---

ZOMERSALE

KOMPLETE REEKSEN VOOR LEUKE PRIJZEN

Negendelige luxeset Walthéry-boekjes 

Al jarenlang geeft de Luikse uitgeverij Noir Dessin Productions, tegenwoordig Adalem Éditions genoemd, allerlei verzamelaarsuitgaven uit rond tekenaar François Walthéry, van etiketten voor allerlei drank over ex librissen en een clubblad Oufti! tot heruitgaven en integrales van werk dat Walthéry naast zijn succesreeks Natasja tekende. Dat gebeurde allemaal in het Frans of in het Luikse dialect. Een reeks van negen gelimiteerde hardcoverboekjes op A5-formaat zal nu voor het eerst in het Nederlands beschikbaar worden. Het gaat om een unieke collectie met zeldzame of zelden geziene illustraties voor portfolio's, speciale edities en signeertekeningen uit de laatste zestig jaar. Een collectie die goed is voor een paar honderd illustraties.
Elk hardcoveralbum verschijnt in een genummerde oplage van 150 exemplaren met een door Walthéry gesigneerde ex libris. De inhoud is volledig in kleur. De verkoopprijs bedraagt 60 euro per boekje, oftewel 540 euro voor de complete, eenmalige set. Aankopen gebeuren per complete reeksen van negen. 

Nog meer Waltery: Bij Wonderland half 4 produtions verschijnt een integrale uitgave van Walthery’s 'Vervloekt' gekartonneerd in een oplage van 300 ex. verkoopprijs € 27.50 

*Bij interesse horen wij het graag, verkoop alleen via pre -order * 

AGATA

Het einde van een heerschappij. Lucky Luciano is de koning van de New Yorkse maffia, maar voor hoelang nog? Hij is nog steeds smoorverliefd op Agata, een jonge Poolse immigrante die een ster op Broadway is geworden, maar hij begint de druk van de wet te voelen. Officier Dewey houdt hem, net zoals vele andere bendeleiders, in de gaten. De wet interesseert zich ook in prostituees... en één naam springt in alle pooierzaken in het oog: die van Lucky. Agata blijkt een lastige getuige te zijn. Wat als ze een interview geeft of spreekt over de ontvoering van de kleine Pete? Ze heeft geen andere keuze dan New York te verlaten en naar Chicago te vluchten. Zal Agata daar, na zoveel lijden, de stabiliteit vinden die ze nastreefde toen ze voet op Amerikaanse bodem zette? Met James lijkt ze een toekomst te kunnen uitbouwen, maar de maffia is meedogenloos en alles kan in een fractie van een seconde misgaan. verkrijgbaar 3 augustus

RIP 

Deze ijzersterke thriller RIP is het werk van tekenaar Julien Monier en scenarist Gaet's. Ze voeren een brigade van zes lijkenopruimers op die allen worstelen met eigen problemen en drama's. Een paar van hen zitten of raken diep in de shit. Per deel wordt een ander personage gevolgd. De reeks zal uiteindelijk zes delen tellen waarvan er al vier zijn verschenen in het Frans bij Petit à Petit. Van dezelfde scenarist geeft Microbe al de western Catamount uit. In 2020 eindigde deel 1 op plaats 25 in de top-50 van dat jaar, samengesteld door deelnemende lezers van onze website.

Deel 2 voert ouderdomsdeken Maurice op en daarin volgen antwoorden op de volgende vragen: "Wie is Maurice werkelijk? Waarom werd zijn dochter vermoord? Waarom wou men dat hij dat met zijn eigen ogen zag? Welke belangrijke boodschap en bedreiging was voor hem bedoeld? Maar vooral... Wat is er met die verdomde ring gebeurd?"

Deel 3 Ahmed, op de goede plek op het verkeerde moment.
Mensen sterven soms in algemene onverschilligheid. Deze mensen die geen familie hebben, geen entourage, geen vriend. Soms blijven ze lang thuis voordat ze worden ontdekt. Gelukkig is het bedrijf dat Derrick en zijn collega's in dienst heeft verantwoordelijk voor het opruimen voordat het hele gezin voorbijgaat. Wat ze ontdekken is niet altijd mooi om te zien.

En dan is er die ring.

 

 

DE AUTO'S VAN LEFRANC

Een prachtige ode aan de vele auto’s in de Lefranc-reeks. Begon Jacques Martin de stripreeks Lefranc om de auto's te kunnen tekenen die hij in Alex niet kon tekenen? Deze vraag is opzettelijk provocerend. Maar toch... In Lefranc zijn auto’s niet zomaar decorstukken. Ze vormen eerder een rode draad: van album tot album ondersteunen ze het ritme, dragen ze bij tot de sfeer, verschaffen ze de lezer geografische en temporele referenties via getrouwe reproducties van de modellen die in een bepaald land op een bepaald moment in gebruik waren, en karakteriseren ze de personages. Lefrancs Alfa Romeo Giulietta Sprint Veloce past perfect bij de jonge verslaggever. Het personage Axel Borg is trotser en heeft veel auto's: Rolls-Royce, Bentley, Ferrari. Jacques Martin was dankzij auto's bij de krant Kuifje binnengekomen. In het voorjaar van 1948 stelde hij het project van een autocolumn voor, die hij tot 1953 heeft volgehouden. Dit boek toont aan dat auto's zijn werk altijd zijn blijven vergezellen. verkrijgbaar 3 augustus

 

NIEUWE TITELS

RIP hc 2/3 - Maurice De vliegen komen altijd op de kadavers af 
RIP hc 3/3 - Ahmed Op de goede plek op het verkeerde moment
DRAAK EN GIF sc/hc 2 - Buikmans en Builenkop
TANGUY EN LAVERDURE speciale editie  sc/hc
COMANCHE hc 4 - Water en vuur 

 

NIEUWE MANGA'S 

DEMON SLAYER COMPLETE BOX SET 23 VOL 
TOKYO REVENGERS omnibus vol1-2

*

NIEUW ENGELS 

JEFF LEMIRE MACEBOOK
WALTER DEAN MYERS 'MONSTER'  graphic novel

*

NIEUW KUIFJE/MOULINSART

Er verschijnen binnenkort twee nieuwe beelden uit de collectie Imaginair van Kuifje
OLIVEIRA  €195  
en de beroemde boot, de SIRIUS €188

TANGUY EN LAVERDURE

 Op 29 oktober 1959 konden de lezers van het nieuwe Franse stripblad Pilote voor het eerst kennismaken met Tanguy en Laverdure, twee jetpiloten in opleiding bij de luchtmacht. Vanaf 1965 konden ook de Nederlandstalige lezers hun avonturen volgen, eerst in het weekblad Pep en later ook in albums.

In deze speciale dubbeldikke editie van de albumreeks zijn acht korte en langere verhalen opgenomen die spelen tussen 1959 en nu, en die soms een bijzonder inzicht geven in de achtergronden van de twee piloten; zo leren we bijvoorbeeld ook de vaders van Michel en Ernest kennen! Aan de verhalen is meegewerkt door een grote groep bekende Franse stripmakers: Jean-Charles Kraehn, Yvan Fernandez, Fred Duval, Corbeyran, André Le Bras, Patrice Buendia, Frédéric Zumbiehl, Matthieu Durand, Sébastien Philippe, Francis Bergèse, Héloret en Gilles Laplagne, maar ook is er nog niet eerder in boekvorm verschenen werk van Albert Uderzo en zelfs René Goscinny opgenomen.

Elk verhaal wordt telkens gevolgd door een gedetailleerd dossier over de in de strips voorkomende vliegtuigen
 

Alice Guy - First lady of film

The inspiring story of Alice Guy, the first female movie director in film history, chronicles her contribution to the birth of cinema in France in the late 19th century
  In 1895 the Lumière brothers invented the cinematograph. Less than a year later, 23-year-old Alice Guy, the first female filmmaker in cinema history, made 
The Cabbage Fairy, a 60-second movie, for Léon Gaumont, and would go on to direct more than 300 films before 1922. Her life is a shadow history of early cinema, the chronicle of an art form coming into its own. A free and independent woman who rubbed shoulders with masters such as Georges Méliès and the Lumières, she was the first to define the professions of screenwriter and producer. She directed the first feminist satire, then the first sword-and-sandal epic, before crossing the Atlantic in 1907 to the United States and becoming the first woman to found her own production company. Guy died in 1969, excluded from the annals of film history. In 2011 Martin Scorsese honored this cinematic visionary, “forgotten by the industry she had helped create,” describing her as “a filmmaker of rare sensitivity, with a remarkable poetic eye and an extraordinary feel for locations.” The same can be said of Catel and Bocquet’s luminous account of her life.


 

NIEUW KUIFJE SERVIES