---

SONGLIFE van Gerrit de Jager -Handgeletterd met illustraties en strips. Een soort van autobiografie, maar dan aan de hand van liedjes die in je leven in je kop zijn blijven hangen. Die je terugbrengen naar bepaalde gebeurtenissen of gevoelens. Als een jukebox die aangaat in je hoofd. Gerrit de Jager ontving in 1987 de Stripschapprijs voor zijn hele oeuvre, dat toen al indrukwekkend was: samen met Wim Stevenhagen publiceerden ze onder het pseudoniem “Prutswerk” in De Vrije Balloen en schreven ze verschillende serie zoals De Familie Doorzon en Roel en zijn beestenboel. In 1984 stopte deze samenwerking en ging De Jager alleen verder met deze reeksen. 

Luister hier naar de SPOTIFY PLAYLIST met alle songs uit het boek Songlife.
*

CÉZEMBRE BOEK 2/2 
EUROPA - de maan van ijs luxe editie
VERBORGEN GESCHIEDENIS BOEK 0 - De ivoren van thot
AEROPOSTALE hc 3 - Vachet
AEROPOSTALE hc 4 - Saint-Exupéry
NILS hc 3 - De levensboom
ZEVEN hc 20 - Zeven atleten
CONQUESTS hc 4 - Uranië
DE GLAZEN TROON hc 1 - Leed boven glorie 
DE KRACHT VAN ATLANTIS hc 1 - De vlucht van de coleopter
DE KRACHT VAN ATLANTIS hc 2 - De confrontatie 

DE NIEUWE AVONTUREN VAN RIK RINGERS SC 5 - Commissaris Griot
WANTED LUCKY LUKE SC - Van Bonhomme
DON VEGA HC
DE ONDERZOEKEN VAN LORD HAROLD TWAALFDE VAN ZIJN NAAM HC 2 - Drie kleine muisjes
HET MASKER VAN DUIZEND TRANEN HC 2 - Als beloning voor mijn kwellingen
AIRBORN 44 HC 9 - Black boys
BUCK DANNY SC 58 - Het pact
KINDEREN IN HET VERZET SC 7 - Uit de lucht gevallen
RODE RIDDER SC 270 - Het boek van Thoth
DE KRONIEKEN VAN AMORAS SC 8 - Avontuur in Piscine-Les-Bains
DE BUURTPOLITIE SC 13 - Gauwdief 2.0
BUCK DANNY INTEGRAAL 8
RIK RINGERS DE BEGINJAREN INTEGRAAL 1
NAPOLEON BONAPARTE INTEGRAAL 
DAN COOPER INTEGRAAL 11

IK ZAL SPUWEN OP JULLIE GRAF - Halverwege de jaren veertig creëerde de dichter, schrijver en toneelschrijver Boris Vian het personage van Vernon Sullivan. In een tijd waarin detectiveverhalen aan de overkant van de Atlantische Oceaan in Frankrijk zeer succesvol waren, stond deze Amerikaanse alias, waarvan Vian aanvankelijk beweerde dat hij alleen de vertaler was, de auteur toe om de noir-roman uit te proberen en zo een heel nieuw deel van zijn literatuur en ongetwijfeld om enkele geheime fantasieën te bevredigen.

Binnen vier jaar zou Vian onder het pseudoniem "Vernon Sullivan" vier compromisloze thrillers schrijven, sensueel (zo niet seksueel) en getint met zwarte humor, die bij de publicatie veel opschudding veroorzaakten.
Scenarioschrijver Jean-David Morvan, een levenslange liefhebber van het werk van Boris Vian, besluit deze vier stripboeken nieuw leven in te blazen. Telkens met andere striptekenaars en zelf de eerste strip met drie verschillende striptekenaars.Voor degenen die het werk nog niet kenden van deze muzikant, schrijver, acteur,... een ideale gelegenheid om kennis te maken.

De zesentwintigjarige Lee Anderson, zoon van een mestiesvrouw, verlaat zijn geboortedorp nadat zijn zwarte broer gelyncht wordt omdat hij verliefd is op een blanke vrouw. Hij komt terecht in Buckton, een klein stadje in het zuiden van de Verenigde Staten waar hij uitbater van een boekhandel wordt. Lee is lang, goedgebouwd, drinkt graag en is een volleerd blues-muzikant. Hij verleidt met gemak de meeste tienermeisjes uit de buurt. Hij leidt een leven van losbandigheid, zonder zijn echte doel uit het oog te verliezen: de dood van zijn broer wreken.

Buste CORTO MALTESE  slechts 800 exemplaren 

Voor alle fans van Corto Maltese is er een super mooie  buste verschenen bij Moulinsart

 

DON VEGA - Madrid, 1848. Don Vega, erfgenaam van een rijke Californische familie, ontvangt een brief waarin hij op de hoogte wordt gebracht van de dood van zijn ouders. Vader Delgado, de briefschrijver, vraagt hem om ‘zo snel mogelijk’ terug te keren.
Bij zijn thuiskomst ontdekt Don Vega dat het familiedomein in handen is van oud-generaal Gomez. Met de hulp van Borrow, een gemene schoft, koopt hij gronden op aan een lage prijs om ze daarna met winst weer te verkopen. De arbeiders rapen hun moed bij elkaar en komen in opstand, hun gelaat met een kap bedekt. Ze beroepen zich op 'el Zorro' een plaatselijke volksmythe. Het volk ziet hen als helden.
Don Vega besluit hun voorbeeld te volgen: helemaal in het zwart gekleed gaat hij de lieden laten boeten die zijn familie hebben beroofd. De legende van Zorro is geboren. 
Wat een heerlijk tekenwerk!


Het is nog altijd mogelijk om uw strips bij ons te bestellen, wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op, aangetekend en verzekerd, per post. Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl