---

Nieuwsbrief #05-04-2017

NIEUW APRIL

MONET
op zoek naar het licht

MONET Op zoek naar het licht Van het Salon des Refusés tot de grote impressionistische beweging, van jonge straatarme kunstenaar tot schilderende bourgeois, van echtgenoot tot minnaar... Het leven van Claude Monet kende vele facetten. Hij was de man die voorging in de beweging die in de 19de eeuw leidde tot een nieuwe visie op de schilderkunst. Uiteindelijk bleef Monet maar één zoektocht trouw: die naar het absolute licht dat zijn werk naar een ander niveau zou tillen. Een meesterlijke graphic novel over de levensloop die Monet rijk zou maken, maar waarvoor hij ook een zware prijs zou betalen.
HET VERSLAG VAN BRODECK -
Een afgelegen bergdorpje aan de Frans-Duitse grens, in de nadagen van WO
II. Brodeck krijgt de opdracht om uit te zoeken waarom ‘de Anderer’, een
zonderlinge figuur die nog maar sinds enkele weken in het dorp was komen wonen,
op een dag door de bewoners is vermoord. Uiteraard verwachten ze dat Brodeck in
zijn officieel verslag een aantal waarheden verdoezelt. Maar stiekem schrijft
hij zijn eigen, persoonlijke relaas over de feiten. De pagina’s zijn van
een onwaarschijnlijke schoonheid, een ode aan de wilde natuur in tegenstelling
tot de nietigheid van de mens.
THORGAL DE WOLVIN  SC/HC 7 - Nidhogg
PIRATEN BARATARIA HC 10 - Galveston
PIRATEN BARATARIA INTEGRAAL HC 2
HAD MENEER NOG IETS GEWENST - 'Downtown Abbey' meets 'fifty shades of Grey'
MISSIE OSIRAK HC INTEGRAAL -
Missie Osirak vertelt het verhaal over een van de gewaagdste luchtaanvallen die na de tweede wereldoorlog werden uitgevoerd.
LACRIMA CHRISTI HC 1 -
De alchimist Nieuwe spin-off van de succesreeks 'De geheime driehoek'.
WILLIAM ADAMS, SAMOERAI SC/HC 1 -
Aan het einde van de wereld. In de 17e eeuw lijdt William Adams, een Engelse zeeman, schipbreuk voor de kust van Japan. Hij komt terecht in een land aan de rand van een burgeroorlog. Er woedt een machtsstrijd tussen generaal Tokugawa en de vier regenten. Gevangen in een deel van de wereld waar alles hem vreemd is, wordt hij omwille van zijn kennis van de scheepvaarttechnologieën en wapens al gauw een pion in het conflict.
STERN SC 2 -
De stad van de wilden. 1882, Kansas Elijah Stern is een discrete doodgraver, een eenzaat die zich in zijn eenvoudige bestaan bezighoudt met twee dingen: Begrafenissen - en lezen, het enige wat hem echt plezier bezorgt.Maar in het gebied waar Elijah woont zijn geen boeken te vinden, dus moet hij naar de grote stad Kansas City, een stinkend riool vol uitschot!
RAVIAN INTEGRAAL HC 1 - De vierde dimensie- Het woedende water - Het keizerrijk der 1000 planeten - De stripreeks die Luc Besson inspireerde om er een film van te maken. VALERIAN And the city of a thousend planets
JOHAN EN PIRREWIET INTEGRAAL HC 5 -
SHERLOCK HOLMES INTEGRAAL - De serie 'Herlock Sholmes' is getekend door Jules, maker van 'De Partizanen'.  Een humoristische reeks
nieuwe verhalen over de meest beroemde detective ter wereld, ook bekend als
meester van de vermommingen.
BATMAN NL - Evolutie
HELLBOY NL -
De duivel ontwaakt
MAGIC 7  - deel 3
EMMA & CHARLOTTE 1
DIEP IN DE ZEE 3
KATHY'S KAT 6


ALTARRIBA /KEKO - IK, MOORDENAAR - Enrique Rodríguez Ramírez doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Baskenland. Op 53-jarige leeftijd is hij op het hoogtepunt van zijn carrière. Hij staat op het punt hoofd te worden van zijn afdeling, maar hij valt ten prooi aan academische rivaliteit. Zijn studiegroep getiteld 'Lichamelijk geweld in de westerse schilderskunst' onderzoekt het werk van Bruegel, Grünewald, Goya, Rops, Dix, Grosz, Ensor, Munch en Bacon. Maar zijn echte passie waarin hij zijn hele ziel en zaligheid legt, is radicaler: Ramírez verheft moord tot een van de Schone Kunsten.

JOSEPHINE BAKER - Josephine Baker (1906–1975) was nineteen years old when she found herself in Paris for the first time in 1925. Overnight, the young American dancer became the idol of the Roaring Twenties, captivating Picasso, Cocteau, Le Corbusier, and Simenon. In the liberating atmosphere of the 1930s, Baker rose to fame as the first black star on the world stage, from London to Vienna, Alexandria to Buenos Aires. After World War II, and her time in the French Resistance, Baker devoted herself to the struggle against racial segregation, publicly battling the humiliations she had for so long suffered personally. She led by example, and over the course of the 1950s adopted twelve orphans of different ethnic backgrounds: a veritable Rainbow Tribe. A victim of racism throughout her life, Josephine Baker would sing of love and liberty until the day she died

voor meer info www.stripspeciaalzaak.be