---

SAPIENS - Het onstaan van de mensheid Een beeldverhaal -Vijf jaar geleden verscheen de Nederlandse vertaling van Sapiens, de kleine geschiedenis van de mensheid waarmee Yuval Noah Harari de wereld veroverde. Sindsdien zijn er 13 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 380.000 in de Lage Landen. Samen met David Vandermeulen en Daniel Casanave, beiden onbetwiste meesters van het stripschap, maakt Harari nu het beeldverhaal. Op een volstrekt nieuwe manier wordt de geschiedenis van de mensheid verteld. Het vakmanschap van de gelauwerde striptekenaars gecombineerd met de autonome blik en het eigenzinnige gevoel voor humor van Harari levert een verrukkelijk boek op. Een feest van herkenning voor de fans van Sapiens en een lichtvoetige introductie voor hen die voor het eerst kennismaken met het werk van Yuval Noah Harari. 

*
PRINS VALIANT HC 34-35  - Jaargang1970 - Jaargang 1971

RODE ZONE HC 1 -2 - Carrera - Monte Carlo 56
HET NADEEL VAN DE TWIJFEL- Ype Driessen
WASCO - Alles leeft
DISTEL EN SLOFFIE
DRIFT WERELD SC/HC/LUXE 2 - Een verhaal over tovernaars
AGENT 327 SC/HC 11 - De ogen van Wu Manchu
YTHAQ SC/HC 16 - Het beleg van Kluit
STEEN DER CHAOS SC/HC 1 - Het bloed van de ruines
EKHO SC/HC 9 - Abidja- Nairobi Express
DOOMSDAY CLOCK - The world of Watchmen

BOUCQ & CHARYN New York cannibals 
JEREMIAH HC/SC 38 - Gesnapt
OLIVER PAGE & DE TIJDDODERS HC 2
ALFA SC 15 -Roadies
ONBEMANDE DREIGING SC 2 - De ondergang van de V1
LEFRANC SC 31 -Het losgeld
DE AVONTUREN VAN BUCK DANNY SC - Korte verhalen 2/2
DE SMURFEN & HET VERLOREN DORP SC 2 - Het verraad van smurfbloesem
YOKO TSUNO INTEGRAAL 8 - Bedreigingen voor de Aarde
OVERLEVENDE INTEGRAAL (Leo)
BUCK DANNY INTEGRAAL 6
WARNAUTS & RAIVES - Purple heart hc 2 Project Bluebird

Zaterdag 31 oktober van 14 tot 16 uur signeert B.CARROT 'Alle dagen ui' haar mooie grafische roman over het Nederlandse asielbeleid. Dit is het waargebeurde verhaal van Saied, een man die asiel zocht en ruim een jaar lang werd vastgehouden in detentiecentrum Schiphol. Binnen de regels van het systeem ontdekte hij een manier om zich tegen het gevangenisregime en pesterijen van bewakers te verzetten. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Alle dagen ui werpt een blik op de schaduwzijde van het Nederlandse asielbeleid, die doorgaans verscholen blijft achter ambtelijke termen en geheimhoudingsverklaringen.

https://9ekunst.nl/2020/05/04/in-alle-dagen-ui-blijkt-een-vrij-land-niet-altijd-zo-vrij-te-zijn/

TOT ZIENS DAARBOVEN - Pierre Lemaitre en Christian de Metter  Graphic novel naar het indrukwekkende boek van thrillerauteur Pierre Lemaitre, over twee soldaten die gedesillusioneerd terugkeren uit de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. In de maatschappij krijgen ze niet de erkenning waarop ze gehoopt hadden. De gruwelen van de oorlog komen in eerste instantie aan bod, maar schokkender is misschien nog wel de onverschilligheid van landgenoten voor wie ze gevochten hebben en de geslepenheid van de personages die vòòr alles hun eigen belangen veilig willen stellen. Hartverscheurend, claustrofobisch, soms intens droevig, maar ook spannend en bijzonder origineel 

DIDO DRACHMAN - Zwanendrifters 
Wonderschoon werk van een rijzende ster bij de Nederlandse, vrouwelijke auteurs, Dido Drachman. Zwanendrifters vertelt het verhaal van een jong meisje dat haar weg probeert te vinden in een huishouden met een alcoholistische vader en een nare broer die het verkeerde pad op dreigt te gaan. Geen wonder eigenlijk dat haar moeder met de noorderzon is vertrokken. Een verhaal over verloren veiligheid en de zoektocht naar een verdwenen moeder. Dido Drachman behaalde een Bachelor’s degree aan de HKU en een Master’s aan de Luca School of Arts in Brussel, waar ze werd begeleid door Judith Vanistendael. Dit is haar debuut.

 

U kunt bij ons ook per mail uw stripalbums/grafische romans of een gesigneerd album bestellen. Wij kunnen uw bestelling binnen Amsterdam persoonlijk thuis bezorgen of we versturen ze per post.nl aangetekend en verzekerd naar u op. Kosten post.nl tarief tot 10 kilo is 8,95, bestelling boven de 80 euro geen verzendkosten. U kunt een bestelling mailen naar info@beeldverhaalamsterdam.nl