---

HAZES MEETS STAMPEDE CORONAPROEF!

ZONDAG 13 DECEMBER SIGNEERT PETER DE WIT 'STAMPEDE' Het beste uit het wilde westen 

vanaf 14 uur bent u welkom bij deze bijzondere signeersessie van Peter de Wit. U dient zich wel even aan te melden hiervoor info@beeldverhaalamsterdam.nl  
De komische western Stampede! stond van 1979 tot 1983 in het weekblad Eppo. Het was de eerste strip van de jonge tekenaar Peter de Wit. Geïnspireerd door Amerikaanse krantenstrips als Roodoog, De Tovenaar van Fop en Flippie Flink experimenteerde De Wit er vrolijk op los, gebruikmakend van alle mogelijkheden die het medium hem bood, zowel grafisch als in kleurgebruik. Dat leverde veel boeiende en verrassende pagina’s op die in dit boek zijn opgenomen. Na de Eppo beleefde Stampede! een tweede leven in de krant Nieuws van de Dag en Sjosji Stripblad (1997-1998) onder de naam De Cowboys (met onder elke aflevering Kleine HiHaHoeHa). Ook daarvan heeft de auteur een ruime selectie gemaakt. In een begeleidend dossier, verzorgd door oud-Sjosji hoofdredacteur Dirk Snoodijk, haalt hij herinneringen op aan de beginjaren van zijn carrière. Met een voorwoord van Willy linthout.

 

ZONDAG 13 DECEMBER SIGNEERT BEN WESTERVOORDE 'TRANEN' het derde deel uit de Hazes trilogie.

vanaf 14 uur zit Ben Westervoorde klaar om een mooie tekening in het album te maken. Ook voor deze signeer sessie moet zich aanmelden via info@beeldverhaalamsterdam.nl

Het roerige leven van Nederlands grootste volkszanger André Hazes, samengevat in 3 graphic novels: Bloed, Zweet en TranenZes jaar lang hebben schrijver Jan-Willem de Vries en tekenaar Ben Westervoorde aan dit project gewerkt. Het resultaat is een helder vertelde en getekende stripbiografie van maar liefst 240 pagina's!

 

DE GOUDEN EEUW door PEDROSA  Met de winter is ook de oorlog begonnen. Terwijl de opstandelingen hun troepen verzamelen en oprukken vanuit het Peninsula, belegert prinses Tilda het kasteel van haar broer om haar troon te heroveren. Bovenop de wallen, op de eerste rij, staan de ‘geuzen’ klaar voor de aanval. Dit tweede deel vormt het majesteitelijke sluitstuk van het schitterende epos ‘De Gouden Eeuw’. Een boek dat een revolutie en een storm kan ontketenen, de kracht van een utopie die het geloof in de toekomst aanwakkert. Het middeleeuwse sprookje met actuele inslag draait om die ene vraag: zal de revolutie plaatsvinden?

Een modern middeleeuws sprookje in twee delen. Episch avontuur met als rode draad de (politieke) capaciteit van de mens om een nieuwe gemeenschappelijke toekomst uit te denken. Door Cyril Pedrosa (Drie schermen, Portugal, De vier jaargetijden) met de hulp van zijn vrouw Roxanne Moreil.

 


CREEK COUNTRY boek met cd. Erik Kriek brengt als stripmaker en illustrator vele eenzame uren achter de tekentafel door. Strips maken is monnikenwerk en muziek is een vaste kompaan bij die arbeid. Met deze portretten brengt hij nu een getekende hommage aan al de artiesten wier muziek hem door de jaren heen heeft geïnspireerd en zijn werk heeft helpen veraangenamen. Vele van de door hem geportretteeerde artiesten zijn niet meer in leven, maar hun muziek leeft eeuwig voort. Laat Erik u bij de hand nemen en meevoeren naar Creek Country. De cd in het boek bevat een prachtige selectie van hun songs, uitgevoerd door Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen, met muzikale bijragen van de Lasses en Erik himself.

 

BLAKE EN MORTIMER 27 - De schreeuw van de Moloch
THORGAL SC/HC 38 - Selkie
DE KILLER STAATSZAKEN HC 2 - Kortsluiting
KRASSE KNARREN HC 6 - Het verstopte oor
DE GOUDE EEUW HC 2/2 (Pedrosa)
BLACK BEARD HC 1- Knoop ze op!
MURENA SCHETSBOEK HC
ALES DE SENATOR SC 11 - De slaaf van Khorsabad
DE SCHORPIOEN SC 13 - Tamose de Egyptenaar
KID PADDLE 16 - Kid n'Roses
SPORTCOLLECTIE : CLUB BRUGGE
METRO 2033 1 Daar waar de wereld ophoudt
HAZES 1990-2004 TRANEN 

                                                         

U kunt bij ons ook per mail uw stripalbums/grafische romans bestellen. 
Wij kunnen uw bestelling binnen Amsterdam, persoonlijk thuis bezorgen of we versturen ze per post.nl aangetekend en verzekerd naar u op, kosten post.nl tarief tot 10 kilo is 8,95 u kunt mailen naar info@beeldverhaalamsterdam.nl