---

PASCALE RABATÉ - De nederlaag 1 en 2 

RABATE  - De nederlaag deel 1 en 2  Met weinig woorden en subtiele tekeningen geeft Pascal Rabaté een genuanceerd beeld van het traumatische debacle in juni 1940, toen Frankrijk onder voet werd gelopen door het Duitse leger. We volgen de gebeurtenissen door de ogen van soldaat Videgrain die ziet hoe landarbeiders die eigenlijk het graan zouden moeten oogsten, gedwongen worden de slachtoffers van de luchtaanvallen te begraven en tussendoor een hapje eten op de doodskisten. In de tweede helft van het verhaal, als de capitulatie een feit is, doet Videgrain er alles aan om te ontsnappen uit de stoet krijgsgevangenen en terug te keren naar zijn gezin. Maar de keuzes die hij gaandeweg moet maken, zijn niet altijd vanzelfsprekend.

Rabaté brengt een respectvolle hommage aan de mensen die tijdens de oorlog proberen te overleven met de middelen die tot hun beschikking staan: humor en wreedheid, camaraderie en verraad. Rabaté schrijft bijzondere verhalen over gewone mensen. Hij wil vooral dat zijn personages geloofwaardig zijn: “Ik streef ernaar dat je je een voorstelling kunt maken van hun levens voor en na het verhaal, ik wil dat je gelooft dat ze echt bestaan, dat ze van vlees en bloed zijn.” Als tekenaar kiest hij steeds de werkwijze die het beste bij het verhaal past: “Ik heb geen stijl, ik probeer gewoon ervoor te zorgen dat de vorm overeenkomt met de inhoud. Als ik een komedie wil vertellen, ga ik niet expressionistisch tekenen. En verder heb ik er een hekel aan mezelf te herhalen.”

JONAS FINK INTEGRAAL 2 - De boekhandelaar uit Praag 
MINIMENSJES  INTEGRAAL 7
YPE - Roomies
SUSKE EN WISKE INTEGRAAL 6
AMBULANCE 13 HC9 - Waarom?
TEBORI HC 2
TIJD VOOR LIEFDE HC
HET HALLUCINANTE HAVENHUIS (LECTRR EN BOSSHAERT)
DE VROUWEN VAN LIAN ONG Prachtige heruitgave op groot formaat van Lian Ongs baanbrekende debuutstrip Stuifmeel en de verhalenbundel Fatale vrouwen. Aangevuld met een interview en een illustratiedossier met schetsen.

CLYDE FANS CO a picture novel by Seth
NEIL GAIMAN - American Gods vol 2 My Ainsel

HOEMPAPA integrale editie inclusief 16 pagina's onuitgegeven tekeningen en originelen documenten
ROMMELGEN HC/SC 1- Enigma
DE JONGE JAREN VAN ALEX SC 1
JONGE JAREN VAN THORGAL HC/SC 7 - De blauwe tand
MAANKOP INTEGRAAL 
YOKO TSUNO INTEGRAAL 5
GREEN CLASS SC 1
AMAZONIA SC4
EXIL HC 3 - Kayenn
DE GROTE DODE HC 8 - Renaissance
LUCKY LUKE SC 55
DANGEROUS LIAISONS HC 2 
RODE RIDDER INTEGRAAL 2
NERO STALLAERT JAREN 3 
HET REIGERSNEST - 
De ietwat onbeholpen Arend wordt na een incident op kantoor tijdelijk op non-actief gezet. Een verblijf bij familie in het groen moet de nodige rust brengen. Hij ontmoet er Anton, die in zijn eentje een enorm landgoed onderhoudt, en raakt gemotiveerd om zijn leven weer in handen te nemen.


Twee nieuwe beelden Kuifje en Bobby op de maan en Opstijgende raket. Gelimiteerde box- litho Kuifje in Afrika gekleurd met lood-kuifje en blikje fairtrade koffie

 

 Voor meer info www.stripspeciaalzaak.be