---

ROBBEDOES IN BERLIJN -In 1989 gebeurt er zo weinig in Brussel dat journalisten nauwelijks de voorpagina gevuld krijgen. Kwabbernoot slaagt er niet in ‘de’ scoop te vinden waar zijn hoofdredacteur zo wanhopig naar op zoek is. Dus wanneer hij hoort dat de graaf van Rommelgem is uitgenodigd op een congres over mycologie in Oost-Berlijn, grijpt hij die kans aan om een verhaal over verzoening en samenwerking tussen volkeren te vertellen. De graaf wil er helaas niet aan meewerken. Na wat tobben besluit Kwabbernoot de geniale en eigenzinnige wetenschapper toch te overtuigen maar… de graaf blijkt spoorloos verdwenen. Robbedoes en zijn collega ontdekken al snel dat hij is ontvoerd naar Oost-Duitsland, maar de best bewaakte grens van Europa oversteken, is geen kinderspel. De Stasi, de politieke politie van de communistische dictatuur, houdt de wacht. En de schaduw van een oude vijand hangt boven de in tweeën gespleten stad. Ontdek samen met Robbedoes en Kwabbernoot de geschiedenis van de Berlijnse Muur en de instorting van het Oostblok.

DAGELIJKSE WORSTELING INTEGRAAL Larcenet 
CLIFTON INTEGRAAL 1
GROEPSTHERAPIE HC 2 - Wat men goed begrijpt
DE TWEEKOPPIGE ADELAAR ADLER HC/SC 4 - Gekozen terugkeer
DE TWEEKOPPIGE ADELAAR EAGLE HC/SC 4 - Verlossing
GREEN CLASS SC 3 - Overal chaos
PEKIN- HANKOU HC - Het grote epos (Schuiten- Li)
DE GEZUSTERS FOX HC 2 - Familiegeest
DE VREEMDE VOGEL HC 2 - De grote Sarah
DE SPIJBELAARS 
DE SPLITSING HC 2 - Verzet
DANTHRAKON HC/SC 2 - De grillige lireley
KONVOOI SC 15 - De privéjacht 
DE KIEKEBOES SC 158 - Salami
SUSKE EN WISKE JUNIOR SC 5 - Het boemerang effect
SUSKE EN WISKE SC 358 - De drakenprinter 

 

BORIS VIAN HC - De dood steekt in hetzelfde vel
ORKS & GOBLINS HC 9 - Zwijger

DE 5 RIJKEN HC 3 - De liefde van een idioot
MAGIERS HC 4 - Arundill
ZIJ SCHREVEN GESCHIEDENIS HC - Jean D'arc
WUNDERWAFFEN HC 12 - De Tijdsbegoocheling
EEN PAUS IN DE GESCHIEDENIS HC 3 - Johannes Paulus II
LOS 'ANGELES - Film storyboards & songs of sirens caught in celluloid
DE WERELD VAN NAHOMI INTEGRAAL
DE DROOM VAN JERUZALEM INTEGRAAL
DE AVONTUREN VAN PROFESSOR BALTIMONT HC 1 EN 2 - De sarcofaag van Mykerinos - Het eiland van de eeuwigheid
CURTISS HILL HC
DE DOMINANTEN SC 1 EN 2 - De grote oerplaag - Sterrengoden
U-47 SC 11 EN 12 - Krijgsgevangenen - Breekpunt
MERCY 3/3 SC - De mijn herinneringen en sterfelijkheid
BATMAN CURSE OF THE WHITE KNIGHT 3/3
BATMAN, WHITE KNIGHT SPECIAL VON FREEZE
HOUSE OF X 1 EN 2 
DOUWE DABBERT SC/HC 21  - Het gemaskerde opperhoofd
AGENT 327 HC/SC 9 - De gesel van Rotterdam
SNGFSTVL EN STRIPS - Dolly Bellefleur en Magreet de Heer
IDULFANIA - Brecht Evens
DE OASE HC - Kleine geboorte van een biodiverse tuin
MOLO UKU SC - Legacy of a golden era
WELCOME TO THE NEW WORLD - Based on the Pulitzer Prize - winning New York Times series (PRACHTIG)

De Spijbelaars is gebaseerd op fragmenten uit de herinneringen en trauma’s van de grootvader van scenarist Patrice Ordas (gekend van onder andere Ambulance 13 en jammerlijk overleden in 2019). De wetenschap dat het om een waargebeurd verhaal gaat, bezorgt de lezer een extra beklijvend gevoel. Elk moment kan het mis gaan en staan er levens op het spel. Wanneer het voorgenoemde viertal dienst neemt bij de Maquis (een Franse verzetsgroep) verliezen ze hun jeugdige onschuld en gaat het ook wel degelijk grondig mis. Genoeg spoilers, de rest ontdek je als lezer beter zelf! Het beladen thema en de sfeerschepping maskeert het bij momenten vreemde verteltempo. Van inleiding gaan we meteen over naar de climax van het verhaal, alsof het ineens snel moest gaan. In alle eerlijkheid hadden we graag nog nét iets meer diepgang gezien.

Voor De Spijbelaars kiest tekenaar Alain Mounier voor prachtig aquarel-tekenwerk. De wintersetting, het mooie schaduwspel en levendige kleuren zijn om duimen en vingers van af te likken. 

 ‘Molo Uku – Legacy of a Golden Era’ door Erno Pickee en Harits Farhan

In dit eerste deel van een drieluik, verwerkt Erno allerlei elementen uit de Nederlandse VOC geschiedenis die vanuit mondelinge overlevering zijn overgedragen. Erno – zelf kind van een Nederlandse vader en een Molukse moeder – wil met dit comic book een ander perspectief meegeven aan de lezers

Met soms heftige tekeningen, waaruit blijkt dat Nederland niet naar de Molukken is gekomen om knikkers te ruilen. Wat dit verhaal bijzonder maakt, is dat het verhaal wordt verteld vanuit Moluks perspectief ondersteund door geweldige vette tekeningen.

 

AIMÉE DE JONGH - Dagen van zand - 1937, Oklahoma, de Verenigde Staten. John is een jonge fotograaf, die in opdracht van de overheid naar de Dust Bowl wordt gestuurd, een gebied waar boerenfamilies geplaagd worden door verwoestende stormen van stof en zand. Zijn missie is om de dramatische leefomstandigheden van de bewoners op film vast te leggen. Naarmate de tijd verstrijkt, ontdekt John echter dat hij de confrontatie moet zoeken met iets veel groters dan zandstormen, als hij zijn opdracht wil voltooien.

Dagen van Zand is een nieuw one-shot van Aimée de Jongh waar ze de voorbije jaren aan werkte. Voor dit album ging Aimée ter plaatse in de Verenigde Staten op onderzoek en groef in tal van foto- en andere archieven om authenticiteit na te streven.U kunt de strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl
of even bellen 0206855100