---

Zaterdag 14 november vanaf 14 uur signeren ERIC HEUVEL en JOS WATERSCHOOT 'MAX HAVELAAR' de graphic novel
Hier kunt u niet meer voor reserveren we zitten vol!

Het belangrijkste werk uit de Nederlandse literatuur is ter gelegenheid van het Multatuli jaar bewerkt tot een graphic novel door Jos van Waterschoot (oud conservator van het Multatuli huis) en Eric Heuvel gevierd auteur van De ontdekking en Quaco - leven in slavernij. Max Havelaar is een roman over een ambtenaar in het voormalig Nederlands-Indië, nu Indonesië. Hij wordt aangesteld om leiding te gaan geven in een district op Java en stuit daar op zoveel kwalijke praktijken, dat hij niet anders kan dan er tegen in actie komen. Hij stelt een uitgebreid onderzoek in en schrijft brieven aan hogere ambtenaren over machtsmisbruik door de plaatselijke Indische heerser, maar vindt geen gehoor. En eigenlijk heeft hij zelf ook wel door dat het vooral een politiek probleem is. Daarvoor moet hij dus bij de politici in Nederland zijn, of beter nog, bij de kiezers van die politici. Hij neemt dan ook ontslag om een kruistocht vóór de arme Indiërs en tegen de niets ontziende, graaiende Nederlandse kooplui te kunnen ondernemen.

 

 

GUARNIDO - Het goud van de zwendelaar De onverbeterlijke, maar uiterst sympathieke, schurk don Pablos uit Segovia verhaalt ons over zijn schelmenavonturen in het Spanje van de Gouden Eeuw en in Amerika, dat toen nog de Nieuwe Wereld werd genoemd. Terwijl hij afwisselend armoede en rijkdom op zijn pad vindt, wordt aanbeden en verguisd, leiden zijn avonturen hem van achterbuurten naar paleizen, van de bergtoppen van de Andes naar de oevers van de Amazone, tot die ene mythische plek waar alle dromen over de Nieuwe Wereld samenkomen: Eldorado! Wat een heerlijk nieuw boek van de tekenaar van Blacksad. Daarvan verschijnt als alles goed is volgend jaar een nieuw deel!

 

DE BOM - Het ongelooflijke waargebeurde verhaal van de atoombom. Op 6 augustus veegt een atoombom Hiroshima van de kaart. Een tragische historische en verschrikkelijke gebeurtenis die een einde maakt aan de oorlog, en een nieuw tijdperk inluidt voor de mensheid. In welke context wordt de bom gemaakt? Hoe is de beslissing genomen om ze af te werpen? Waarom op Hiroshima? Wie waren de belangrijkste figuren - bekend - onbekend - bij dit drama? Wat waren de effecten van de explosie? Wat maakten de slachtoffers door? Een indrukwekkend boek over het nemen van een beslissing met desastreuse gevolgen voor de bewoners van de stad Hiroshima. In Frankrijk prijkt dit boek al maanden boven aan de lijst van best verkochte graphic novels! 

BLAST Een smerige, dikke, eenzame man wordt naar het politiecommissariaat gebracht. Wat hij heeft misdaan en waarom hij daar is, weten we nog niet. Tijdens de ondervraging vertelt hij zijn levensverhaal. Hij legt aan de geboeide lezer uit hoe hij, op een dag, zijn oude leven achter zich liet en vertrok, op zoek naar een ‘blast’ – dat magische moment waarop alles opklaart en het leven perfect is. Manu Larcenet behoeft ondertussen geen inleiding meer. Met Blast zette hij zich voor eeuwig op de kaart in de Europese stripwereld. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Franse stripauteurs.

Vijf sterren is te weinig voor deze top Graphic novel !!!!!

 

MILAN HULSING - Spaans rood
Naomi was een van de figuren uit De smokkelaar die meteen tot een ieders verbeelding sprak. Milan greep haar karakter aan om in een jaar tijd een spin-off verhaal te tekenen. Zo heeft de lockdownperiode toch ook een paar positieve kanten laten zien. In Spaans Rood krijgen we een inkijk in het schrijversbrein van Naomi, die haar verhalen aan haar beste vriendin Katja vertelt en ook haar lerares voorschotelt. De complexe verhaallijnen over Safar en Angelo zijn weer knap verweven en prachtig door Milan in beeld gebracht, in het mooie kleurenpalet van de Caraïben en Mexico.

TRIGIË integraal 2
GUILLEM MARCH - Karmen 
ASTERIX - De gouden menhir Een geïllustreerd verhaal
DE DAME VAN DE ANSICHTKAARTEN integrale oneshot
HET DINER integrale oneshot
HIPPOLYTE  integrale western oneshot 
BERLIJN WORDT ONS GRAF  hc 2/3 Franse furie
OOG - IN - OOG Jezus Pilatus
BARNEY BEAR & BENNY BURRO  oud werk van Carl Barks
HARLEEN 1/3 EN 2/3  DC blacklabel NL
NEW AVENFERS - Journy to infinity 1/6 en 2/6  NL
STAR WARS 3/3 Rebellen & Rovers
MARVEL ACTION Spider-man Venom
DOGMAN 5  De woef van de wildernis
CHAD IN AMSTERDAM  History of SINTERKLAAS in the Netherlands 

                                                         

U kunt bij ons ook per mail uw stripalbums/grafische romans bestellen. 
Wij kunnen uw bestelling binnen Amsterdam, persoonlijk thuis bezorgen of we versturen ze per post.nl aangetekend en verzekerd naar u op, kosten post.nl tarief tot 10 kilo is 8,95 u kunt mailen naar info@beeldverhaalamsterdam.nl