---

Mei begint met een paar mooie nieuwe stripalbums 20 mei verwachten we de uitgestelde titels van april heel veel moois!

DE BUIT - Oneshot naar een roman van Émile Zola “Goud en genot”, zo vatte Émile Zola De Buit samen.
Het goud, dat is Aristide Saccard. Die hebzuchtige burgerman zonder scrupules wil Parijs laten bloeden en zich verlustigen op het geld dat door de aderen stroomt van de hoofdstad, die overhoop is gehaald door de werken van Haussmann. Zonder scrupules bedriegt, steelt, liegt en manipuleert hij… zelfs zijn naasten.
Het genot, dat is Renée, de tweede echtgenote van Saccard. Ze is de praal en de ijdelheid beu en probeert haar verveling te doorbreken door haar fortuin te verkwisten en taboes te schenden. Of is er misschien iets mmoreler dan een hartstochtelijke relatie met de stiefzoon die je zelf hebt opgevoed?
Doorheen prachtige tekeningen bieden Éric Stalner en Cédric Simon ons een pregnante en moderne versie van het werk van Zola
DE ILIAS sc1/3 - De twisappel
DAEDALUS EN ICARUS sc 
IASON hc 1/3  - En het gulden vlies 
MARSHAL BASS hc 5 - De engel van lombard street
PRINS VALIANT hc 33 - 1969
SIMAK sc/hc 1 - Klopjacht op solar corona
ZANG VAN DE RUNEN hc 2 - De vierde broer
BODEGA hc 1 - Rioja 
WINSTON SMITH (1903/1984) - De teruggevonden biografie maart 1925-april 1926
BROCELIANDE sc 6 - Het dal zonder terugkeer
DE KATHEDRAAL VAN DE AFGROND sc 1 - Het evangelie van Ariathia
MEESTER CHOCOLATIER sc 1 - De boetiek
REINHARD KLEIST - Knock out!
 Het onderbelichte levensverhaal van Emile Griffith, een bokser tegen wil en dank. Hij speelde liever tafeltennis. Hij ontwierp fabel­achtige dameshoeden. En hij hield van man­nen. Maar dat moest geheim blijven. Eén tegenstander komt erachter en draait Griffith zo op dat het hem duur komt te staan. 
‘Hoe vreemd is dat … Ik dood een man en de meeste mensen begrijpen dat en vergeven me dat. Hou ik daarentegen van een man, dan is dat in de ogen van velen een doodzonde en word ik tot een slecht mens gebombardeerd. Ik ben dan niet in de gevangenis beland, maar ik heb wel bijna mijn hele leven opgesloten gezeten.’ – Emile Griffith

COMANCHE - De sheriffs HC en de luxe editie De mooie edities van uitgeverij Sherpa

TEX WILLER 8 - De man met de gouden revolvers
FRED - Philemon  Tussen de letters
BERNET/SEGURA - Kraken 
Een Metropol ergens in een duistere toekomst, science-fictionstrip die leest als een ondergronds misdaadverhaal. Kraken sluit naadloos aan op het het werk van Bernet voor Torpedo.
POSTHUMUS - Pieter van Oudheusden en Jeroen Janssen 
In het huis van zijn broer Ferdinand levert Franz Schubert een kansloos gevecht met de Dood. Geesten uit het verleden komen bij hem spoken: de door hem verafgode grootmeester Beethoven, zijn familie, zijn vrienden en de vele vrouwen op wie hij in het geheim hopeloos verliefd was, de geheime politie van Oostenrijk... In zijn koortsige geest is de wereld veranderd in een aaneenschakeling van nachtmerries, waar flarden van zijn liederen opklinken. Het is een dodendans, begeleid door de zwarte humor van Beethoven die Schuberts muzikale aspiraties en persoonlijke onzekerheden onder vuur neemt. Hoewel gebaseerd op feiten is Posthumus vooral een biografische fantasie, een visuele liederencyclus over de grote thema's van zijn leven, speels geïnterpreteerd vanuit een eigentijds gezichtspunt - soms met opzet anachronistisch, maar altijd geïnspireerd door de liefde voor de man en zijn muziek.

*

BESTELLEN OF THUIS BEZORGEN

In verband met alle corona maatregels, zijn wij open van 11 tot 17 uur. U kunt aanbellen of kloppen als u iets wilt kopen. Kom alleen de winkel binnen en houd afstand van elkaar. Raak a.u.b niet alles aan, natuurlijk wel datgene wat u gaat aanschaffen! Wij wensen iedereen veel sterkte in deze bizare tijd en hopen op uw begrip.

U kunt bij ons per mail  info@beeldverhaalamsterdam.nl of per telefoon 0206855100 een bestelling plaatsen.  U kunt deze dan zelf komen afhalen, of zonodig kunnen wij deze per post opsturen, tarief post nl.  Als het niet te ver van de winkel is kunnen we de bestelling ook langs brengen per fiets, alles op gepaste afstand natuurlijk en even van te voren per bank voldoen.

 *