---

SIGNEREN


ZATERDAG 25 JUNI vanaf 14.30 signeert HANCO KOLK zijn nieuwe album 'POPPY'

VRIJDAG 8 JULI vanaf 15.00 signeert AIMÉE DE JONGH haar nieuwe album '60 LENTES'

 

PETER PAN integraal deel 2 

"Peter Pan wordt algemeen beschouwd als een meesterwerk van Régis Loisel. De geweldige bewerking die Loisel maakte van het alom bekende boek van James Matthew Barrie maakt optimaal gebruik van de extra mogelijkheden die het medium stripverhaal biedt ten opzichte van een geschreven roman.
In dit deel 2 vervolgt Loisel zijn verhaal over de avonturen van Peter Pan en zijn vrienden, dat zich deels in Londen en deels op het magische eiland afspeelt, waar het tot een confrontatie komt met kapitein Haak.

De twee delen waaruit deze integrale uitgave bestaat, bevatten een uitgebreid dossier met veel schetsen, niet eerder verschenen tekeningen en informatie over de strip en zijn auteur.

 

GINO BARTALI 

Biografie in stripvorm van de legendarische Italiaanse wielrenner Gino Bartali (1914-2000). Hij had een voorliefde voor Vlaamse wielerwedstrijden en hij zegevierde meermaals in de grootste wedstrijden.

Vanuit zijn bescheiden dorpje nabij Florence bereikt Gino Bartali de top van de wielrennerij, dankzij zijn overwinningen in de Ronde van Italië van 1936 en 1937 en zijn Tourzege in 1938. Wat een succesverhaal leek te worden, keerde plots toen zijn broer, ook een bekend wielrenner, verongelukte... waardoor Gino begon te twijfelen over zijn carrière. En toen kwam het fascisme op, waardoor er geen wedstrijden meer werden gereden en iedereen voor cruciale levenskeuzes kwam te staan.
Zonder dat zijn gezin het wist, ging Gino bij het verzet. Hij smokkelde documenten en verborg een joodse familie op zijn zolder. Hij zal zelf nooit over die activiteiten vertellen, maar ze leveren hem postuum wel erkenning op door Yad Vashem. Tien jaar na zijn eerste Tourzege won hij de Ronde voor de tweede en laatste keer in 1948. Met die krachttoer, geen enkele renner won twee rittenwedstrijden met zoveel tijd ertussen, vereeuwigde hij zijn naam en vestigde hij zijn legende

ECHTE VERHALEN VAN DE FAR WEST- JESSE JAMES - 

Missouri, 1863. In voile Amerikaanse burgeroorlog wordt de boerderij van de familie James geplunderd door een noordelijke patrouille. Hun brutaliteit traumatiseert de jonge Jesse, die alleen nog maar wraak wil nemen. Als fervent aanhanger van de zuidelijke zaak sluit hij zien aan bij de Bushwackers van Bloody Bill Anderson in hun moorddadige guerrillaoorlog. Hij leert te plunderen, op te lichten en te moorden, onder het mom van een verdorven moraal die voortkomt uit net trauma van de oorlog. Na het herstel van de vrede vervalt hij - door wrok, een gevoel van onrechtvaardigheid en de vernedering van de nederlaag - in criminele praktijken.

 In de daaropvolgende vijftien jaar escaleert het geweld, met een opeenvolging van bankovervallen, trein -en postkoetsaanvallen, afrekeningen en wilde ritten. Jesse, zijn broer Frank en hun bende worden publieks vijand nummer één in een land dat nog volop zijn wonden likt. Een deel van de zuidelijke opinie ziet hem echter als een volksheld, een soort vrijbuiter met een groot hart die de welgestelden aanvalt om de eer van de overwonnenen te weken.

DE GEBROEDERS RUBENSTEIN 

Derde deel in deze beklijvende reeks rond Salomon en Mozes Rubinstein, de gebroeders Rubinstein, en hun wedervaren tijdens het interbellum en de Tweede Wereldoorlog.

