---

 

BLAKE EN MORTIMER

Op een Britse rijksweg rijdt een auto naar de militaire luchthaven van Hasley. Aan boord zit majoor Rupert Humbletweed, op een geheime missie voor de Britse regering. In de Centaur Club in Londen dinert kapitein Francis Blake met zijn vriend, professor Philip Mortimer. Hij vertrouwt hem een uiterst belangrijke operatie toe: hij moet naar Pakistan gaan om de activeringscode van de Zwaardvissen die op de basis van Makran staan te wijzigen, zodat die naar Scawfell in Engeland kunnen worden overgebracht.
Blake, die net aan het hoofd van de MI5 staat, moet daarna naar Ulster vertrekken: volgens een van zijn agenten bereidt de IRA een groot complot tegen Engeland voor.

LUXE EN BIBLIOFIEL ZEER BEPERKT

BLACKSAD

John Blacksad moet de voorzitter van een door de maffia geïnfiltreerd syndicaat in New York beschermen. Hij zal een onderzoek leiden dat bijzonder delicaat blijkt te zijn en vol verrassingen.

 In dit verhaal, dat voor het eerst in twee albums wordt verteld, ontdekken we het dagelijkse leven van de arbeiders die belast zijn met de aanleg van de metro in de buik van de stad, maar ook de onderwereld en de wereld van het theater. Een absolute tegenstelling tussen duisternis en licht, tussen de wereld beneden en de wereld boven. Een tegenstelling die belichaamd wordt door de ambitieuze Solomon, de bouwmeester van New York.

 

TSCHAI 

Nadat hij met de hulp van zijn kompanen, Traz de voormalige drager van het Embleem Onmale, en Anacho, een afvallige Dirdirman, de Blauwe Chasch uit Dadiche heeft verdreven, is Adam Reith nog steeds gestrand op de buitenissige planeet Tschai.

Reith besluit om Ylin-Ylan, een prinses van de aristocratische Yao, terug naar huis te escorteren. Rekenend op de gulheid van haar vader, Heer Cizante van het Blauwe Jade Paleis, hoopt Reith weldra over voldoende fondsen te beschikken om een ruimteschip te kopen. Maar eerst moet het gezelschap de eindeloze steppen van Kotan en de Draschade Oceaan zien over te steken in het gammele luchtvlot dat ze op de Chasch hebben buitgemaakt.

Onder de Wankh is het tweede boek van de Tschai-cyclus, een van de meest geliefde avonturenromans uit de hoogtijdagen van de sciencefiction.

 

NOIR BURLESQUE

Philadelphia, jaren 50. Een hotelkamer, 's nachts. Zittend in een armstoel, wacht een man met een pistool in zijn hand. Zijn naam is Slick en hij wacht op de komst van Caprice, de vrouw die hem verraden heeft. Als ze de deur opendoet, begrijpt Caprice het meteen: hij is gekomen om wraak te nemen. Een paar maanden eerder liep Slick een kraak mis, maar hij heeft schulden bij zijn geldschieter Rex, een Ierse maffiabaas. Rex is van plan te trouwen met Caprice, een danseres in zijn nachtclub, nadat hij Slick uit de weg heeft geruimd. Maar er is iets gebeurd tussen Caprice en Slick. Lang geleden, lang voordat dit allemaal gebeurde. Ze werden verliefd. En nu spelen ze met vuur.

Geïnspireerd op de Amerikaanse films noirs van de jaren 1950, is Enrico Marini's Noir Burlesque een donkere misdaadthriller, vol femme fatales en sensualiteit, waar misdaad en geweld worden aangewakkerd door jaloezie en verraad.

ZEER BEPERKT, WEES OPTIJD

THORGAL

Weer thuis wacht Thorgal, Jolan en Wolvin een onaangename verrassing. Ze treffen Aaricia en de rest van het dorp betoverd aan. De daders zijn niemand minder dan Kriss van Valnor en Aniël. De jonge rode magiër is gewetenlozer dan ooit en is belust op een nieuwe macht – het andere deel van zijn erfenis, de wapens van de Atlantiërs. Om hun mensen te redden, hebben Thorgal en Jolan geen andere keuze dan terug te keren naar de plaats waar het allemaal begon: het hart van Slive’s schip.

