---

 

MARK HENDRIKS - Groenland "Aan de kust van Oost-Groenland staat een oude man met een trommel een verhaal te vertellen. Het is het verhaal van Malik Petersen, die met zijn ouders in het kleine stadje Anoritooq woont. Gehard door het bestaan in deze wereld van ijs en sneeuw, probeert het gezin te overleven. Een wereld beheerst door ijsberen en orka’s, waar de nacht eeuwig lijkt te duren. Een wereld waar mythische wezens dansen onder het poollicht... Is er nog iemand die naar de oude man luistert?"
DATING FOR GEEKS 12 - Old school
TOM POES - De kookpot van mevrouw Liplaf 

COCCO BILL & CO 
FOLCHARD - De drenkeling
TEX WILLER Het teken ven Yama
AVONTUREN VAN KATHLEEN -INNO 67
MUERTOS 
ANAXILEA door Jéronaton en Seiter
CONAN - De priesters van de zwarte kring CONAN - Rode spijkers 
ELVIS Het verhaal van de King
DE LAATSTE GOD sc 1/6 en 2/6 De kronieken van Fellspyre 
SPIDERMAN/DEADPOOL sc 1/2 en 2/2 Itsy Bitsy!
ADVENTUREMAN sc 1 en 2 - Het einde en daarna alles
LOVE - De hond door Bertolucci
BLACK SHEEP SQUADRON sc 3/6 De dood volgens Boyington 4/6 Corsair tegen Zero
URBAN SC 5 - Schizo robot
DE SCHADUWEN VAN DE SIERRA MADRE sc 3 - ElDedo de Dios
ANGELIQUE COMPLOT IN HET PALEIS sc 3 - De vergiftigde naald


DE VROEM-VROEM-CLUB

Sinds 2017 nodigt Standaard Uitgeverij elk jaar een scenarist en tekenaar uit om een uniek en persoonlijk verhaal voor Suske en Wiske te schrijven en te tekenen. In 2021 is de eer aan Gerben Valkema en Yann.

Een geheimzinnige vogel, een witte raaf met een bolhoed op de kop en overmaatse schoenen aan de poten, vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer Tante Sidonia voor Jerom een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op haar lijkt. Het is niemand minder dan Alice Van Stiffrycke, de ontvoerde kleindochter van de Texaanse miljardair Byron Van Stiffrycke… Hiermee kondigt zich voor onze vrienden een avontuur aan vol magische wezens, gevaarlijke boeven, heksen en… rotte eieren!

WIT ALOM

In 1832 volgen een twintigtal meisjes les in een ‘schattige, schilderachtige’ kostschool in de buurt van Boston. De meeste omwonenden vinden lesgeven aan meisjes tijdverlies en zelfs een beetje belachelijk. Maar ach, veel kwaad kan het niet. Tot op de dag dat het ‘schattige schooltje’ aankondigt dat er voortaan ook plaats is voor… zwarte meisjes. Dertig jaar voor de afschaffing van de slavernij krijgen de vijftien nieuwe leerlingen van juffrouw Crandall te maken met een golf van vijandigheid die absurde proporties aanneemt. Wit Amerika is bang van sommige van zijn kinderen.

FRANKA 25

Softcover - Hardcover en de luxe editie - Vijfentwintigste avontuur van Franka met de titel Gratis Goud. In dit album brengt een film haar terug naar een andere tijd. Het Amsterdamse filmmuseum Skye ontvangt namelijk een fragment uit de onbekende, futuristische film Amsterdam 1975 uit de jaren 1930. In die film staat Amsterdam vol met enorme, vijftig verdiepingen tellende gebouwen, suizen er vliegende auto’s door de lucht en kon Henk Kuipers zich amuseren met een Metropolis-achtige weergave van een retro-futuristische stad. Franka krijgt de opdracht op onderzoek te trekken. Daarmee dwarsboomt ze onbedoeld iemands plannen, die daarom Franka wil uitschakelen. Er is dan ook vijftig miljoen euro aan goud mee gemoeid. Op tocht in Amsterdam-Noord wordt er al meteen een moordaanslag op Franka gepleegd. 

DE MENSHEID VOLGENS CROCODILE CHARLY door Victor Meijer - Die Charley, met zijn zonderlinge fascinatie voor popmuziek en Whoppers en kunstsneeuw en bankschroeven en ontstoppingsmiddelen en Pokon en halfhoutverbindingen en glutenvrije pasta. Wat is dat voor een krokodil? Is het wel een echte krokodil? Een Crocodylidae, zoals de kenners onder jullie wel weten. Of is het een mislukte alligator? Vliegen kan hij in ieder geval niet. Want Charley is een kroko met een aangeboren afwijking, hij heeft namelijk geen vleugels, zoals zijn soortgenoten. Kijk, daar knijpt hij er tussenuit, met zijn platenspeler het dak op, om plaatjes te draaien. Terwijl dat eigenlijk verboden is. Maar de verleiding om Franse chansons af te spelen is natuurlijk ook heel lastig te weerstaan.
DE DUIZENDPOOT door Vanderwelle & Floor van het Nederend

LONESOME SC/HC 3 - Bloedbanden
ROODBAARD door Juillard en Convard - Het tij van Sint Jan
ROODBAARD integraal 14 - De jonge jaren van een piraat
COR MORELLI 3 - Open dossiers Beulskind
EKHO sc/hc 10 - een spook in Peking
YTHAQ sc/hc 17 - De grot der blikken 
WYNONA sc/hc 1 - Als de beer ontwaakt
HAAS - Ontspoord
SIGMUND - Eenendertigste sessie
DOUWE DABBERT sc/hc 22 - Terug naar het verborgen dierenrijk 
TEAMRAFALE SC/HC 8 - Precair lancering
LARGO WINCH 23 SC/HC - De karman
DE KLAAGZANG VAN DE VERLOREN GEWESTEN SC - De sudenna's door PAUL TENG
SCHEMERWOUDE SC 16 - De man met de bijl
DE BLAUWBLOEZEN 64 SC - Waar is Arabesk?
PIET PIENTER EN BERT BIBBER SC/HC - De geniale soepselder
DEGAS DE DANS VAN DE EENZAAMHEID HC
BRUSSEL HOOFDSTAD DER DROMEN HC - Schuiten/Peeters
DE SMURFEN SC 40 - De witte storm
DE KRAB MET DE GULDEN SCHAREN SPECIAL- 80 jaar Haddock
INNO 67
 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100