---

ERIK DE GRAAF  signeert zaterdag 6 juni van 14 tot 17 uur bij ons in de winkel 

WIJ DOEN DIT NATUURLIJK CORONAPROEF
Wij hebben een hygiënezuil waar u de handen desinfecteert.
Erik zit achter een doorzichtig plastic scherm waar hij de albums signeert.
Wij vragen u de 1.5m afstand in acht te nemen
Er mogen acht klanten in de winkel, u kunt bij ons in de tuin wachten tot u aan de beurt bent.

Kom a.u.b niet allemaal tegelijk om twee uur om éérste te zijn. Verdeel het over de middag u komt allemaal aan de beurt. Lukt dit niet geen nood wij sturen de boeken gesigneerd naar u op.

*
In deze coronatijd bieden wij een extra mogelijkheid om deze mooie boeken van Erik de Graaf gesigneerd aan te schaffen. U kunt ze per mail bestellen dan kunt u ze later ophalen bij ons in de winkel, of we sturen de boeken aangetekend naar u op.
Beide boeken samen kosten 50 euro en de kosten voor aangetekend verzenden zijn 8,95 Nl naar België 15,50Men ontvangt dan beide boeken op naam gesigneerd met een originele tekening van Erik de Graaf.

*

SCHERVEN - Scherven is het eerste deel van een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zaterdag 4 mei 1946... Een jaar na het einde van de oorlog. Op een begraafplaats vinden Victor en Esther, ex-geliefden, elkaar terug. Beiden zijn getekend door de oorlogsjaren en zitten vol verhalen over deze zwarte periode die zich maar moeilijk laten vertellen. Verhalen over de - vaak onmogelijke - keuzes die ze hebben moeten maken, geliefden die ze zijn kwijtgeraakt en de strijd die ze gevoerd hebben met hun geweten. Het gesprek komt aanvankelijk dan ook moeilijk op gang.
LITTEKENS - Littekens is het tweede deel en slot van een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zondag 5 mei 1946... Precies een jaar na het einde van de oorlog praten Victor en Esther - schuchter - over wat ze doorgemaakt hebben tijdens de bezettingsjaren. Meer en meer wordt duidelijk dat zwart en wit nauwelijks bestonden in die donkere tijd, maar dat deze juist vooral grijswaarden kende. Victor blijkt zijn aanvankelijke apathie te hebben ingewisseld voor daden. En Esther? Zij heeft de duistere kanten van de mens gezien. En die van zichzelf... Is er nog een sprankje hoop voor het tweetal op de eerste bevrijdingsdag...?  Net een prachtige verdiende 4 sterren recensie in het NRC!

*

HUB de slang en de speer hc 1/3 Het Azteekse Keizerrijk, 1454 In de stad Tenocjtitlan gonst het al enige tijd van de geruchten. Ver buiten de stadsgrenzen worden mummies van wreed vermoorde jonge meisjes gevonden, allemaal in dezelfde houding. Om onrust te vermijden proberen de autoriteiten aan de zaak geen ruchtbaarheid te geven. Het onderzoek wordt toevertrouwd aan Slang, een wrede, doch efficiénte functionaris. De balangrijke priester Cozatl maakt zich zorgen omdat er aanwijzingen bestaan dat de moorden te maken hebben met zijn orde. Coatzl probeert zijn vriend Spper-Oog over te halen ook een onderzoek in te stellen. Slang en Spper-oog zijn opgeleid in het zelfde Huis van het Volk, hun relatie was vanaf het begin af aan buitengewoon slecht. Goed tekenwerk en een lekker leesbaar verhaal van wel 184 pagina's! voor de snelle beslissers met een exclusiefe First day print stofomslag

