---

 

MONSTERS Een gruwelijk nazi-experiment dat de Tweede Wereldoorlog overleeft heeft grote gevolgen voor een Amerikaanse gezin. Zowel vader en zoon worden er slachtoffer van.
MONSTERS  is een meesterlijke geschreven en getekende striproman, die geen lezer onberoerd zal laten. Monsters is zowel thriller als drama en zelfs een metafysische reis. Indrukwekkend is het sublieme tekenwerk met oog voor detail van Barry Windsor-Smith. Hij weet zijn verhaal voortdurend verassend te houden en elk van zijn personages tot leven te wekken in dialoog en expressie. Een graphic novel waar de auteur zo een 35 jaar aan gewerkt heeft, het resultaat is verbluffend. Een boek dat je wil lezen en herlezen!

MOEBIUS - MAJOOR FATAAL - De hermetische garage
BEVERPATROELJE  - Integraal 7  - Ondergronds
DE HAVIK sc 10 - De Indiaans prinses
CONQUEST sc 4 - Uranië
ESTHER VERKEST 16 - Drijfzand en mascara
JOHNNY GOODBYE - Stuwadoors en maneschijn
JAZZ MAYNARD sc 7/7 - Live in barcelona 
RUM ERFGOED sc 2 - 1715-1721 De koorts van het verzet
JIM HAWKINS sc 3 - Met het mes tussen de tanden
OOSTFRONT SQUADRON sc 1 De route naar razernij sc 2- Het eskader van hoop
KOLONISATIE sc 5 - Muiterij
TERENCE TROLLY sc 1/3 - Het raam naar het brein sc 2/3 - De laatste schakel
HET EPOS VAN DE VRIJMETSELAARS hc 3 - Het woord van de metselaars
OPERATIE MARKET GARDEN - NEDERLAND SEPTEMBER 1944  De fluitist van Arnhem 
Nederland 1944. De grootste luchtlandings-operatie van de geallieerde strijdkrachten in de Tweede Wereldoorlog, Operatie Market Garden, volgt op de succesvolle landingen in Normandië. Er waren meer dan 100.000 soldaten bij betrokken en het tactische doel was om een ​​reeks bruggen over de belangrijkste rivieren van Nederland in te nemen en zo Duitsland de genadeslag toe te dienen. Dit is de achtergrond van het aangrijpende verhaal rond een spion van de geheime dienst die ontsnapt aan de Gestapo. Hij wordt opgejaagd, en zijn zoon en twee commando's worden gerekruteerd om hem te zoeken. De melodie van een fluit vormt de rode draad in het verhaal. Het is een essentieel boek voor degenen die de Tweede Wereldoorlog met belangstelling volgen. De auteur documenteert met ongelooflijke precisie de veldslagen en de ontwikkeling van een operatie met de relevantie van de landingen in Normandië. Het realisme van de oorlogsscènes zorgt ervoor dat de lezer zich erin ondergedompeld voelt
*
DE VLEESVRIJE STAD - Hoe willen we in de toekomst met andere dieren omgaan? De vleesvrije stad (in 10 jaar) is een actueel boek met beeldverhalen van 17 tekenaars en schrijvers. Gemaakt in het Corona-jaar, rondom een gedurfd perspectief: een wereld zonder dierenuitbuiting. Stel je voor: over tien jaar is heel Nederland gestopt met het eten van vlees en is het gedaan met de dieren­industrie. Met dit visioen voor ogen maakten we beeld­verhalen met vele hoofdrolspelers. Van een Brusselse politica tot een kip in Paramaribo. Tien verhalen over tien jaren en evenzovele dilemma’s. Stadse actie­voerders, veeboeren die stoppen, het offerfeest, een rechtszaak tegen een slachthuisdirecteur, de vraag hoe je dieren burgerrechten geeft. Het lukt allemaal niet zonder slag of stoot. Maar stapsgewijs blijken we de dierenuitbuiting te kunnen stoppen. Kunnen we vervolgens betere relaties opbouwen – met andere dieren, de aarde en onszelf? In het slot­verhaal ontmoeten we de bejaarde Greta Thunberg en haar kater Sjors. Hoe vergaat het hun in 2084? 

*

BLACK SQUAW SC/HC 2 - Scarface (Hc zeer beperkt)    
WILD WEST SC/HC 2 - Wild Bill (Hc zeer beperkt)
7 LEVENS VAN DE SPERWER HC 2 - Wat een wereld
MOOIE ZOMERS SC 6 - Les Genets
ELRIC HC 4 - De droomstad
DE DRAGER SC 2 -De stad van duizend pijlen
BAKELANDT INTEGRAAL 6
DE PAPIER FABRIEK/ FACTORY SUMMERS Guy Delisle
TEX WILLER 15 - Mensenhandel
ROBERT EN BERTRAND INTEGRAAL 1
PIET PIENTER EN BERT BIBBER INTEGRAAL 6
RODE RIDDER - DE BIDDELOO JAREN 5

DE PAPIER FABRIEK Guy Delisle – Met de nauwkeurigheid en finesse die we van hem kennen, neemt Guy Delisle ons mee naar zijn geboorteplaats Quebec, naar een papierfabriek waar hij als student drie jaar lang zomers een baantje had. Hij schets een grappig en teder portret van de toenmalige wereld waarin de relatie met zijn vader, die ook in de papierfabriek werkte, regelmatig aan de orde komt.
Het verhaal leest als een amusante herinnering aan zijn jeugdjaren en voor fans van Delisle is het weer een aangename ontmoeting met de schrijver en tekenaar die de stripwereld al zoveel moois heeft gegeven.

DE MAN DIE CHRIS KYLE DOODE - Chris Kyle was een Amerikaanse sluipschutter voor de Navy SEALs, die in zijn eentje meer dan honderdvijftig doelwitten uitschakelde in actieve dienst, een record. Clint Eastwood wijdde de film American Sniper aan hem. Kyle werd zelf neergeschoten door een veteraan van het U.S. Marine Corps. Over die man brengen Brüno en Nury een boeiend portret in 2 delen.  

AIMÉE DE JONGH - Dagen van zand - 1937, Oklahoma, de Verenigde Staten. John is een jonge fotograaf, die in opdracht van de overheid naar de Dust Bowl wordt gestuurd, een gebied waar boerenfamilies geplaagd worden door verwoestende stormen van stof en zand. Zijn missie is om de dramatische leefomstandigheden van de bewoners op film vast te leggen. Naarmate de tijd verstrijkt, ontdekt John echter dat hij de confrontatie moet zoeken met iets veel groters dan zandstormen, als hij zijn opdracht wil voltooien.

Dagen van Zand is een nieuw one-shot van Aimée de Jongh waar ze de voorbije jaren aan werkte. Voor dit album ging Aimée ter plaatse in de Verenigde Staten op onderzoek en groef in tal van foto- en andere archieven om authenticiteit na te streven.U kunt deze mooie strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl
of even bellen 0206855100