---

 

YSLAIRE - Juffrouw Baudelaire 
Aan u die me vraagt wie ik ben, kan ik het zeggen. Het mag verwaand klinken, maar geen enkele lezer van 'Les Fleurs du mal' zal de Zwarte Venus van Charles Baudelaire vergeten. De immorele verwende muze van de grote, vervloekte dichter. Ja ik ben de melancholieke schone, de lome lieveling die beweegt met die cadansen, de schone die zich gaf, of hij een slang zag dansen....

Tweehonderd jaar na zijn geboorte blijft Baudelaire nog altijd indruk maken, ook op nieuwe generaties; en al van bij het begin hangt zijn schaduw over het werk van dat van Yslaire.
Met Juffrouw Baudelaire heeft deze grootmeester van de Negende kunst een een pareltje afgeleverd. 

 

 

MOEBIUS DE INCAL  Uitgeverij Sherpa  heeft deze parel van Moebius 'De incal' opnieuw uitgebracht in zwart wit. Deze editie is voorzien van een unieke bonus, exclusief bij deze eenmalige prachtige uitgave is het korte verhaal 'IN HET HART VAN DE ONGENAAKBARE METABUNKER' toegevoegd, een verhaal dat de basis legde voor de volgende verhalenreeks die Jodowrowsky internationale roem zou brengen: DE METABARONNEN..... 

 

*

 

NU BEGRIJPT U WAT IK BEDOEL deel 3 
UILTJE ENGNEK - Edwin Hagendoorn
Een zwarte humoristische graphic novel die oogt als een bundel antieke gravures, Een duiveluitdrijving in 120 prenten
DE RODE RIDDER integraal deel 6 De Biddeloo jaren
CODE KIMONO hc/sc 4 - Staatsgreep
DE BELOFTE VAN SCHILDPADEILAND hc/sc 1 - Vuile spelletjes
SCHEURKALENDERS 2022: Peter van Straaten
Fokke en Sukke 

 

SAÏDJA EN ADINDA in beeld gebracht door DICK MATENA  -‘Saïdjahs vader had een buffel, waarmede hij zijn veld bewerkte.’ Zo begint een van de beroemdste verhalen uit de Nederlandse literatuur, op zichzelf weer een fragment uit de roman Max Havelaar van Multatuli over twee jonge geliefden in de dessa, die slachtoffer worden van de ontluisterende praktijken van het Nederlands koloniaal bewind in voormalig Nederlands-Indië. De droevige geschiedenis van Saïdjah en Adinda, een op zichzelf staand verhaal binnen Max Havelaar, stelt het misbruik door de kolonisator aan de kaak. 

11 SEPTEMBER 2001 DE DAG DAT DE WERELD KANTELDE - Op dinsdag 11 september 2001 kapen negentien luchtpiraten van Al-Qaeda vier lijnvliegtuigen. Twee toestellen vliegen in op de Twin Towers, de symbolen bij uitstek van de Amerikaanse financiële macht. Het derde vliegt op het Pentagon, hoofdkwartier van het ministerie van Defensie. De balans van deze vier zelfmoordaanslagen: 2977 doden en 6291 gewonden. Deze documentaire, opgebouwd in twee tijdlijnen, beschrijft deze historische dag vanuit verschillende gezichtspunten en maakt de balans op van 11 september in de dagen, weken en maanden die volgen. Sinds 11 september is de wereld niet meer hetzelfde, en daar voel je vandaag nog de gevolgen van.

 

 

GOUDHAANTJE van Mikael Ross Ludwig van Beethoven was een genie die muziek componeerde die tot op de dag van vandaag mensen ontroert en enthousiasmeert. Bij het horen van zijn naam springt er ongetwijfeld al een melodie in uw hoofd. Maar ben je bij geboorte al een genie? Welk mens schuilt er achter deze grote componist? Van eenvoudige huize, geboren in 1770, zoekt de jonge Beethoven zijn weg. Maar zijn ziekelijke aard gooit een schaduw over zijn toekomst. 1778 In Bonn leidt de familie Beethoven een arm bestaan. Vader Johan heeft schulden bij onbetrouwbare geldschieters en bezwijkt steeds meer voor de drankzucht. Alleen de kleine Ludwig en zijn pianotalent bieden vage hoop op verbetering van de omstandigheden. Als hij nou maar eens zou stoppen met het maken van zijn eigen composities.

Van dezelfde auteur als 'Het omgeval' en 'Totem'

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100