---

 

ZATERDAG 30 APRIL VANAF 15 UUR
signeren zeven tekenaars 'Bestemming Canada'
Eric Kriek - Eric de Graaf - Aimée de Jongh 
Jordi Peters - Emma Ringelding - Anne Stalinski - Mei-Li Nieuwland

BESTEMMING CANADA 

In opdracht van Nederlandse Consul in Canada werd Aimée de Jongh gevraagd om een team van Nederlandse kunstenaars te leiden, die de biografieën van tien immigranten in Canada zouden visualiseren. Wanneer, waarom en hoe verlieten ze hun land van herkomst om een nieuw leven te zoeken in de uitgestrekte wildernis van Canada? Wat hadden ze verwacht en wat vonden ze uiteindelijk?

Met strips van: Aimée de Jongh, Anne Stalinski, Emma Ringelding, Erik de Graaf, Erik Kriek, Floor de Goede, Hanco Kolk, Jordi Peters, Mei-Li Nieuwland en Paul Teng

 

 

CANOË BAY  FRENCHMAN  PAWNEE 

LET OP er verschijnen drie verschillende pakketten van deze nieuwe reeks bij uitgeverij Silvester.

pakket A  Frenchman + Pawnee met stofomslag 44,95
pakket B
Frenchman + Pawnee + stofomslag Canoé Bay 49,95
pakket C
Frenchman + Pawnee + Canoë Bay hardcover zonder omslag 59,95
LUXE EDITIES 
er verschijnen ook twee luxe edities, Frenchman en Pawnee 108 pagina's linnen rug, dossier, en gesigneerde prent  49,95 per stuk

wilt u een van deze pakketten bestellen laat het ons dan weten.  info@beeldverhaalamsterdam.nl

 

MOISCHE door TYPEX 

Moses Mendelssohn (1729-1786) fascineerde zijn tijdgenoten. Terwijl hij een kleine, gebochelde, verlegen en stotterende man was, was iedereen onder indruk van zijn gevoel voor humor, zijn elegante schrijfstijl, en zijn vriendelijke en diplomatieke houding. Hij raakte bekend als ‘de Berlijnse Socrates’ of eenvoudigweg als ‘de Berlijnse Jood’, en was een Berlijns instituut. Zijn fifilosofifie was destijds zeer invloedrijk en klinkt modern tot op de dag van vandaag. Ontmoet Moishe aan de hand van zes beroemde anekdotes, liefdevol verteld en getekend door Typex.


 

 

La bande dessinée de DRS. P

Een tiental fijne liederen van Drs. P schitterend verstript door de Beverwijkse stadsdichter, filmmaker, tekenaar en bDrs. P (Heinz Hermann Polzer, 1919-2015) gold als een liefhebber van tekst en muziek, maar de Drs. was evenzeer een picturaal genieter. Hij maakte vrolijke tekeningen voor zijn reclamewerk en hij verzamelde schilderijen en ansichtkaarten. Ook schreef hij het scenario voor een authentiek stripverhaal: Het Maanvirus (met tekeningen van Johnn Bakker.) De Drs. zou zeer genoten hebben van La Bande Dessinée. Frits Smid maakte mooie en fantasievolle illustraties bij 10 liedteksten van de Drs. De grote hits (Veerpont, Dodenrit, Tante Constance en tante Mathilde) ontbreken niet, maar ook minder bekende nummers groeiden uit tot visuele verrassingen. Een prachtig boek. Warm aanbevolen 

NIEUWE TITELS

IDEFIX EN DE ONVERZETTELIJKEN - Romeinen aan de lijn
COUNTDOWN HC 1 EN 2 - De glazen val - El Shadid
SIGRID HC 1 - Op deze onbekende grond
MAN VAN HET JAAR HC 9 - De man die de legioenen van Rome overwon
DE LAATSTE SCHADUW HC 1
GEVANGEN HC/SC
HARD RESCUE HC/SC 1 - De Baai van het Artefact
DE OMGEKEERDE RIVIER HC/SC 2 - Hannah
WOEST SC 1- Bloedtaiga
CARTHAGO SC 11- Kane
KURUSAN DE ZWARE  SAMOERAI SC 1 - Yasuke
KAROLUS MAGNUS, DE BARBAREN KRIJGER SC 1
HET BLOED VAN DE VALOIS SC 1 - De man van de rivier
CODE KIMONO HC/SC 5 - Black cat
DE COMPLETE PETER PAN INTEGRAAL
SABELS EN GALJOENEN SC 10 - Van de maan naar de aarde
BESTEMMING CANADA
LA BANDE DESSINÉE DE DRS. P 
DE GENERAAL GAAT INTEGRAAL deel 7  
Enid Blyton DE VIJF En het gestrande goudschip - En de geheime doorgang 
THE KONG CREW hc 2 - Hudson Megalodon
HET SPOOKSCHIP ONESHOT
ZIELLOOS 3 
SPIDERMAN  De omgekeerde wereld deel 1/2 en 2/2 
SUPERMEN/BATMAN De komst van Supergirl 1/2 en 2/2
WEILAND ACHTER DE KERK sc/hc 1 - The pink clover
ELSJE sc/hc 12 - Positief
DOUWE DABBERT sc/hc - 23 - De wondere raamvertelling
MOREA sc/hc 9 - Bittere plicht
MOEBIUS - Le Major - 40 Days dans le désert B - Mars

