---

AIMÉE DE JONGH - Dagen van zand - 1937, Oklahoma, de Verenigde Staten. John is een jonge fotograaf, die in opdracht van de overheid naar de Dust Bowl wordt gestuurd, een gebied waar boerenfamilies geplaagd worden door verwoestende stormen van stof en zand. Zijn missie is om de dramatische leefomstandigheden van de bewoners op film vast te leggen. Naarmate de tijd verstrijkt, ontdekt John echter dat hij de confrontatie moet zoeken met iets veel groters dan zandstormen, als hij zijn opdracht wil voltooien.

Dagen van Zand is een nieuw one-shot van Aimée de Jongh waar ze de voorbije jaren aan werkte. Voor dit album ging Aimée ter plaatse in de Verenigde Staten op onderzoek en groef in tal van foto- en andere archieven om authenticiteit na te streven.

*

BORIS VIAN HC - De dood steekt in hetzelfde vel
ORKS & GOBLINS HC 9 - Zwijger
DE 5 RIJKEN HC 3 - De liefde van een idioot
MAGIERS HC 4 - Arundill
ZIJ SCHREVEN GESCHIEDENIS HC - Jean D'arc
WUNDERWAFFEN HC 12 - De Tijdsbegoocheling
EEN PAUS IN DE GESCHIEDENIS HC 3 - Johannes Paulus II
LOS 'ANGELES - Film storyboards & songs of sirens caught in celluloid
DE WERELD VAN NAHOMI INTEGRAAL
DE DROOM VAN JERUZALEM INTEGRAAL
DE AVONTUREN VAN PROFESSOR BALTIMONT HC 1 EN 2 - De sarcofaag van Mykerinos - Het eiland van de eeuwigheid
CURTISS HILL HC
DE DOMINANTEN SC 1 EN 2 - De grote oerplaag - Sterrengoden
U-47 SC 11 EN 12 - Krijgsgevangenen - Breekpunt
MERCY 3/3 SC - De mijn herinneringen en sterfelijkheid
BATMAN CURSE OF THE WHITE KNIGHT 3/3
BATMAN, WHITE KNIGHT SPECIAL VON FREEZE
HOUSE OF X 1 EN 2 
DOUWE DABBERT SC/HC 21  - Het gemaskerde opperhoofd
AGENT 327 HC/SC 9 - De gesel van Rotterdam
SNGFSTVL EN STRIPS - Dolly Bellefleur en Magreet de Heer
IDULFANIA - Brecht Evens
DE OASE HC - Kleine geboorte van een biodiverse tuin
MOLO UKU SC - Legacy of a golden era
WELCOME TO THE NEW WORLD - Based on the Pulitzer Prize - winning New York Times series (PRACHTIG)

DE DOOD STEEKT IN HETZELFDE VEL - Dan is een halfbloed. Met andere woorden een zwarte man met een blanke huid. Hij is uitsmijter in een nachtclub in New York City, leeft alleen voor Sheila, zijn vrouw, en het kind dat hij met haar kreeg. Een kind dat de maatschappij zal aanvaarden omdat zijn huid blank is, in tegenstelling tot Dan, voor wie het geheim van zijn afkomst zweeft als een zwaard van Damocles.
Wanneer hij plotseling verliefd wordt op een zwarte prostituee en de inval van zijn broer Richard alles dreigt te onthullen, komt Dans leven op zijn kop te staan. Hij die, niet zonder wroeging, zo graag een blanke heeft willen zijn, is hij diep van binnen een zwarte?

 

 ‘Molo Uku – Legacy of a Golden Era’ door Erno Pickee en Harits Farhan

In dit eerste deel van een drieluik, verwerkt Erno allerlei elementen uit de Nederlandse VOC geschiedenis die vanuit mondelinge overlevering zijn overgedragen. Erno – zelf kind van een Nederlandse vader en een Molukse moeder – wil met dit comic book een ander perspectief meegeven aan de lezers

Met soms heftige tekeningen, waaruit blijkt dat Nederland niet naar de Molukken is gekomen om knikkers te ruilen. Wat dit verhaal bijzonder maakt, is dat het verhaal wordt verteld vanuit Moluks perspectief ondersteund door geweldige vette tekeningen.

 

DON VEGA - Madrid, 1848. Don Vega, erfgenaam van een rijke Californische familie, ontvangt een brief waarin hij op de hoogte wordt gebracht van de dood van zijn ouders. Vader Delgado, de briefschrijver, vraagt hem om ‘zo snel mogelijk’ terug te keren.
Bij zijn thuiskomst ontdekt Don Vega dat het familiedomein in handen is van oud-generaal Gomez. Met de hulp van Borrow, een gemene schoft, koopt hij gronden op aan een lage prijs om ze daarna met winst weer te verkopen. De arbeiders rapen hun moed bij elkaar en komen in opstand, hun gelaat met een kap bedekt. Ze beroepen zich op 'el Zorro' een plaatselijke volksmythe. Het volk ziet hen als helden.
Don Vega besluit hun voorbeeld te volgen: helemaal in het zwart gekleed gaat hij de lieden laten boeten die zijn familie hebben beroofd. De legende van Zorro is geboren. 
Wat een heerlijk tekenwerk!


U kunt de strips ook bij ons bestellen. Wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op. Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl
of even bellen 0206855100