---

 

U kunt ons mailen voor een bestelling info@beeldverhaalamsterdam.nl
even bellen kan ook 0206855100

STORM - De archivaris van het licht

Storm, Roodhaar en Nomad belanden na een spannende confrontatie met de gevreesde zwerfmoordenaar, op het imposante onderzoeksschip Archivaris. De sympathieke bemanning geeft het drietal een uitgebreide rondleiding en hier ontdekken ze dat het verleden bestudeerd kan worden aan de hand van eeuwigdurende lichtbronnen. Dat licht wordt vervolgens in de archieven van de Universiteit van Okkohin opgeslagen. Maar aan boord van de Archivaris dienen die bronnen niet alleen voor historische doeleinden en wordt er een smerig spelletje gespeeld dat voor onze vrienden fataal kan aflopen.

 

KLAW  

- Eerste deel van een gloednieuwe jeugdreeks – al 13 delen verschenen in het Frans!
- Een reeks vol avon­tuur en actie met een bovennatuurlijk kantje: Angelo is een dhizi, wat betekent dat hij van gedaante kan veranderen!
- Het hoofdpersonage van de reeks, Angelo Tomassini, wordt in elk deel een beetje ouder: je volgt het personage op verschillende momenten in zijn leven.

Angelo Tomassini draagt al van jongs af een geheim met zich mee: als hij wordt bedreigd, verandert hij in een tijger-man, met bloederige gevolgen, maar bewijzen zijn er nooit. De jongeman weet niet dat iedereen bang van hem is omdat zijn vader een van de grootste maffiosi van de stad is. Er zijn nog heel wat dingen die hij niet weet over zijn ‘Famiglia’ en over Dan, zijn geheimzinnige lijfwacht.

 

DE WOORDEN VAN DE PANTER 

Een buffel duwt uit volle kracht tegen een berg, met zijn kop tegen de rotswand, om een eiland te verplaatsen… want er stevent een komeet recht op hen af, nog even en ze stort neer en vernietigt het eiland. Hij weet het, hij heeft het in zijn dromen gezien, vertelt hij aan de varaan die hem helpt.

Zo begint deze fabel, die bestaat uit verschillende korte verhalen waarin unieke dieren de hoofdrol spelen. Je volgt een spreeuw die tijdens de trektocht verdwaalt, een struisvogel die aan zichzelf twijfelt, een jonge olifant die de wereldgeschiedenis uit zijn hoofd leert. Deze beeldende parabels dompelen je zo onder in een universum dat doet denken aan de fabels van La Fontaine, of aan het Jungleboek. Jérémie Moreau vertelt een diepgaand verhaal waarin de dieren unieke levende wezens worden, met bijzondere levens vol schoonheid
Een schitterende fabel tussen Jungleboek en La Fontaine

 

KURUSAN 

Kurusan - letterlijk ‘zwarte man’ - is een razend interessant historisch personage, een zwarte slaaf die uitgroeit tot samoerai
Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Yusuf is een zwarte slaaf. Hij wordt verkocht als een alledaags voorwerp. Onder de naam van Joseph gaat hij werken voor een Italiaanse jezuïet die de vestigingen van zijn orde in Azië moet bezoeken. Samen met Joseph komt hij in de jaren 70 van de zestiende eeuw aan in Japan. Oda Nobunga, de zoon van een daimyo, maakt kennis met deze vreemdeling met de zwarte huid en knoopt , tegen alle verwachtingen in, vriendschap aan met onze held.

