---

MANARA Caravaggio deel 2 - Gratie eindelijk!

CARAVAGGIO hc 2/2 - Na zijn fatale confrontatie met Ranuccio is Caravaggio verbannen uit Rome. Hij zoekt toevlucht bij een gezelschap van acrobaten. De schilder herstelt van zijn verwondingen en haalt de banden aan met de mooie en onstuimige Ipazia. Zij wordt zijn nieuwe muze. Als hun karavaan halthoudt in Napels, beseft Caravaggio dat hij intussen beroemd én gezocht is in heel Italië. De vertrouwelingen van Ranuccio zinnen op wraak en ook de opdrachtgevers van nooit voltooide werken willen zijn huid. Kortom, de schilder heeft niet alleen bewonderaars. Hij wisselt vlotjes van penseel en degen. Door toe te treden tot de ridderorde van Malta hoopt hij - dankzij een vrijgeleide van de paus - naar Rome te kunnen terugkeren. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Slot van het tweeluik over het onvoorstelbare leven van de beroemde Italiaanse schilder. Absoluut meesterwerk van Milo Manara: een ode aan de kunst en de schoonheid.
DUKE sc/hc 3 - Ik ben een schaduw 
SHI 3
KLAAGZANG VAN DE VERLOREN GEWESTEN - De heksen 2 - Inferno
BUCK DANNY INTEGRAAL 1
ATOM AGENCY - De juwelen van de begum
NESTOR BURMA 13 - Corrida op de Champs-elysees 
ROBBEDOES - Hoop in bange dagen 1/4
JAKOB KAYNE SC 1 - la Isabella Jakob en zijn broer Simon zijn de laatste overlevenden van het volk van de Hippocraten. Jakob is een vechter met een bijzondere gave die tegelijk ook een vloek is: niemand kan zich zijn gezicht herinneren. Op die manier kan zich overal binnenwerken. Simon is de erfgenaam van de kennis van de allergrootste genezers. De krijger en de mirakeldokter vormen samen een veelgevraagd duo huurlingen. Dan krijgen ze de opdracht om de zieke dochter van een rijke handelaar te genezen. Maar die zit vast op Isabella, een belegerde stad.

RANI SC 7 - koningin
GROTE ZEESLAGEN - Stamford bridge
KEIZERIN CHARLOTTE HC 1 - De prinses en de aartshertog
BROKKENMAKERS INTEGRAAL 4
KID NOIZE - De man met het apehoofd
DE RODE RIDDER 261 - Het bloedkleed
DE RODE RIDDER INTEGRAAL  1 
DE KIEKEBOES 152- Niet van gisteren 

RABATÉ - Didier, het vijfde wiel aan de wagen De 45-jarige Didier woont samen met zijn zus op een kleine Bretonse boerderij. Didier is een gepassioneerd fan van de Tour de France, is een stevige drinker, maar de echte Liefde ontbreekt nog in zijn leven. Samen met de failliete boer Regis, met wie zij het bed deelt, probeert Didiers zus daar verandering in aan te brengen door zijn profiel op een datingsite aan te passen. En al snel levert dat aangepaste profiel resultaat op…
DICK MATENA - Kronkels van Carmiggelt 
GUUS SLIM 5 integraal
LUC ORIENT integraal
ALEC SINNER bundeling 1 - Het leven is geen stripverhaal baby
FRED Magic Pallace Hotel
KONING HOLLEWIJN bundel 5 
DRIE WENSEN HC 3 - Het graf van koning Salomon

HEY KIDO - How i lost my mother, found my father and dealt with my family addiction

 

22 februari Boekpresentatie 
VERHALEN VAN VROUWEN VAN 17 TOT 19 UUR 

Een ode aan vrouwelijke slachtoffers van geweld.

Verhalen van Vrouwen is een 100 pagina’s tellende uitgave met tekenwerk van 19 kunstenaars. Door de diverse tekenstijlen wordt de lezer op verschillende manieren uitgedaagd (mee) te voelen. De bundel is daarmee ook een artistieke zoektocht: hoe krachtig kan de impact van beeldverhalen zijn? En hoe kunnen beeldverhalen bijdragen aan een positieve verandering in de houding van mensen en, breder, de samenleving?

Met tekenwerk van: Aarti Jainath, Alex Skim, Aloys Oosterwijk, Amanda Majoor, Amanda van Laar, Beldan Sezen, Doeke van Nuil, Els Deckers, Floor Koens, Jan Cleijne, Joris Diks, Kim DuChateau, Manon Bijkerk, Marcel Ruijters, Mas Hab, Marloes Messemaker, Megan McNulty, Mei-Li Nieuwland en Melissa Brouwer

voor meer info
www.stripspeciaalzaak.be