---

BENJAMIN RENNER - Baby op komst  Wat gebeurt er als de ooievaar die een baby komt brengen opeens vleugellam raakt? Vooral als ze de baby dan doorgeeft aan twee andere brekebenen: een niet al te snugger konijn en een nog minder scherpzinnige eend? Gelukkig let een vriend, een wat knorrig varken een beetje op. Een heerlijk getekend hilarisch boek. Een boek om even lekker mee op het balkon of in de tuin te crashen samen met een lekker koud glas wijn of een biertje.

*

GIPI - One story  
Silvano Landi is a successful writer who, at the age of 50, sees his family leave him and his life fall apart. Landi's great-grandfather, Mauro, is an anxious soldier being fed to the maw of carnage in the First World War. Alternating between past and present, a psych ward and the bloody trenches, and told through complex clues ― a lone gas station, an apathetic baroness, found love letters, and shifting from scratchy black-and-white to lush watercolors (sometimes on the same page), A Story documents the origins of pain that serve as the roots of a twisted family tree, and allows the reader to trace the branches.  Full-color illustrations throughout. 

MAXIMILIAN URIARTE - Batle Born Lapis Lazuli One marin's fight for the heart of Afghanistan

BUTTON MAN integraal 1 

JOE SACCO  'Terug aan het land'  Joe sacco auteur van Gaza, Gorazde, Palestine, pakt de pen weer op als reporter-illustrator. Voor zijn nieuwste project reisde gelauwerd stripjournalist Joe Sacco af naar de Northwest Territories in Canada, waar het ‘s winters min veertig graden wordt. In dit gebied zijn de gevolgen van de wereldwijde honger naar fossiele brandstoffen direct voelbaar. De Dene zijn de inheemse bewoners die hier al generaties lang leven. Ze zijn bijna zonder uitzondering in dienst van de oliemaatschappijen in het gebied. Sacco gaat in gesprek met hen en schetst in Terug aan het land op genuanceerde wijze welke invloed de olie-industrie heeft op hun leven. Enerzijds zorgt de industrie voor werkgelegenheid, geld om scholen te stichten en sociale voorzieningen te onderhouden. Anderzijds wordt het landschap blijvend veranderd door deze zware industrie. De langetermijngevolgen voor het milieu zijn niet bekend.
Leven in harmonie met de dieren en de natuur, dat is wat de Dene hun kinderen hebben geleerd. 

MOEBIUS - Chaos en evenwicht Illustraties, schilderijen, korte strips, opzetjes, opdrachttekeningen en schetsen... Dit boek van ruim 200 pagina's bundelt het beste werk dat Moebius naast zijn stripverhalen, tussen 1971 en 1991 maakte. Chaos en evenwicht is een schitterend eerbetoon aan de grenzeloze fantasie van de schepper van de Incal, Edena, Arzach en ontelbare droomwerelden!

ALDEGONE Immer stralend
Jump 1 nieuw striptijdschrift

*

BASTIEN VIVÉS - Nationale feestdag Jimmy is een jonge gendarme, Vincent een schilder die onlangs zijn vrouw verloor tijdens een aanslag. Op een dag kruisen hun wegen elkaar en Jimmy besluit Vincent en zijn dochter Lisa onder zijn hoede te nemen. Maar kun je iemand tegen zijn zin redden? En in welke mate is het rechtvaardig zelf voor scherprechter te spelen? In deze hedendaagse detectiveroman vertellen Bastien Vivès en Martin Quenehen het onthutsende verhaal van mensen die betekenis willen geven aan hun leven in een land dat herstelt van een trauma, een verdeeld en paranoïde land
AJ DUNGO - In golven 'Mijn jongens zien surfen als het einde’. In deze aangrijpende en verbluffende graphic novel brengt surfer en illustrator AJ Dungo een eerbetoon aan zijn overleden partner en hun liefde voor golfsurfen, een liefde die overeind bleef in woelige tijden.
Dungo schetst de schoonheid en de gelaagdheid van hun relatie wanneer ze, nadat er bij haar kanker is vastgesteld, samen de strijd aangaan met de ziekte. Zijn passie voor de golven staat centraal, maar Dungo doorspekt zijn eigen verhaal met de verhalen van de grote surfhelden in dit uniek en waargebeurd relaas dat fascineert en ontroert

*

Ultra Limited Collectors Edition STAMPEDE! van PETER DE WIT voorzien van originele pagina, u kunt zelf een origineel uitzoeken op de pagina van uitgeverij Sherpa. Maak uw keuze, liefst twee, en geef door dat u het boek plus origineel bij ons ophaalt en betaald. laat ons ook even weten om welke pagina het gaat, zodat er niets fout kan gaan!  www.sherpa.nu/stampede

BESTELLEN OF THUIS BEZORGEN

U kunt bij ons per mail  info@beeldverhaalamsterdam.nl of per telefoon 0206855100 een bestelling plaatsen.  U kunt deze dan zelf komen afhalen, of zonodig kunnen wij deze per post opsturen,  Als het niet te ver van de winkel is kunnen we de bestelling ook langs brengen per fiets, alles op gepaste afstand natuurlijk en even van te voren per bank voldoen.

voor info recensies en mooie plaatjes: stripspeciaalzaak.be