---

Moulinsart lanceert een collectie auto's op schaal 1/12° in resin (kunsthars). Dit tweede uitzonderlijk exemplaar, de taxi van Chicago uit Kuifje in Amerika, is met een veelvoud aan details met de hand geverfd, heeft een beperkte oplage van 1.250 stuks, en beschikt over een genummerd certificaat van echtheid.

VESPER

Samen met Zarak, een ondeugende kleine demon waarmee ze telepathisch kan communiceren, gaat Vesper op weg naar Valestiel. In die stad zou haar geliefde Crimson gevangen zitten. Ze weet dat ze Crimson niet kan redden met enkel de hulp van Zarak. Vastberaden als altijd besluit ze haar vroegere metgezellen, de Nyx-ridders, op te zoeken en probeert ze hen voor haar zaak te winnen. Voor Vesper begint een lange zoektocht.

 

Maar één vraag blijft door haar hoofd spoken: leeft Crimson nog? En als hij nog leeft, in welke toestand? Wat er ook gebeurt, hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. En Vesper zou door de haat die ze voelt wel eens overmand kunnen worden door de chimaera die in haar schuilt.DE ZUSJES DUIZENBLAD

 De zusjes Duizendblad kaarten de klimaatopwarming aan.

De moeder van de zusjes Duizendblad heeft hen ingeschreven voor een vakantiekamp aan de Normandische kust. Daar maken Lucy, Sarah en Cassiopeia kennis met de Atlantische Oceaan, het spreekwoordelijke hondenweer, de traditionele rustieke vuurtoren, de prachtige natuur en een enorme walvis die plotseling aanspoelt op het strand! Voor Lucy is er geen twijfel mogelijk: het dier is gekomen om hen te waarschuwen voor een ernstig gevaar!
De plaatselijke bevolking deelt deze bezorgdheid niet en denkt dat Lucy een zeer levendige fantasie heeft. Ze zijn ervan overtuigd dat ze zelfs bijna de legende van de vrouw die in de vuurtoren woonde en daar een schat achterliet zou kunnen geloven.

Zal het jongste zusje Duizendblad erin slagen de bevolking naar haar te doen luisteren?

GALAXA

In 1972 verscheen het De Rode Ridder-album De Toverspiegel. Daarin liet Karel Biddeloo Johan kennismaken met Galaxa, de Fee van het Licht. Sindsdien kwam ze in 23 albums voor. Vijftig jaar later lanceert Standaard Uitgeverij Galaxa, een spin-off waarin ze de hoofdrol speelt en waarin we meer te weten komen over haar voorgeschiedenis.

Op jonge leeftijd wordt het weeskind Galaxa opgenomen in een tehuis van de militaire elfenacademie. Haar opleiding verloopt voorspoedig en ze blinkt uit in zowat alle disciplines. Haar carrière in het leger is meer dan beloftevol. Toch ontbreekt het haar aan een echt doel en leeft ze te veel van dag tot dag om het onderste uit de kan te halen. Ze is opstandig, brutaal en koppig, wat de relatie met haar oversten danig onder druk zet. Tenslotte willen die haar talent maar wat graag volop inzetten in het leger, maar vrezen het ongeleid projectiel dat ze is.
Het is Galaxa echter zelf niet echt duidelijk waarom ze niet op één lijn wil komen staan. Is dit wel haar weg? Of voorvoelt ze de stormen die haar te wachten staan? Want er is een boosaardige kracht aan het werk die meer weet over wie Galaxa eigenlijk is en wat ze zou moeten worden. En die geen enkel geweld schuwt om haar opmars te stuiten.

 

NIEUWE TITELS

VESPER HC 2 - De Archimerist
DE RODE RIDDER INTEGRAAL - De biddeloo-jaren 10
SUSKEEN WISKE SC 364 - De gulden krijger
GALAXA SC 1 - Spiegelblind
TEAM RAFALE HC/SC  10- Vlucht AF 414 is verdwenen
IRS SC 23 - Green fraud
DE ZUSJES DUIZENDBLAD SC 3 - De schat van Lucy
421 INTEGRAAL 2
DE GROTE ZEESLAG GRAVELINES HC
DUNE DE GRAPHIC NOVEL BOEK 2 
DANTHAKRON sc/hc 3 - De gelukkige koksmaat
SHIËD sc/hc 1 - Valkuil in Mafate
SPIDER hc 1 - Rabbit hole
STEEN DER CHAOS sc/hc 3 - De slag om het keizerrijk
VELVET UNDERGROUND -  Een geschiedenis van de Velvet underground
TRIGÏE INTEGRAAL 5

NIEUWE MANGA'S 

ROOSTER FIGHTER 1
SAKAMOTO DAYS -3
KAIJU NO 8 - 3
BEAUTY AND THE FEAST - 3
SAILOR MOON OMNIBUS 3
BLEACH ANNIVERSARY EDITION

TOKYO REVENGERS omnibus 3-4

*

NIEUW ENGELS 

ALISON - Lizzy Stewart
YELLOW CAB - Chabouté
THE PASSAGEWAY - Jeff Lemire
NEUROCOMIC 

STEEN DER CHAOS 

Nadat hij de Barbaren aan de rand van het rijk heeft vermorzeld, keert Araes als overwinnaar terug naar de hoofdstad. De demonische kracht die door zijn aderen stroomt, lijkt hem onoverwinnelijk te maken en nu hij aan het hoofd van het leger staat, bedreigt deze jonge krijgsheer-inwording de troon van Nemès.

Tegenover deze onstuitbare veroveraar, staat iedereen machteloos. Alleen tovenares Enarya heeft nog de middelen om het lot van het rijk te keren.

 

 

VICTOR MEIJER PENISNIJD 

Een broeierig feestje, muziek, sigarettenrook, volwassenen die elkaar op schoot trekken en hun glas nog eens volschenken.
Een jonge jongen loopt er onbezorgd tussendoor, gekleed in een japon van zijn moeder. Hij voelt zich het stralende middelpunt tot hij alleen overblijft met de laatste gast.

In zijn nauwkeurige en sfeervolle stijl tekent Victor Meijer de ommekeer in het leven van een jongetje dat weer eens veel te lang mocht opblijven.

 

NIEUW KUIFJE SERVIES