*

PACO ROCA - De schat van de Black Swan Na eindeloos speurwerk op de bodem van de Atlantische Oceaan stuit Ithaca Deep Sea op een antiek schip met daarin 2.234 gouden en 567.00 zilveren munten. De totale waarde bedraagt zo'n 500 miljoen dollar, de grootste schat ooit gevonden in een scheepswrak. Ithaca noemt het schip de Black Swan. Een pseudoniem, om duidelijk te maken dat de ware identiteit van het schip onbekend is. De Spaanse regering heeft echter sterke vermoedens dat het een Spaans fregat betreft en dat Ithaca dit donders goed weet. Ze stelt een team samen dat de waarheid boven tafel moet halen en ontketent daarmee een juridisch steekspel dat als Hollywood-thriller niet had misstaan.
De schat van de Black Swan is een geromantiseerde versie van het waargebeurde verhaal van de schat van de Nuestra Señora de las Mercedes, die in 1804 zonk voor de Portugesekust en in 2007 werd gevonden door het Amerikaanse bedrijf Odyssey Marine Exploration. Het verhaal werd geschreven door voormalig diplomaat Guillermo Corral van Damme. Hij werkte destijds voor de Spaanse overheid en was direct betrokken bij de juridische strijd tegen Odyssey.
Als groot fan van Paco Roco zeg ik gewoon lezen! Wat een fijn boek om even in je luie stoel te kruipen, en de bizare wereld om ons heen even buiten te sluiten. 

*

MAARTEN VAN DE WIELE - Guy de Maupassant Madame Catherine De welgestelde Madame Catherine verhuist van Parijs naar een groot landhuis op het platteland. Ze krijgt slaapproblemen en wordt het slachtoffer van verschrikkelijke nachtmerries. Ze kan het gevoel niet van zich afzetten dat er zich iets bovennatuurlijks afspeelt in het huis. Is het verbeelding of is haar leven echt in gevaar?
'Madame Catherine' is een bewerking van de 19e eeuwse novelle 'De Horla' van de Franse schrijver Guy de Maupassant.
  Wat een super fantastisch tekenwerk, om je helemaal in te verliezen, elke tekening ademt verstilde schoonheid.

*

GEVAARLIJKE DAMES EEN BALLADE - Dagboek van een opsluiting Valérie Zézé, ex-lerares Frans, zit opgesloten in de gevangenis van Vorst. Voor de achtste maal veroordeeld wegens diefstal zal ze moeten proberen om te gaan met het leven in hechtenis, met vriendschap, eenzaamheid en hoop. Ze moet leren begrijpen hoe ze geworden is wie ze nu is, hoe ze van de drugs af kan blijven en hoe ze de vrouw die ze is geworden achter zich kan laten. Dit waargebeurde verhaal is een indringende, grappige en ontroerende ode aan de hoop. Een aangrijpende vertelling over deze besloten wereld en de vrouwen die haar bevolken. ......‘Aangrijpend, grappig en vreselijk menselijk.’ – Prix Atomium de Bruxelles.

*

STEFAN VAN DINTHER -  Man & Kerel als stripfiguren  De kachel brandt, er is genoeg koffie en het dak lekt niet. Man en Kerel willen dan ook liever niets veranderen. Maar het moet. En dan gaan ze aan de slag. Ze ontdekken nieuwe mogelijkheden, draaien hun wereld een kwartslag en proberen een ei te bakken. Niet alles is even succesvol maar dat geeft niet Man & Kerel  blijven proberen. Een grafisch juweeltje  

DE WIJSHEID VAN MYTHES - HC Theseus en de Minotourus
DE WIJSHEID VAN MYTHES - HC 2/3 De Ilias de oorlog van de goden
ELFEN HC 22 - De hoeder van de wortels
MAGIËRS HC 1 - Aldoran
FRONTLINIES HC 7 - Het kokoda-pad
CARTHAGO SC 9 - Het pad van de eeuweling
DATING FOR GEEKS SC 11 - The next generation
SCOT McCLOUD - De beeldhouwer
Gelukkig een herduk van deze mooie indrukwekkende graphic novel. Een betoverende stadsfabel over een jeugddroom, een afspraak met de dood, de prijs van de kunst, de waarde van het leven en een wanhopige liefde.

*

BESTELLEN OF THUIS BEZORGEN

U kunt bij ons per mail  info@beeldverhaalamsterdam.nl of per telefoon 0206855100 een bestelling plaatsen.  U kunt deze dan zelf komen afhalen, of zonodig kunnen wij deze per post opsturen, tarief post nl.  Als het niet te ver van de winkel is kunnen we de bestelling ook langs brengen per fiets, alles op gepaste afstand natuurlijk en even van te voren per bank voldoen.