---

SONLIFE van Gerrit de Jager -Handgeletterd met illustraties en strips. Een soort van autobiografie, maar dan aan de hand van liedjes die in je leven in je kop zijn blijven hangen. Die je terugbrengen naar bepaalde gebeurtenissen of gevoelens. Als een jukebox die aangaat in je hoofd. Gerrit de Jager ontving in 1987 de Stripschapprijs voor zijn hele oeuvre, dat toen al indrukwekkend was: samen met Wim Stevenhagen publiceerden ze onder het pseudoniem “Prutswerk” in De Vrije Balloen en schreven ze verschillende serie zoals De Familie Doorzon en Roel en zijn beestenboel. In 1984 stopte deze samenwerking en ging De Jager alleen verder met deze reeksen. 

Luister hier naar de SPOTIFY PLAYLIST met alle songs uit het boek Songlife.

*

DE NIEUWE AVONTUREN VAN RIK RINGERS SC 5 - Commissaris Griot
WANTED LUCKY LUKE SC - Van Bonhomme
DON VEGA HC
DE ONDERZOEKEN VAN LORD HAROLD TWAALFDE VAN ZIJN NAAM HC 2 - Drie kleine muisjes
HET MASKER VAN DUIZEND TRANEN HC 2 - Als beloning voor mijn kwellingen
AIRBORN 44 HC 9 - Black boys
BUCK DANNY SC 58 - Het pact
KINDEREN IN HET VERZET SC 7 - Uit de lucht gevallen
RODE RIDDER SC 270 - Het boek van Thoth
DE KRONIEKEN VAN AMORAS SC 8 - Avontuur in Piscine-Les-Bains
DE BUURTPOLITIE SC 13 - Gauwdief 2.0
BUCK DANNY INTEGRAAL 8
RIK RINGERS DE BEGINJAREN INTEGRAAL 1
NAPOLEON BONAPARTE INTEGRAAL 
DAN COOPER INTEGRAAL 11

*
IK ZAL SPUWEN OP JULLIE GRAF 
DONKERE WOLKEN BOVEN BREST
INSPECTEUR BAYARD - Het is hier fantastisch!
EEN PAUS IN DE GESCHIEDENIS HC 1 - Petrus Een bedreiging voor het Romeinse rijk
EEN PAUS IN DE GESCHIEDENIS HC 2 - Leo de Grote Attila uitdagen
BROCELIANDE sc/hc 7 - De beuk van de reiziger
DE KATHEDRAAL VAN DE AFGROND hc 2 - Het moordenaars gilde
DE HUURLING de definitieve editie hc 7 - De reis 
DE HUURLING de definitieve editie hc 8 - Het jaar 1000
ARCADIA COLLECTIE 56 Sarah Spits - Fake news fiction
TEX WILLER 10 - Gesel van de wraak
JEREMIAH JOHNSON SC 1
ARBORIS XL 5 sc/hc 5 - Aan de andere kant van de grens Fromental/Berthet
ANDROIDEN sc 7 - De laatste der engelen
DE DERDE ZOON VAN ROME sc 3 - Sulla en Pompeius
ZIJ SCHREVEN GESCHIEDENIS SC Elizabeth 1
WILLEM VAN ORANJE sc/hc 1 - De opstand
SONATA sc/hc 1 - Slapende goden
GLOSSY nummer 20 - Een crimineel goed nummer met Aloys Oosterwijk en Peter R. De Vries
THERESA HARTGERS - HELEMAAL KLAAR MEE -
Hilarische graphic novel over de kids. Hoe herkenbaar!

IK ZAL SPUWEN OP JULLIE GRAF - Halverwege de jaren veertig creëerde de dichter, schrijver en toneelschrijver Boris Vian het personage van Vernon Sullivan. In een tijd waarin detectiveverhalen aan de overkant van de Atlantische Oceaan in Frankrijk zeer succesvol waren, stond deze Amerikaanse alias, waarvan Vian aanvankelijk beweerde dat hij alleen de vertaler was, de auteur toe om de noir-roman uit te proberen en zo een heel nieuw deel van zijn literatuur en ongetwijfeld om enkele geheime fantasieën te bevredigen.

Binnen vier jaar zou Vian onder het pseudoniem "Vernon Sullivan" vier compromisloze thrillers schrijven, sensueel (zo niet seksueel) en getint met zwarte humor, die bij de publicatie veel opschudding veroorzaakten.
Scenarioschrijver Jean-David Morvan, een levenslange liefhebber van het werk van Boris Vian, besluit deze vier stripboeken nieuw leven in te blazen. Telkens met andere striptekenaars en zelf de eerste strip met drie verschillende striptekenaars.Voor degenen die het werk nog niet kenden van deze muzikant, schrijver, acteur,... een ideale gelegenheid om kennis te maken.

De zesentwintigjarige Lee Anderson, zoon van een mestiesvrouw, verlaat zijn geboortedorp nadat zijn zwarte broer gelyncht wordt omdat hij verliefd is op een blanke vrouw. Hij komt terecht in Buckton, een klein stadje in het zuiden van de Verenigde Staten waar hij uitbater van een boekhandel wordt. Lee is lang, goedgebouwd, drinkt graag en is een volleerd blues-muzikant. Hij verleidt met gemak de meeste tienermeisjes uit de buurt. Hij leidt een leven van losbandigheid, zonder zijn echte doel uit het oog te verliezen: de dood van zijn broer wreken.

Buste CORTO MALTESE  slechts 800 exemplaren 

Voor alle fans van Corto Maltese is er een super mooie  buste verschenen bij Moulinsart

 

LEONARD COHEN ON A WIRE -De Canadees Leonard Cohen (1934-2016) markeerde de muziek van de 20e eeuw door de schoonheid van zijn composities. We herkennen Cohen aan zijn warme toon en de melancholische zoetheid van zijn liedjes, vaak geschreven als eerbetoon aan de vrouwen van wie hij hield: Suzanne, Marianne en anderen…In deze biografie wordt in flashbacks door het leven van deze opmerkelijke artiest gegaan, met zijn genialiteit (de covers van Hallelujah overschaduwden soms het origineel), de wendingen van het lot (het verlies van de rechten van Suzanne, de streken van oneerlijke agenten…) en zijn ontmoetingen met Janis Joplin, Lou Reed of Phil Spector.

Het is nog altijd mogelijk om uw strips bij ons te bestellen, wij brengen de bestelling dan persoonlijk langs op de fiets, met de auto, ofwel sturen wij deze naar u op, aangetekend en verzekerd, per post. Bestellingen graag per mail op info@beeldverhaalamsterdam.nl