 

NIEUWE TITELS

STORM sc/hc 33 De archivaris van het licht 
KLAW sc 1 - Ontwaken sc 2 - Tabula rasa geschikt voor jongere lezers 
ORKS & GOBLINS sc 10 - Dunnrak
MAGIËRS sc 5 - shannon
KURUSAN DE ZWARTE SAMOERAI  hc 1 - Yasuke
HET BLOED VAN DE VALOIS hc 1 - De man van de rivier
KAROLUS MAGNUS hc 1 - De Wasconische gijzelaar
DE TOREN sc 1  
DE GROTE VELDSLAGEN; TANKS - El Alamein
MALEFOSSE sc 6 - Tschägättä
BOMMELDINGEN sc en hc -  Stukken over het werk van Toonder door Klaas Driebergen

*

NIEUWE ITEMS VAN KUIFJE & ASTERIX

7 NIEUWE AUTO'S  1/24 
BEELDJE KUIFJE SOVJET in kleur
GEO - Tintin c'est l'aventure 11 
COASTERS -  auto's 
COASTERS ASTERIX 
STATUE ASTERIX - PAF 

*

NIEUWE MANGA'S 

FROM THE RED FOX 1
MIERUKO CHAN 1 
THE SEVEN DEADLY SINS OMNBUS 1 - 2  

*

NIEUW ENGELS 

CASTAWAYS - Madrid in the eighties, and Barcelona ten years later. In these two vibrant locales, Castaways follows the relationship between Alejandra and Julio against the backdrop of these poetic urban spaces where dreams, love, and uncertainty intertwine. Drawn to one another but constantly pushed or pulled in different directions by work, family, and life, Alejandra and Julio circle in and out of each other's lives, while first denying and then coming to accept the fact that by the time they are ready to love one another, the chance has already passed. Intensely emotive and poignant, this stunning graphic novel from Laura Pérez and Pablo Monforte depicts themes of maturity, responsibility, and human connection
MEMORIES FROM LIMÓN - Ramiro leaves the British drizzle and his beloved fiancé Yoss to investigate his family history back home in Costa Rica. What starts as an innocent fascination with an old family photo album leads to conversations with the older generations and revelations he is not prepared for. This intimate and evocative graphic novel uncovers a family secret, set against the idyllic Caribbean coastline in one of the most beautiful countries in Latin America. Author Edo Brenes weaves together the heartbreaking and humbling stories of three generations. Love and life is a struggle in paradise: welcome to Limón.
THE JUNGLE - A compelling graphic novel adaptation of Upton Sinclair's seminal protest novel that brings to life the harsh conditions and exploited existences of immigrants in Chicago's meatpacking industry in the early twentieth century.

KAROLUS MAGNUS 

Een middeleeuws verhaal met fantastische elementen, gekruid met veldslagen en burgeroorlogen, van het withete zand van Al-Andalus tot de ijskoude streken van Wasconië

Karolus Magnus, die we vandaag kennen als Karel de Grote, is de oudste zoon van de eerste koning van de Karolingische dynastie: Pepijn de Korte. Om zijn koninkrijk uit te breiden, moet hij de strijd aanbinden met zijn buurlanden. Zo groeit hij stilaan uit tot Keizer van het Westen, naar het voorbeeld van de keizers van het antieke Rome. Hij neemt het daarbij op tegen andere volkeren, prinsdommen en rijken.

In dit eerste deel stelt Soleiman, de gouverneur van Zaragoza, aan Karolus voor om de Pyreneeën over te trekken en zijn grens naar de andere kant van de bergketen te verleggen. Artza d’Ossau, de Wasconische gijzelaar, wordt als pion ingezet om de Wasconiërs aan de kant van Karel de Grote te scharen. Wat volgt is een episode in de geschiedenis die leidt tot de noodlottige slag bij Roncevaux.

 

PROF OJA-AHA 5

Goud & leugens - Prof Oja-Aha en Assistent, de redders in nood bij vreemde, snuggere, stomme en grappige vragen. Heerlijk album voor jonge nieuwsgierige lezers, die heel graag het naadje van de kous willen weten.

1 - AUGURKEN & KWALLEN
2 - PISTOLEN & ZWARTE GATEN
3 - SPUUG & SMEEROLIE
4 - STOF & STINKVOETEN

 

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100