1943, concentratiekamp van Sobibor. Mozes krijgt de kans om één persoon te redden uit het konvooi joden dat net is aangekomen. Maar wie moet hij kiezen, en waarom? Zeven jaar eerder. Mozes, een slimme leerling aan het Henri IV, staat voor een moeilijke keuze, zeker gezien de politieke en sociale spanning die er dan al heerst. Intussen ontsnapt Salomon, na vijf jaar opsluiting, met de hulp van zijn vriend Bensoussan

NIEUWE TITELS

HANCO KOLK -  POPPY
PETER PAN - Integraal 2 
OLIVIER BLUNDER  4 -
Olivier blunder is weer helemaal de oude 
KLAW 3 - Verbonden
DE REUZEN 3 - Bora en Leap
MALEFOSSE 7 - De maagd
SONATA sc/hc 2 - Het dal van de slapers
WUNDERWAFFEN sc 14 - Hemelvuur
SPACE REICH sc 1 - Het duel der adelaars
DE BELOFTE VAN SCHILDPADEILAND 1sc/hc 2 - Menseneters
AQUABLUE sc 17 - De nacht van genade
BOB MORANE sc 1 - De 100 demonen van de Gele Schaduw
DWERGEN sc 17 - Gurdan van de Mout
ELFEN sc 27 - De ogham meesters
GINO BARTALI  - Een wielerkampioen onder de rechtvaardigen 
BLOEDKONINGINNEN - JOHANNA - 1/2 De boosaardige koningin
DE GEBROEDERS RUBENSTEIN hc3/3  - De bruiloft bij de Bensoussans 

NIEUWE MANGA'S 

DEATHNOTE - Short Stories
ALICE IN BORDERLAND 1
WITCHES  THE COMPLETE COLLECTION
ALICE IN BISHOUNENLAND 1 
THE HAUNTED BOOKSTORE 1 
SAKAMOTO DAYS 1 

*

NIEUW ENGELS 

BRUBAKER/PHILLIPS - The fade out
JEFF LEMIRE - Royal City vol 1:Next of kin
SARAH GAILEY - Eat the rich 

*

JOOST SWARTE 

BIBLIO + PICTO  Mooi boek van de meester van de klare lijn Joost Swarte 


JOPO IN MONO - 
Dit platenboek bevat alle songs over Joost Swartes stripheld Jopo de Pojo, gecomponeerd en

uitgevoerd door Fay Lovsky. Vinyl album één bevat de eerste Jopo songs, eerder uitgegeven op cd (begin deze eeuw). Op vinyl album twee staan de kersverse, nieuwe Jopo-songs van Fay Lovsky. Alle songs zijn voorzien van prachtige Jopo illustratries getekend door Jopo’s schepper Joost Swarte, de meester van de klare lijn. Boekuitgave met twee 10” vinylplaten. 

DE EINDELOZE WERELD

Een uiterst geslaagde samenwerking tussen een striptekenaar en een specialist op het gebied van energiekwesties en de invloed hiervan op het klimaat. Helder en niet verstoken van humor, legt dit lijvige boek de ingrijpende veranderingen uit die onze planeet momenteel doormaakt, en wat dit nu al tot gevolg heeft. In Frankrijk is dit album met veel lof ontvangen, er zijn inmiddels in een paar maanden 250.000 boeken verkocht!
Le Point spreekt van een meesterwerk. Jean-Marc Jancovici ondersteunt zijn goed beargumenteerde visie door het energievraagstuk en de klimaatverandering centraal te stellen.Wat zijn de consequenties en wat kunnen we en/of willen veranderen op het economische (de race om groei ten koste van alles), ecologische en maatschappelijke vlak? Zijn heldere en boeiende uiteenzetting nodigt uit tot reflectie over deze complexe onderwerpen, in het bijzonder over die van de energietransitie. Christophe Blain plaatst zichzelf tegelijkertijd in de rol van toehoorder en (humoristische) commentator, zoals hij ook deed in zijn boeken “In de keuken met Alain Passard” en “Quai d’Orsay” 

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl