---

 

ZATERDAG 30 APRIL VANAF 15 UUR
signeren zeven tekenaars 'Bestemming Canada'
Eric Kriek - Eric de Graaf - Aimée de Jongh - Jordi Peters - Emma Ringelding - Anne Stalinski 

BESTEMMING CANADA 

In opdracht van Nederlandse Consul in Canada werd Aimée de Jongh gevraagd om een team van Nederlandse kunstenaars te leiden, die de biografieën van tien immigranten in Canada zouden visualiseren. Wanneer, waarom en hoe verlieten ze hun land van herkomst om een nieuw leven te zoeken in de uitgestrekte wildernis van Canada? Wat hadden ze verwacht en wat vonden ze uiteindelijk?

Met strips van: Aimée de Jongh, Anne Stalinski, Emma Ringelding, Erik de Graaf, Erik Kriek, Floor de Goede, Hanco Kolk, Jordi Peters, Mei-Li Nieuwland en Paul Teng

 

 

*

QUEENIE 

Deze graphic novel vertelt het waargebeurde verhaal van Stephanie Saint-Clair, een arm plantagewerkster uit Martinique die zou uitgroeien tot de meedogenloze koningin van de maffia van Harlem en die tevens een fel pleitbezorger werd voor de Harlemse zwarte gemeenschap. Harlem, 1933. Een zwarte vrouw, tot in de puntjes gekleed, wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Haar naam: Stephanie Saint-Clair. Haar handelsmerken: een opvallend Frans accent en een neus voor cijfers. De beruchte Saint-Clair, ook wel bekend als Queenie, werd arm geboren in de Franse kolonie Martinique en runt nu een van de grootste illegale loterijen in Harlem. Nu het alcohol- en gokverbod afloopt, wordt ze bedreigd door Italiaanse gangsters die de controle over haar imperium willen overnemen. Ze voert een meedogenloze strijd om haar territorium te redden... en haar huid. In een Amerika dat nog steeds geteisterd wordt door de depressie en segregatie, begrijpt Saint-Clair als geen ander dat ze haar imago kan gebruiken om haar macht te bevestigen en als wapen tegen haar tegenstanders. Haar visionaire mediavaardigheden maken haar tot een fel pleitbezorger voor zwarte rechten, een gemeenschapsactiviste die massa’s Harlem-families aan haar zijde trekt. Queenie volgt het leven van een vrouw die verschillende met elkaar verweven rollen speelde. Als meedogenloze maffiabaas, polyglot immigrant, mode-icoon en pioniersfiguur van het Afrikaans-Amerikaanse feminisme, herdefinieerde Saint-Clair de uitdrukking ‘groter dan het leven’. Ze doorbrak barrières, glazen plafonds en was een van de weinige gangsters uit het verbodstijdperk die oud geworden is.

MOISCHE door TYPEX 

Moses Mendelssohn (1729-1786) fascineerde zijn tijdgenoten. Terwijl hij een kleine, gebochelde, verlegen en stotterende man was, was iedereen onder indruk van zijn gevoel voor humor, zijn elegante schrijfstijl, en zijn vriendelijke en diplomatieke houding. Hij raakte bekend als ‘de Berlijnse Socrates’ of eenvoudigweg als ‘de Berlijnse Jood’, en was een Berlijns instituut. Zijn fifilosofifie was destijds zeer invloedrijk en klinkt modern tot op de dag van vandaag. Ontmoet Moishe aan de hand van zes beroemde anekdotes, liefdevol verteld en getekend door Typex.


