---

zomersale

niets is fijner om met dit warme zomerweer een mooi beeldverhaal te lezen 
achter in de winkel staat een tafel vol met fraaie aanbiedingen veelal complete series

FRENCHMAN 

Oktober 1803. Militaire ronselaars arriveren onder luid tromgeroffel in een vredig Normandisch dorpje. De jongens die worden opgeroepen vertrekken om de rangen van het leger van eerste Consul Bonaparte te versterken. Aan de overzijde van de oceaan staat Frankrijk Louisiana af aan de jonge Amerikaanse natie.
Alban, die zoals vele anderen werd gerekruteerd om “vrede” te brengen in die wilde overzeese gebieden, zal weldra inschepen richting New Orleans. De onstuimige jongeman, geheel doordrongen van revolutionaire idealen, trekt zijn wapen om een jonge slaaf te verdedigen, waarna hij wordt opgepakt en gevangengenomen. Hij riskeert het schavot, maar de Franse trapper Toussaint Charbonneau redt zijn vel en neemt hem mee op een tocht die zijn leven ingrijpend zal veranderen.

Tegen de historische achtergrond van de verovering van het Wilde Westen schetst Patrick Prugne een indringende en bewogen reis doorheen de uitgestrekte binnenlanden van Noord-Amerika.

PAWNEE 

Juni 1811. Alban, de jonge Franse soldaat die met het leger van Bonaparte naar Louisiana werd gestuurd, leeft al zeven jaar lang samen met de Minettaree-Indianen. Nadat hij van moord was beschuldigd en als deserteur werd gezocht werd hij in de stam opgenomen dankzij de trapper Toussaint Charbonneau, "Frenchman", vriend van de Indianen en echtgenoot van Sacagawea.

Nadat Toussaint hem van de galg had gered en hem alles had geleerd wat een woudloper weten moet nam hij hem mee op de befaamde expeditie van Lewis en Clark, die als allereerste de Pacifische kust over land wist te bereiken. Toen hij alle hoop had verloren zijn vriend Louis nog terug te vinden, die in de handen van de beruchte Pawnees was beland, besloot Alban terug te keren naar Frankrijk. Hij wist niet dat zijn zus Angèle intussen de Engelse blokkade had omzeild en in Philadelphia was aangekomen met het vaste voornemen hen beiden terug te brengen naar Frankrijk. Intussen moordt een rondzwervend groepje militairen een hele indiaanse familie uit, gewoon voor het plezier. Maar de dood, in de persoon van een schimmige Indiaan, zit ook hen op de hielen.

Tegen de historische achtergrond van de verovering van het Wilde Westen schetst Patrick Prugne een indringende en bewogen reis doorheen de uitgestrekte binnenlanden van Noord-Amerika.

Frenchman en Pawnee vormen samen een compleet verhaal

DE STER VAN DE KOERSK 

De Russische tank T34 kreeg al snel een mythische status als de allerbeste oorlogstank. Minder bekend is dat ze vaak werd bediend door een vrouwelijke bemanning. Dit is het verhaal van Aleksandra Samusenko, de allereerste vrouw die een T34 bestuurde en een heldin van het Rode Leger werd nadat ze drie Duitse Tigers vernietigde tijdens de grote slag van Koersk.

In deze reeks wordt in ieder deel een andere tank en oorlog belicht. Inclusief dossier met achtergrondinformatie.

DE DIKKE STOK 

In deze omnibus zijn de beste autobiografische strips gebundeld die Barbara Stok in de afgelopen 25 jaar maakte.
De basis vormen Lang zal ze leven (nu deels ingekleurd) en Toch een geluk. De eerste stripverhalen dateren uit 1996, toen Barbara een twintiger was. Ze drumde in een punkrockband, ging veel uit en ontdekte haar seksualiteit. In de loop der jaren groeiden de verhalen met haar leeftijd mee. Ze vertelt over een burn-out, ongewenste kinderloosheid, maar ook over internationaal succes.

448 pagina's 

 

NIEUWE TITELS

NON-RETOUR- Algerije, juli 1962
CANOË BAY - PAWNEE - FRENCHMAN  pakket €59,95
PAWNEE - FRENCHMAN pakket €44,95
WAR MACHINES - De ster van de Koersk
BARBARA STOK - De dikke stok 448 pagina's
SEMPÉ - Het geheim van Raoul Taburin

VIER VAN BAKERSTREET sc/hc 8 - De meester van Limehouse
PLANKGAS hc 15 - 24 Uren van Le Mans
PLANKGAS hc 16 - Renault Vuile handen
LEGIO PATRIA NOSTRA hc De tamboer
SHERIDAN MANOR hc - De poort naar Gehenna
BUONAPARTE sc - Sint- Helena
VERLOREN TIJDEN sc 1 - Het heide fort
WIJSHEID VAN DE MYTHES sc 10 - Herakles
WIJSHEID VAN DE MYTHES hc 11 - Iason gulden vlies

NIEUWE MANGA'S 

BLUE LOCK 1
ALICE IN BISHOUNENLAND 1 
SAKAMOTO DAYS 2

*

NIEUW ENGELS 

CLEMENTINE BOOK ONE - Tillie Walden
SARAH GAILEY - Eat the rich 

*

NIEUW KUIFJE/MOULINSART

Er verschijnen binnenkort twee nieuwe beelden uit de collectie Imaginair van Kuifje
OLIVEIRA  €195  
en de beroemde boot, de SIRIUS €188

HET GEHEIM VAN RAOUL TABURIN 

Raoul Taburin, de bekende fietsenverkoper uit Saint-Céron, heeft een geheim. Hij weet alles wat er te weten valt over fietsen, behalve hoe hij erop moet rijden. De ervaren fietsenmaker, dankzij constant vallen en vervolgens als kind fietsen moeten repareren, wordt door iedereen in het dorp bewonderd vanwege zijn vaardigheid en kennis, zozeer dat ze ter ere van hem een fiets zelfs een ‘taburin’ zijn gaan noemen. Niemand kent zijn geheim – zelfs zijn vrouw weet niet dat de grote Raoul Taburin niet kan fietsen.

Als zijn vriend Hervé Figougne, die fotograaf is, aankondigt dat hij graag een foto wil maken van Raoul die met zijn fiets een heuvel afrijdt, moet Raoul eindelijk zijn angsten onder ogen zien, met onverwacht dramatische gevolgen.

Het geheim van Raoul Taburin is een humoristisch, liefdevol verhaal voor jong en oud, geschreven en getekend door Sempé, een van de beroemdste cartoonisten ter wereld.

 

BLOEM 

Hoewel Ari Kyrkos het als kleine jongen heerlijk vond om zijn vader te helpen in de familiebakkerij, ziet hij zichzelf dat niet zijn hele leven doen. Hij wil naar de grote stad om bekend te worden met zijn muziek. Maar als hij sollicitatiegesprekken afneemt om een goede vervanger te vinden voor in de bakkerij, leert hij Hector kennen. Hector is dol op bakken en is relaxed, grappig en knap. Terwijl ze samen het ene brood na het andere bakken, lijkt er iets op te bloeien tussen de twee jongens... als Ari het tenminste niet verpest. Voor alle fans van HEARTSTOPPER


 

NIEUW KUIFJE SERVIES