BLAKE EN MORTIMER sc/luxe/bibliofiel 28 - De laatste zwaardvis
BLACKSAD hc/sc 6- De maskers vallen
THORGAL sc/hc 39 - Neokora
NOIR BURLESQUE hc 1/2 door MARINI
MICHEL VAILLANT sc/hc 10 - Pikes Peak
LEFRANC SC 32 - De rechtvaardige rechters
ALFA sc 16 - Herzet
WEST LEGENDS hc 3 - Sitting Bull home of the braves
TSCHAI DE WAANZINNIGE PLANEET integraal 2 - De wankh
DE DUIVELSPRINSEN hc 2 - Malagate de Plaag
DWERGEN hc 16 - Tala van de smidse
ELFEN hc 26 - Raiken- Kahlaal
KRONIEKEN VAN RONCEVAUX hc 1 - De legende van Roelant
INSPECTEUR BAYARD hc - Pas op voor de Yorg, inspecteur !
24 UREN VAN LE MANS hc- 1999: De clash der titanen
HET WEESHUIS - One shot
METRONOM hc 4 - Habeas mentem
MEERMINNEN EN VIKINGEN hc 3 - De heks van de zuidelijke zeeen
DE SPION VAN CAESAR hc 1 - Memento mori
ORPHEUS EN EURYDIKE wijsheid van mythes hc/sc
LINCOLN zij schreven geschiedenis hc/sc
DE DUIVELSPRINS sc 1 -  De sterrenkoning
ELECBOY sc 1 - Ontstaan
DE OMGEKEERDE RIVIER sc 1- Tomek
ER WAS EENS DE MENS ....... sc 6 - Het tijdperk van Leonardo Da Vinci
FRIGIEL EN FLUFFY sc 5 - Het onbekende eiland
DE VLUCHT VAN DE CONDOR sc/hc - Een avontuur van Soames en co 
KRONIEKEN VAN AMORAS sc 9 - De zaak Sus antigoom 
DE KIEKEBOES sc 160 - Patient zero
RODE RIDDER sc 272 - De heksenjager
ROBERT EN BERTRAND INTEGRAAL 3

RODE RIDDER INTEGRAAL 7 DE BIBLOO JAREN
LOUIS VUITTON TRAVEL BOOK - Francois Schuiten
THE BLACK PANTHER PARTY - A graphic novel history
DID YOU HEAR WHAT EDDIE GEIN DONE ? -One of the greats in the field of true crime literature, Harold Schechter (Deviant, The Serial Killer Files, Hell's Princess), teams with five-time Eisner Award-winning graphic novelist Eric Powell (The Goon, Big Man Plans, Hillbilly) to bring you the tale of one of the most notoriously deranged serial killeres in American history, Ed Gein. Did You Hear What Eddie Gein Done? is an in-depth exploration of the Gein family and what led to the creation of the necrophile who haunted the dreams of 1950s America and inspired such films as Psycho, The Texas Chainsaw Massacre and The Silence of the Lambs.Painstakingly researched and illustrated, Schechter and Powell's true crime graphic novel takes the Gein story out of the realms of exploitation and gives the reader a fact-based dramatization of these tragic, psychotic and heartbreaking events. Because, in this case, the truth needs no embellishment to be horrifying.
GEORGE ORWEL - 1984 THE GRAPHIC NOVEL -One of the most influential books of the twentieth century gets the graphic treatment in this first-ever adaptation of George Orwell's 1984. War is Peace * Freedom is Slavery * Ignorance is Strength In 1984, London is a grim city in the totalitarian state of Oceania where Big Brother is always watching you and the Thought Police can practically read your mind. Winston Smith is a man in grave danger for the simple reason that his memory still functions. Drawn into a forbidden love affair, Winston finds the courage to join a secret revolutionary organization called the Brotherhood, dedicated to the destruction of the Party. Together with his beloved Julia, he hazards his life in a deadly match against the powers that be. With evocative, immersive art from Fido Nesti, this vision of George Orwell's dystopian masterpiece provides a new perspective for longtime fans but is also an accessible entry point for young readers and adults who have yet to discover the iconic story that is still so relevant today.

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100