 

 

La bande dessinée de DRS. P

Een tiental fijne liederen van Drs. P schitterend verstript door de Beverwijkse stadsdichter, filmmaker, tekenaar en bDrs. P (Heinz Hermann Polzer, 1919-2015) gold als een liefhebber van tekst en muziek, maar de Drs. was evenzeer een picturaal genieter. Hij maakte vrolijke tekeningen voor zijn reclamewerk en hij verzamelde schilderijen en ansichtkaarten. Ook schreef hij het scenario voor een authentiek stripverhaal: Het Maanvirus (met tekeningen van Johnn Bakker.) De Drs. zou zeer genoten hebben van La Bande Dessinée. Frits Smid maakte mooie en fantasievolle illustraties bij 10 liedteksten van de Drs. De grote hits (Veerpont, Dodenrit, Tante Constance en tante Mathilde) ontbreken niet, maar ook minder bekende nummers groeiden uit tot visuele verrassingen. Een prachtig boek. Warm aanbevolen 

NIEUWE TITELS

BESTEMMING CANADA
LA BANDE DESSINÉE DE DRS. P 
DE GENERAAL GAAT INTEGRAAL deel 7  
Enid Blyton DE VIJF En het gestrande goudschip - En de geheime doorgang 
THE KONG CREW hc 2 - Hudson Megalodon
HET SPOOKSCHIP ONESHOT
ZIELLOOS 3 
SPIDERMAN  De omgekeerde wereld deel 1/2 en 2/2 
SUPERMEN/BATMAN De komst van Supergirl 1/2 en 2/2
WEILAND ACHTER DE KERK sc/hc 1 - The pink clover
ELSJE sc/hc 12 - Positief
DOUWE DABBERT sc/hc - 23 - De wondere raamvertelling
MOREA sc/hc 9 - Bittere plicht
MOEBIUS - Le Major - 40 Days dans le désert B - Mars

NIEUWE ITEMS VAN KUIFJE & ASTERIX

7 NIEUWE AUTO'S  1/24 
BEELDJE KUIFJE SOVJET in kleur
GEO - Tintin c'est l'aventure 11 
COASTERS -  auto's 
COASTERS ASTERIX 
STATUE ASTERIX - PAF 

*

NIEUWE MANGA'S 

FROM THE RED FOX 1
MIERUKO CHAN 1 
THE SEVEN DEADLY SINS OMNBUS 1 - 2  

*

NIEUW ENGELS 

BAUHAUS - The main character of this extraordinary graphic novel is not a person but an idea—the school of Bauhaus, which arose in the wake of World War I, and emerged as the fundamental reference point for virtually every avant-garde artistic movement that followed. Visually arresting illustrations and engaging texts place the novel’s protagonist squarely in the middle of the twentieth-century debate on the relationship between technology and culture.
DAYS OF SAND d00r Aimée de Jongh

BLEEKWATER - Joris Mertens 

François rijdt dagelijks leveringen van een droogkuisfirma rond met een busje, in een afgeleefde grootstad waar het de laatste weken onophoudelijk lijkt te regenen zonder veel opklaringen in het vooruitzicht.
Het dagelijkse hoogtepunt van zijn ochtend bestaat uit een bezoek aan de krantenkiosk van de hartelijke Maryvonne, waar hij zijn lottobiljet met steevast dezelfde cijfercombinatie inlevert, en even verderop een eerste frisse pint in zijn stamcafé Monico, om de dag op gang te trappen.
Elke avond doolt François door de natte afgeleefde straten die hij kent als zijn broekzak, net als alle snackbars, café's en bioscopen, terwijl het leven geruisloos voorbijglijdt. Onverwacht geconfronteerd met een dramatische situatie, neemt François op enkele seconden een beslissing die op het eerste zicht zijn mooie toekomstdromen zou kunnen waarmaken. (vanaf vrijdag) 

HET WEILAND ACHTER DE KERK

Verstopt op het Ierse platteland ligt Kilkenny, een charmant en rustig dorpje. Alles lijkt pais en vree in dit groene paradijs, ware het niet dat een vervloekte pub, die tegen de zijgevel van de kerk is gebouwd, de inwoners verdeelt. De schapen geven helemaal niets om dit alles. Waar ze wel om geven, zijn de lekkernijen van de oude pastoor, die zij aanzien voor God. Maar op een dag komt God niet... En de volgende dag evenmin. Dat zorgt voor commotie in het weiland achter de kerk...

 

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl