---

 

CHARLES BURNS Daedalus 2 Brian maakt met een groepje vrienden een homemovie “over alle rotzooi die in mijn hoofd rondraast”. Het moet een soort remake worden van Invasion of the Body Snatchers met Brians brein als een alien die uit zijn peul ontsnapt. Brian heeft het scenario tot in de kleinste details uitgewerkt, maar als zijn ontwapenende hoofdrolspeelster Laurie hem duidelijk maakt, dat zijn film nogal saai en voorspelbaar dreigt te worden, moet hij erkennen dat het misschien tijd wordt voor een wat meer ‘volwassen’ film.

 Daedalus is een deels autobiografische mengeling van horror, sciencefiction en teenage angst, die alleen in het hoofd van Charles Burns, de auteur van Black Hole (Zwart gat), kan zijn ontstaan.

 

DRAGONDERS VAN DE GRENS hc 1 - De Santa Fe trail Mei 1774. Miguel, een jonge veearts, heeft zich aangesloten bij een veetransport geleid door dragonders. Deze beroemde Spaanse lansiers, de dragones de cuera, moesten de noordgrens van Nieuw-Spanje in Noord-Amerika bewaken. Wanneer de karavaan wordt aangevallen door Apachen, wordt Miguel gevangengenomen, samen met Madeleine, een non.

De twee jongeren worden geadopteerd door het stamhoofd en kunnen niet anders dan zich aanpassen aan het ruwe leven van hun nieuwe ‘familie’. Tegen wil en dank belanden ze in het kruisvuur van een oorlog tussen de Apachen, de Comanchen en de dragonders.
De voorwaarden om een dragón de cuera te worden zijn niet mals, maar het opvallendst bij deze troepen is hun ‘cuera’, een lederen vest in vele lagen ter bescherming tegen indianenpijlen

 

DE WERELD VOORBIJ - Sinds er een vreemde toren van wit licht is opgedoken, vervliegt de wereld langzaamaan. Een voor een verdwijnen de mensen op onverklaarbare wijze. Héle en Selen kennen elkaar niet, maar zij zijn de enige overlevenden. Ze lopen rond in een spookstad, in een wereld die is opgehouden te bestaan. Alleen de geheimzinnige witte toren staat er, de verantwoordelijke voor al die gestolen levens. Vastbesloten om de waarheid te achterhalen stappen ze op de toren af.

 

BABYLONE hc 1 - De klopjacht Max Ferlane staat bekend als de man die eender wie uit eender welke hopeloze situatie kan redden. Zo’n man krijgt, natuurlijk, heel wat aartsmoeilijke jobs aangeboden. Zo belandt Max moederziel alleen in de onherbergzame jungle, achternagezeten door een volledig leger verwikkeld in een missie die hij absoluut niet wilde aannemen, maar als er veel geld mee gemoeid is, heb je niet altijd een keuze.

SARIA hc/sc 3 - Het einde van een rijk  Terug uit de hel als redder van Venetië, de donkere en serene stad van de Doges, is Saria niet meer dezelfde. Zij belichaamt nu La Luna, een sterke heldin, niet zal haar tegenhouden om haar de teugels van haar leven terug in handen te nemen en terug te nemen wat haar toebehoort. Hiervoor heeft ze reeds veel offers gemaakt en velen gevaren getrotseerd.

Het uur is gekomen voor Saria om haar doel te bereiken.

Slot van deze trilogie

 *

EEN WIND VAN VRIJHEID hc 1/2 en 2/2 - Maak kennis met Nestor Makhno, een van de iconische helden van de Oekraïense revolutie. Oekraïne, begin van de 20ste eeuw. Nestor Makhno, een door een gegoede burgerfamilie geadopteerde telg uit een arm boerengeslacht, heeft moeite om zijn plaats te vinden in de meedogenloze wereld die door de rijken wordt beheerst. Dit is het verhaal van een van de belangrijkste Oekraïense anarchisten, die zich doorheen een halve eeuw van opstanden en revoluties verzette tegen zowel de bolsjewieken als de Duitsers.
VLEUGELS VAN HOOP hc 2/2 Demonen
CHATEAU BORDEAUX hc 10 - De groep
ARCADIA ARCHIEFREEKS hc 58 - De duivels van Alexia - Mensenvlees
HET VENIJN hc 3 - Schoot der aarde
WILBERT VAN DER STEEN - Salto & Ubba 
WIJSHEID VAN DE MYTHES hc 7 - Tantalos en de andere mythes over hoogmoed
MALEFOSSE sc 4 - Roetkop
ANDROÏDEN sc 8 - Odissey
BAJRAM - MANGIN - ROCHEBRUN sc - Onmenselijk 
PAUS IN DE GESCHIEDENIS sc 4 - Het bewind ven de Borgia's 1/2 
MEDICI'S sc 4 - Cosimol van kruimels tot festijn
PLANKGAS hc 13 - 24 uren van Le Mans 2FRNK sc 6 - Dinosaurussen
HEXELIENTJE sc 2 - Het meisje dat van animonsters hield
COLLECTER PAK De avonturen van 3 L -
negen delen in hardcover oplage 250 exemplaren genummerd met certificaat
BOB DE MOOR pakket met de volgende verhalen -
Jean-Baptiste de La Salle: Eerste publicatie in kleur van deze stripbiografie uit 1947.
- Oorlog in het Heelal: Eerste publicatie in kleur van dit ruimteavontuur uit 1948-1949.
- De Zoetwaterpiraten: Eerste publicatie in kleur van dit onderzees avontuur, verschenen in het weekblad Kuifje uit 1959.

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100