als tekenares en model, een relatie die draait om kwetsbaarheid en lichamelijkheid, om kijken en bekeken worden.  Daarbuiten leiden ze elk hun eigen leven. Beide vrouwen wachten ergens op en proberen zich intussen staande te houden. Vel is een verhaal over lijven en nabijheid. Over ouder worden, moederschap, schoonheidsidealen, de hang naar perfectie, en de impact van de tijd. Over littekens, schaamte, trots, seksualiteit, intimiteit... en over leven."

 SPIRIT

Flamboyante spokenjagersreeks door een van de tekenaars die al een geweldige bijdrage hebben geleverd aan de originele reeks Detectives ."Op spoken jagen is een gevaarlijke sport, helemaal als niet duidelijk is wie de jager is en wie de opgejaagde. In het New York van de jaren 1930 komt de jonge en verlegen Ian Davenport, een spiritologisch onderzoeker, opeens midden in een vreemde moordzaak terecht die de gemeenschap van spokenjagers op zijn kop zet. Met de hulp van Nell Lovelace, een sceptische maar onverzettelijke journaliste, probeert hij het geheim te doorgronden dat te maken lijkt te hebben met de vreselijke en mysterieuze explosie in Tunguska, het afgelegen gebied diep in Siberië."

 L'ART DE MEZIERES

Enkel in het Frans een artbook met het werk van Jean-Claude Mézières, de tekenaar van Ravian en Laureline. Naast die sf-reeks tekende hij doorheen zijn carrière ook voor tal van andere media. Dit artbook verzamelt ook dat soort werk voor kranten en tijdschriften, publiciteit en concepttekeningen voor films en tekenfilms en heel wat onuitgegeven, verbluffende afbeeldingen.

Het boek is een hardcover van 240 pagina's. Beperkt leverbaar

ZIELLOSS SC 1 -2 

AGENT 327 DOSSIER 10 SC /HC - 3 Avonturen
TROLLEN VAN TROY SC/HC 25 - Met zeep vang je geen vliegen 
WENDILA HC - Oog om oog
AGATHA  CHRISTIE SC - En toen waren er nog .......
INFINTY 5 &6
THE BATMAN'S GRAVE 1 & 2
OOSTFRONT SQUADRON 3 &4
SALOME HC - One shot
WARDANE SC/HC - Logischerwijs
OGEN VAN JADE HC - One shot
JOHN TANNER HC 2 - De jager op de Great Plains van Saskatchewan
DE STERREN VAN DE GESCHIEDENIS HC - Charlie Chaplin
GILES DURANCE SC - Bloedrode vleugels
NEVADA HC/SC 2 - Route 99
SUUS EN SAS SC 20 - Toekomst dromen
MARTEN TOONDER - COLLECTIE - Beste vrienden - Twee oerverhalen uit de Bommel saga
MARTEN TOONDER - COLLECTIE - Marten Toonder en science - fiction
KAPITEIN ROB HC 1-2-3 HER UITGAVE

VLEUGELS VAN HOOP 2/2
CHATEAU BORDEAUX hc 10 - De groep
ARCADIA ARCHIEFREEKS hc 58 - De duivels van Alexia - Mensenvlees
HET VENIJN hc 3 - Schoot der aarde
WILBERT VAN DER STEEN - Salto & Ubba 
WIJSHEID VAN DE MYTHES hc 7 - Tantalos en de andere mythes over hoogmoed
MALEFOSSE sc 4 - Roetkop
ANDROÏDEN sc 8 - Odissey
BAJRAM - MANGIN - ROCHEBRUN sc - Onmenselijk 
PAUS IN DE GESCHIEDENIS sc 4 - Het bewind ven de Borgia's 1/2 
MEDICI'S sc 4 - Cosimol van kruimels tot festijn
PLANKGAS hc 13 - 24 uren van Le Mans
2
FRNK sc 6 - Dinosaurussen
HEXELIENTJE sc 2 - Het meisje dat van animonsters hield
COLLECTER PAK De avonturen van 3 L - negen delen in hardcover oplage 250 exemplaren genummerd met certificaat

BOB DE MOOR pakket met de volgende verhalen - Jean-Baptiste de La Salle: Eerste publicatie in kleur van deze stripbiografie uit 1947.
- Oorlog in het Heelal: Eerste publicatie in kleur van dit ruimteavontuur uit 1948-1949.
- De Zoetwaterpiraten: Eerste publicatie in kleur van dit onderzees avontuur, verschenen in het weekblad Kuifje uit 1959.

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100