NIEUWE ITEMS VAN KUIFJE & ASTERIX

7 NIEUWE AUTO'S  1/24 
BEELDJE KUIFJE SOVJET in kleur
GEO - Tintin c'est l'aventure 11 
COASTERS -  auto's 
COASTERS ASTERIX 
STATUE ASTERIX - PAF 

*

NIEUWE MANGA'S 

SPY FAMILY X -7
MY  BRAIN IS DIFFERENT- Stories of ADHD and other Developmental Disorders
THE SEVEN DEADLY SINS OMNBUS 1 - 2  
CHAINSAWMAN -10

*

NIEUW ENGELS 

DIEGO RIVERA -Diego Rivera was a revolutionary painter in more ways than one. Attending art school at eleven, by his twenties he counted among the most influential figures of the Parisian art scene of the early 20th century, including Picasso, Modigliani, Braque and Gris. Rivera's murals, both in his native Mexico and the USA, reflect the contradictory turbulence of his character and times. He met Lenin in Paris, Stalin in Moscow, and offered refuge to Trotsky during his Mexican exile. Meanwhile his work was commissioned by those giants of capitalism, Henry Ford and John D. Rockefeller. Rivera's indefatigable industry was matched by his zest for life, accumulating hundreds of lovers and four wives - including Frida Kahlo, whose formidable partnership is also one of the great love-stories of art history. This beautifully realized graphic novel tells the story of the extraordinary life and times of an artist in whom myth and reality fused.
MEMORIES FROM LIMON -
Ramiro leaves the British drizzle and his beloved fiance Yoss to investigate his family history back home in Costa Rica. What starts as an innocent fascination with an old family photo album leads to conversations with the older generations and revelations he is not prepared for. This intimate and evocative graphic novel uncovers a family secret, set against the idyllic Caribbean coastline in one of the most beautiful countries in Latin America. Author Edo Brenes weaves together the heartbreaking and humbling stories of three generations. Love and life is a struggle in paradise: welcome to Limon
BAUHAUS -
 The main character of this extraordinary graphic novel is not a person but an idea—the school of Bauhaus, which arose in the wake of World War I, and emerged as the fundamental reference point for virtually every avant-garde artistic movement that followed. Visually arresting illustrations and engaging texts place the novel’s protagonist squarely in the middle of the twentieth-century debate on the relationship between technology and culture.
DAYS OF SAND door Aimée de Jongh

PETER PAN - INTEGRAAL

Tussen 2002 en 2005 gaf Arboris de prachtig vertelde reeks Peter Pan (opnieuw) uit nadat Talent die in het Nederlands was begonnen. Nu komen Peter Pan, kapitein Haak en de vele kleurrijke figuren uit het werk van hun bedenker James Matthew Barrie terug, aangevuld met Loisels theorie over Jack The Ripper (hem ingefluisterd door Pierre Dubois) in een integrale uitvoering in twee delen met een dossier vol schetsen, niet eerder verschenen tekeningen en informatie over de stripreeks en Loisel.

Peter Pan wordt algemeen beschouwd als een meesterwerk van Régis Loisel. Het werd dan ook hoog tijd voor een integrale uitgave van deze stripreeks! De geweldige bewerking die Loisel maakte van het alom bekende boek van James Matthew Barrie maakt optimaal gebruik van de extra mogelijkheden die het medium stripverhaal biedt ten opzichte van een geschreven roman. Loisel schildert eerst een pakkend beeld van het Dickensiaanse Londen en neemt ons dan mee naar het sprookjesachtige eiland waar de meeste verdere avonturen zich zullen afspelen en de lezer raakt direct de dromerige wereld ingezogen die Loisel ons schildert.


DE LAATSE SCHADUW

“Een groep met Russische soldaten en burgers trekt zich uitgeput terug van het front. De Eerste Wereldoorlog sleept aan en het vreselijke conflict is een aanslag voor het lichaam en teistert bovendien ook de gezondste geesten. Soldaat Zvoga, voorheen nog kapitein, stelt voor halt te houden in een landhuis waar ze langslopen. Het is niet naar de zin van zijn luitenant, maar zo krijgt ‘Doc’ wel de kans om de gewonden te verzorgen. Irina en Natalia, Docs dochters, krijgen zo eindelijk wat rust. De Barones, die met haar familie in het landhuis woont, kan niet anders dan hun onderdak bieden, maar ze heeft een geheim… Verborgen in de muren van het landhuis leeft een groep kinderen, die zij probeert te behoeden voor de oorlog. Op een nacht ontdekt Natalia hen, maar ze sluiten al snel vriendschap nadat ze hun fantastische verhalen vertelt om hun lijden en de kwellingen van de oorlog te verzachten. Maar de barbarij is nooit veraf: de soldaten bereiden muiterij voor en er doen onrustwekkende geruchten de rond… De laatste schaduw zou in de buurt rondwaren…”

 

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl