---

WASCO WINNAAR STRIPSCHAPPRIJS 2020 gefeliciteerd 

ZWARTE WATERLELIES HC - In Giverny, waar Claude Monet een paar van zijn mooiste doeken schildert, word de rust abrupt verstoord door een mysterieuze moord. De rechercheur die met de zaak word belast, komt in contact met drie vrouwen. Maar wie weet er het meest over de misdaad? Het meisje dat van schilderen houdt, de verleidelijke lerares of de oude dame die binnenkamers blijft om de buren te bespioneren?Bovendien  doet het gerucht de ronde dat er enkele enorm waardevolle schilderijen, waaronder de beroemde zwarte waterlelies, gestolen zijn.
SHI HC 4 - Victoria

NIEUWE AVONTUREN RIK RINGERS SC 4 - Gesneuveld voor Frankrijk
TANGO HC/SC 4 - Quitte of dubbel in Quito
DUKE HC/SC 4- Mijn laatste gebed
PRINS VAN DE NACHT HC 9 - Arkanea. Laatse deel
KINDEREN IN HET VERZET SC 6- Ongehoorzaamheid
OORLOG VAN DE LULU'S SC 6 - Lucien
DE GROTE ZEESLAG HC - Salamis
WILD WEST SC1 - Calamity Jane
BUCK DANNY INTERGRAAL  4 

PRADO - De gestolen triskel 
Een student vindt een intrigerend aantekeningenboek van een wetenschapper, die heeft ontdekt dat een oeroude orde van engelen en demonen weer de kop heeft opgestoken. Zijn sleutel? Een Keltische talisman waarin een triskel is gegraveerd. Zo begint een barokke, vlijmscherpe zoektocht door universiteitsbibliotheken, ingedutte oude villa's en achterkamertjes van antiquairs.
OLIVIER VARESE hc 3 - Aanval op Kokonino World hc4 - De geur van magnolia
DE ZEEAREND hc 1/2 - Atlantissche oceaan 1916
SONORA hc 1/3 - Wraak
SHANGHAI DREAMS hc 1/2 - Exodus 1938
DE GENERAAL integraal 4
HILDA EN DE BERGKONING  

ELDORADO hc oneshot In een haven in de Verenigde Staten wordt Marcello, een jonge arbeider, ontslagen door de staalfabriek waar hij werkt. Hij belandt ongewild op een boot naar Eldorado. Ergens in Latijns-Amerika staan duizenden mannen klaar om een kanaal aan te leggen, door het hart van het regenwoud. Marcello heeft schulden en gaat als arbeider aan de slag op dit gigantische bouwterrein, in de hoop op een dag voldoende geld te hebben voor de terugvaart. Om niet in waanzin weg te zinken, schrijft hij liefdesbrieven aan Louisa, zijn geliefde, die achterbleef in de Verenigde Staten. Zijn brieven worden onderschept door Barbara Hogen, de vrouw van een van de ingenieurs van het bouwproject. Barbara verveelt zich en de brieven geven wat kleur aan de somberheid van haar dagen. De bouw vreet elke dag wat meer aan de arbeiders en aan het woud, in een koortsachtig tempo. Beetje bij beetje vervaagt het gelaat van Louisa uit Marcello’s gedachten, terwijl Barbara niet meer zonder de gestolen briefwisseling kan. Voor fans van Gibrat en Lax
DE MEESTER INQUISITEURS hc 8 - Synillia
ASPIS sc 6 - Phantasmagorian rhapsody
MOEBIUS hc/luxe - Shortcuts (Short stories uit Franse en Nederlandse striptijdschriften nog niet eerder gebundeld verschenen)
MOEBIUS hc/ luxe - De klauwen van de engel

 

Kuifje beeld uit de collectie musée imaginaire
KIH-OSKH

 *

Voor goede info, plaatjes en recensies verwijzen we u graag naar de sites van  de 9ekunst.nl en de stripspeciaalzaak.be