---

 

YSLAIRE - Juffrouw Baudelaire 
Aan u die me vraagt wie ik ben, kan ik het zeggen. Het mag verwaand klinken, maar geen enkele lezer van 'Les Fleurs du mal' zal de Zwarte Venus van Charles Baudelaire vergeten. De immorele verwende muze van de grote, vervloekte dichter. Ja ik ben de melancholieke schone, de lome lieveling die beweegt met die cadansen, de schone die zich gaf, of hij een slang zag dansen....

Tweehonderd jaar na zijn geboorte blijft Baudelaire nog altijd indruk maken, ook op nieuwe generaties; en al van bij het begin hangt zijn schaduw over het werk van dat van Yslaire.
Met Juffrouw Baudelaire heeft deze grootmeester van de Negende kunst een een pareltje afgeleverd. 

UNDERTAKER 6 - Salvaje 
DE GROTE ZEESLAGEN - Actium 
ANAÏS NIN - Op een zee van leugen
TREMEN DEEL 2 
Een apocalyptische wereld bevolkt met vreemde creaturen. Een oorlog van wilde kinderen tegen een mysterieus robotleger. Een verhaal als een droom die je meevoert naar de andere kant van de werkelijkheid, naar een wereld van dromen of nachtmerries
DE RODE RIDDER 271 - De kruisvaarder
SUSKE EN WISKE 359 - De naamloze 9 
DE KIEKEBOE'S - Onvervalst vals
JOHN LORD HC 1 EN 2 -Wilde dieren - Duistere zoektocht

NOVIKOV INTEGRAAL HC
BLUEBELLS WOOD  INTEGRAAL HC 
SOLO LEGATUS SC 2 - Het groene rijk
HET EPOS VAN DE VRIJ METSELAARS SC 1 EN 2 - In de schaduw van Hiram - De bouwers
DE SCHADUWEN VAN DE SIERRA MADRE SC 1 EN 2 - Nina Bronca - Het pad van de duivel
BLACK SHEEP SQUADRON SC 1 EN 2 - De naam is Boyington - Black sheep komt van de grond
DOOMSDAY CLOCK SC 5 EN 6
HOUSE OF X SC 3 EN 4
METROPOLITAIN SC 1 EN 2 - De ratten van Saint- Eloi - Moord in het station
DE LEMEN TROON SC 1 EN 2 -De ridder met de bijl - De brug van Montereau
DE GLAZEN KROON SC 1 - Leed boven glorie
MESSARA  SC 3 - De vleugels van Icarus
MOORDENAAR OP MAAT SC 3 EN 4 - Schuldige verlokkingen - Gruwelijke geliefden
I AM NOT STARFIRE - Engelstalig

SAÏDJA EN ADINDA in beeld gebracht door DICK MATENA  -‘Saïdjahs vader had een buffel, waarmede hij zijn veld bewerkte.’ Zo begint een van de beroemdste verhalen uit de Nederlandse literatuur, op zichzelf weer een fragment uit de roman Max Havelaar van Multatuli over twee jonge geliefden in de dessa, die slachtoffer worden van de ontluisterende praktijken van het Nederlands koloniaal bewind in voormalig Nederlands-Indië. De droevige geschiedenis van Saïdjah en Adinda, een op zichzelf staand verhaal binnen Max Havelaar, stelt het misbruik door de kolonisator aan de kaak. 

11 SEPTEMBER 2001 DE DAG DAT DE WERELD KANTELDE - Op dinsdag 11 september 2001 kapen negentien luchtpiraten van Al-Qaeda vier lijnvliegtuigen. Twee toestellen vliegen in op de Twin Towers, de symbolen bij uitstek van de Amerikaanse financiële macht. Het derde vliegt op het Pentagon, hoofdkwartier van het ministerie van Defensie. De balans van deze vier zelfmoordaanslagen: 2977 doden en 6291 gewonden. Deze documentaire, opgebouwd in twee tijdlijnen, beschrijft deze historische dag vanuit verschillende gezichtspunten en maakt de balans op van 11 september in de dagen, weken en maanden die volgen. Sinds 11 september is de wereld niet meer hetzelfde, en daar voel je vandaag nog de gevolgen van.

 

 

ANAÏS NIN - Op een zee van leugen Meermaals ontworteld, groeide Anaïs Nin op twee continenten op, in drie talen en met veel moeite om haar plaats te vinden in de maatschappij waarin vrouwen enkel tweede viool mogen spelen. ze wil schrijfster worden en bedacht al in haar vroege jeugd een uitlaatklep: haar dagboek. Het is haar drug, haar metgezel, haar dubbelganger; de plek waar ze de complexiteit van haar gevoelens kan verkennen, en de rijkdom van haar sensualiteit. Elke man die ik mijn schrijfsels heb laten lezen heeft geprobeerd ze te veranderen. Schrijven als een man interesseert me niet. Ik wil schrijven als een vrouw. 

 

U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. 
Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl

of even bellen 0206855100