---

ERIC HEUVEL De Meimoorden 1940-1948

DE MEIMOORDEN 1940-1948 sc/hc Rotterdam, mei 1940. De stad is een militaire bijenkorf, bevolkt door legeronderdelen die vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. In de binnenstad, waar prostituees en illegale speelholen de sfeer bepalen, wordt een halfdronken taxichauffeur laf neergestoken. In zijn taxi vindt men een tas vol defensiegeheimen. Als zijn zoon, Maalbeek junior, op jacht gaat naar de moordenaar van zijn vader wordt hij al snel geconfronteerd met nog meer geweld.
DE KRONIEKEN VAN AMORAS 4 -
Gardavu
TEX WILLER 11 - De pioniers 
TORPEDO 5
GILLES DURAND  - Catalina in zwaar weer
BUCK
- De eerste man op aarde 4.000 voor Christus. Een naakte mens valt pardoes op de aarde. Hij ontdekt al snel dat hij geluiden kan reproduceren. Na enige oefening lukt het hem om dingen te benoemen. Met de taal als wapen koloniseert de mens zo een nieuwe wereld die voordien onbenoemd, onverkend en dus onbestaand was. Maar zijn gesprekspartners evolueren niet. Voor hem blijven het beesten. Niettemin is Buck, zo heeft onze Adam zichzelf genoemd, dankbaar voor al het moois wat hij mag meemaken. Uit erkentelijkheid creëert hij een goddelijk wezen, maar al snel voelt Buck zich door zijn god verraden. Hij is immers de enige op de wereld die zich actief bewust is van zijn eenzaamheid. Buck wordt woedend en door zijn haat wordt zijn creativiteit aangewakkerd. Het duurt dan ook niet lang of Buck vindt een wapen uit waarmee hij die vervloekte god uit de hemel kan schieten, maar plots ziet hij het mooiste wat hij ooit heeft mogen aanschouwen. 
PIETER OOMES Drenkelingen - Caféverhalen
DE RODE RIDDER 262 - De laatste waarschuwing
DE KRONINKEN VAN AMORAS 4 - Gardavu
VIOLETE MORRIS - Eerste aanklacht - 
Violette is een van de eerste bevoorrechte sportvrouwen. Ze was een kampioen in alle categorieën: boksen, zwemmen, atletiek, autoracen. In de jaren dertig was ze zangeres en gastvrouw in een nachtclub, ze was bevriend met Jean Cocteau, Josephine Baker, Brassaï. Op 26 april 1944 kwam ze in haar auto om het leven bij een aanslag door een groep verzetsstrijders.  Waren de kogels uit de geweren van de rebellen wel voor haar bedoeld? Alles wijst erop, want tijdens de bezetting was zij La hyena de la Gestapo, een collaborateur voor het Duitse naziregime.Tot zover de legende. Een duistere legende. Maar wie was zij echt? Werd er met de moordaanslag op deze 'vrouw die met alle middelen moet worden uitgeschakeld' niet iets anders verhuld? Zij was een buitengewone persoonlijkheid, een vrouw die onmogelijk in een hokje te plaatsen was. Haar verhaal is ongehoord, haar lot vanzelfsprekend tragisch!

KILIWATCH
DE WEG VAN HET LEVEN
LIVINGSTONE - De avontuurlijke zendeling
SIMON HARDY 3 - Veel liefs uit China
SIMON HARDY 4 - Achtervolging van de Aston Martin
MAGIC WIND 1 - Klauwen
MAGIC WIND 2 - Fort ghost
CIVIL WAR 3/4 
ARCADIA ARCHIEF 48 - Sagen en legenden 2 De jacht

 ERIC HEUVEL & HEIN DE KORT signeren 31 mei vanaf 15.00 uur bij ons in de winkel hun nieuwe albums

 

 Voor meer info www.stripspeciaalzaak.be