---

 

WIJ GAAN ER EVEN EEN PAAR DAGEN TUSSEN UIT DAAROM ZIJN WIJ DINSDAG 10 WOENSDAG 11 EN DONDERDAG 12 AUGUSTUS GESLOTEN

 

DJANGO, VONKEN EN VUUR Django Reinhardt is een legende. Maar Django is ook twee keer geboren. Een eerste keer in de sneeuw, in de winter van 1910, bij een nomadenfamilie in Liberchies, België. De tweede keer in Saint-Ouen, nabij Parijs, in de herfst van 1928, toen zijn caravan afbrandde en zijn linkerhand werd verminkt. In deze biopic over de jeugd van de muzikant voel je de passie en de koppigheid van de man die zichzelf steeds heeft gezien als de grootste gitarist ter wereld. In deze verhaalpartituur, waar de vakjes als akkoorden over het blad vloeien, brengt de tekenaar de romantiek tot leven met vibraties uit waterverf, als begeleiding voor de muzikale en technische reis van de uitvinder van jazz manouche. Van de accordeon naar jazz, van de viool langs de banjo naar de gitaar. Het lot van Django volgt het ritme van zijn vurige hand, bezeten door de passie die in de ziel van de manouche muzikant brandt. Als een feniks die uit zijn assen herrijst, kleurrijker dan ooit.

DJANGO, VONKEN EN VUUR
MEDICS - Levenslijn sc/hc
MICHEL VAILLANT Korte verhalen beginjaren 1 sc/hc 
IR$ 22 - De heropstanding van de verdoemden
DE KLERK BARTLEBY - Een verhaal van Wall street 
ZIDROU/ FRANK PÉ - HET BEEST herdruk
DERIB - HIJ DIE TWEEMAAL GEBOREN WERD herduk integraal
DE ZUSJES DUIZENDBLAD 2- 
de liefdes van casioppeia
GAME OVER - Attack of the Blorks
DOLLE HONDEN  AVONTUREN
INSECTEN 6 

MARCEL RUIJTERS - De tweelingparadox - De opvolger van Eeuwig 1913, met weer Pola Kazoni in de hoofdrol. Ze is nu propagandaschrijfster voor het Communistische regime dat de macht heeft overgenomen nadat het Vasteland is ondergelopen en weer ingedijkt. Ze worstelt met haar tweede roman en drinkt te veel wijn, zich niet bewust van snode complotten die de poorten naar parallelle werelden zullen openen. De natuur was al dol, maar in de chaos die volgt zal Pola ineens een tweelingzus krijgen!

MOEBIUS LUXE - Majoor Fataal - De hermetische garage
HET KEIZERRIJK TRIGIE INTEGRAAL 3
JYLLAND SC-HC 3 - Koude wraak
STEEN DE CHAOS SC-HC 2 - De tijd van de Barbaren
KONVOOI DE JEUGDJAREN VAN NAVIS SC 5 - Prinses Navis
ELSJE SC-HC 11 - Viraal
DE VLOEK VAN ROOD  

DE KLERK VAN BARTLEBY - Een verhaal van Wall street  -New York City, Wall Street. Een jongeman werkt in een griffierkantoor. Zijn naam: Bartleby. Hij moet juridische documenten kopiëren. In eerste instantie werkt hij braaf mee. Hij werkt dag en nacht, nauwgezet, efficiënt, onvermoeibaar. Maar op een dag stokt de machine. Bartleby weigert, vriendelijk, een opdracht van zijn baas uit te voeren. 'I would prefer not', zegt hij in het Engels, liever niet. Het wordt een mantra. Bartleby weigert nog te werken, en weigert het kantoor te verlaten.

Bartleby is een klassiek verhaal van Melville, die beroemd werd met Moby Dick. Het gaat over de vrije wil, over klinische depressie, over protest, over de moderne maatschappij, over nee durven zeggen, over verhalen vertellen, over eenzaamheid, over opstand. Bartleby is een groots en tijdloos en tegelijk heel klein meesterwerkje

 

MICHEL VAILLANT - Korte verhalen beginjaren  Bij Graton verschijnt een eerste van twee geplande albums met korte verhalen van Michel Vaillant uit het weekblad Kuifje. Ze dateren uit de jaren 1950 en 1960 en gaan vooraf aan het eerste album van de populaire autopiloot. In dat prille begin vanaf 1957 liet de op 21 januari 2021 overleden Jean Graton al de elementen uit zijn latere langlopende reeks aan bod komen: familie, competitie, het Vaillante-bedrijf en ook de 24 Uur van Le Mans. Je krijgt de eerste Vaillante-bolide te zien, op de markt gebracht door Henri, de eerste wapenfeiten van Michel en Jean-Pierre en nog meer dat lang niet allemaal in de albums in de stripreeks is opgenomen.

Het eerste album bevat tien korte verhalen uit de periode 1957-1966. Verder zit er ook een kritische achtergrondschets van Denis Lapière in, de huidige scenarist van Michel Vaillant. Je leest in een dossier ook over het wonderbaarlijke parcours van de Vaillante Le Mans GT, ontworpen en gebouwd door de lezers.

MEDICS 1 Levenslijn - Virginie houdt ervan om anderen te helpen. Ze is sociaal geëngageerd en werkt als dokter bij het leger. Haar eerste missie: het parachutistencommando op de basis van Gao, in Mali.
Het is een ruwe plek, zeker als je de eerste vrouw bij het parachutistencommando bent. Maar het team heeft al snel door hoe bekwaam Virginie is: de jonge arts moet een zwaargewonde soldaat stabiliseren. Ondanks haar geslaagde tussenkomst gaat de sfeer er niet op vooruit.
Er worden regelmatig konvooien aangevallen en men vermoedt een lek. Volgens kapitein Panor leidt het spoor naar Virginie.

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100