---

Nieuwsbrief #06-06-2018

NIEUW VERSCHENEN

LONESOME een spiksplinternieuw album van YVES SWOLFS  

 *

EXODUS Jasper Rietman Exodus is de verbeelding van een archetypische uittocht van een groepje mensen op de vlucht voor oorlog en vervolging. Een kijkboek op de grens van illustratie en strip waarin actuele thema's op subtiele wijze overgaan in een toekomstvisioen. De zesenveertig naadloos op elkaar aansluitende illustraties vormen samen een grote panoramatekening van bijna veertien meter.
Illustrator en stripmaker Jasper Rietman maakt redactionele illustraties voor kranten als The New York Times, The Guardian, The Washington Post, De Standaard en de Volkskrant. Daarnaast werkt hij als stripmaker aan een eigen projecten. Exodus is zijn eerste boek

*

FIETSMOD Tobi Dahmen Mods, skinheads en scooterboys, ska en soul, de Britse subculturen en de bijbehorende muziek bereiken in de jaren tachtig ook het Duitse stadje Wesel, waar Tobi opgroeit. Hij wil ook deel uitmaken van deze spannende undergroundwereld. Maar hoe doe je dat als je niet in Londen woont maar in een doorsnee stad die alles behalve cool is? Al gauw blijkt dat Tobi's zoektocht naar zijn eigen plekje binnen de ruige subcultuur niet zonder gevaar is.
Fietsmod is een autobiografisch verhaal over opgroeien in de provincie tijdens de Mod-revival van de jaren tachtig. Het is een meeslepend coming of age-verhaal over vriendschap, eerste liefdes, avonturen, feestjes, en de liefde voor muziek.
Boek is inclusief cd. De cd bevat 20 speciaal voor dit boek opgenomen tracks die samen de perfecte Mod-soundtrack vormen

*
DE AUTOREPORTAGES VAN MARGOT - Kevers en Beetles
MARSHAL BASS hc 2 - Familiemoorden
DE VERBORGEN GESCHIEDENIS hc 33 - De witte messias 
MISTY MISSION hc 3 - Inde hel als in vagevuur
OLIVIER BLUNDER De nieuwe avonturen 1
*
ONE TWO THREE FOUR RAMONES -
 Halverwege de jaren 70. Vier straatschoffies schudden de in slaap gesukkelde popmuziek wakker met bliksemsnelle songs van een ongekende intensiteit. De strip vertelt hun verhaal vanuit het gezichtspunt van Dee Dee Ramone, bassist en voornaamste songschrijver van de band die zich voor zijn teksten over drugs, angst, wanhoop, oorlog en prostitutie inspireerde op zijn eigen ervaringen. Als kind van een Amerikaanse vader en Duitse moeder maakte hij al jong kennis met alcoholisme en huiselijk geweld. Tijdens zijn puberteit in Berlijn werd hij ingewijd in de drugs en de rock n roll. En later op de high school in New York ontmoette hij zijn toekomstige Ramones-broers Joey, Johnny en Tommy, die net als hij op drift waren in de grote stad. De oorspronkelijke bandleden zijn niet meer onder ons, maar The Ramones leven voort met hun onmiskenbare look en hun gedreven muziek. Dit album brengt een aanstekelijke hommage aan de Ramones-familie en de punkrockbeweging zonder in karikaturen te vervallen.

*
BATMAN Absolute Lex Luther/Joker
DARK KNIGHT 3 - Het superras
HELLBOY 6 - Vreemde planeten
JUSTICE LEAGUE OF AMERICA - De gevaarlijkste ter wereld
Lion comics zijn er vrijdag 08-06

*

PETER VAN STRAATEN - Kwartet

*

LUCKY LUKE - L'integrale 3 

 

voor meer info www.stripspeciaalzaak.be