---

Het is al geruime tijd komkommertijd in stripland, wij hebben verheugend nieuws. In La Belge gaan ze weer aan het werk dus verwachten we binnenkort een lading nieuwe strips uit ons mooie Vlaanderen. We houden u op de hoogte en hopen tot snel in goede gezondheid!

COMANCHE - De sheriffs HC en de luxe editie De mooie edities van uitgeverij Sherpa
TEX WILLER 8 - De man met de gouden revolvers
FRED - Philemon  Tussen de letters
BERNET/SEGURA - Kraken 
Een Metropol ergens in een duistere toekomst, science-fictionstrip die leest als een ondergronds misdaadverhaal. Kraken sluit naadloos aan op het het werk van Bernet voor Torpedo.
POSTHUMUS - Pieter van Oudheusden en Jeroen Janssen In het huis van zijn broer Ferdinand levert Franz Schubert een kansloos gevecht met de Dood. Geesten uit het verleden komen bij hem spoken: de door hem verafgode grootmeester Beethoven, zijn familie, zijn vrienden en de vele vrouwen op wie hij in het geheim hopeloos verliefd was, de geheime politie van Oostenrijk... In zijn koortsige geest is de wereld veranderd in een aaneenschakeling van nachtmerries, waar flarden van zijn liederen opklinken. Het is een dodendans, begeleid door de zwarte humor van Beethoven die Schuberts muzikale aspiraties en persoonlijke onzekerheden onder vuur neemt. Hoewel gebaseerd op feiten is Posthumus vooral een biografische fantasie, een visuele liederencyclus over de grote thema's van zijn leven, speels geïnterpreteerd vanuit een eigentijds gezichtspunt - soms met opzet anachronistisch, maar altijd geïnspireerd door de liefde voor de man en zijn muziek.

LAURENT DURIEUX Mirages prachtig artbook van Laurent Durieux de inkleurder van het album 'De laatste Farao' van Blake en Mortimer.
MANARA ARTBOOK
YVES CHALAND ARTBOOK
KRAZY & IGNATZ  George Herriman library 1916-1918

GILLES DE GEUS - integraal 1 - Wat Asterix is voor de Romeinse veroveringstochten in Frankrijk, is Gilles de Geus voor de Tachtigjarige Oorlog. Deze strip, van het Nederlandse striptandem Hanco Kolk en Peter de Wit, maakte voor het eerst zijn opwachting op de pagina’s van het legendarische stripblad Eppo, en groeide snel uit tot een klassieker van de Nederlandse strip. Aanvankelijk voerde Hanco Kolk de struikrover Gilles op in korte verhalen die zich in en rond het stadje Dubbeldam afspeelden. Zodra Peter de Wit mee ging schrijven aan het scenario, werden er lange verhalen gemaakt en sloot Gilles zich aan bij de Geuzen, de opstandelingen tegen Spanje die geleid werden door Willem van Oranje. De strip bulkt van de verwijzingen naar historische gebeurtenissen uit het laatste kwart van de zestiende eeuw, en wordt gekenmerkt door vrolijk absurdisme. Voor het eerst verschijnen alle verhalen nu in een driedelige integrale bundeling. Inclusief een extra dossier  geschreven door Ronald Grossey (die eerder boeken schreef over Studio Vandersteen en Bob de Moor), en voor elk deel een nieuwe cover van de hand van Hanco Kolk
CENTAURUS hc/sc 5 - Het dode land
ELSJE sc/hc 9 - Yolo
CRAZY CAVIA'S 2
SUUS & SAS 17 - Wie is wie
AGENT 327 sc/hc dossier 19 - De vlucht van vroeger
 herdruk
DE KIEKEBOES 155 - In troebel water
DE RODE RIDDER - De Biddeloo jaren integraal 1 

CATEL - het verhaal van de Goscinny's Een heerlijke getekende roman door Catel over het wel en wee van de familie Goscinny. René Goscinny geboren in het Parijs van de jaren twintig, als telg uit een familie die werd verdreven uit Polen en Oekraïne. Zijn vader, chemicus, zoon van een rabbijn. Zijn moeder ,die de pogroms ontvlucht. Opa, drukker van Jiddische kranten. Zijn broer, plaaggeest Claude.Daarna de jaren in Argentinië, en de hartstochten van René: tekenen, lachen, schrijven. Terwijl rené zijn weg zoekt, wordt een deel van de familie in vernietegingskampen vermoord. René vertrekt naar New York, tekent en leeft er in armoede met zijn moeder. Later in Parijs en Brussel, zal René zijn bestemming vinden: schrijver van scenario's, sketches en verhalen. Lezen deze mooie roman over het doorzettings vermogen van René Goscinny, om als scenarist en tekenaar de wereld te veroveren met zijn humor.

*

BESTELLEN OF THUIS BEZORGEN

In verband met alle corona maatregels, zijn wij open van 11 tot 17 uur. U kunt aanbellen of kloppen als u iets wilt kopen. Kom alleen de winkel binnen en houd afstand van elkaar. Raak a.u.b niet alles aan, natuurlijk wel datgene wat u gaat aanschaffen! Wij wensen iedereen veel sterkte in deze bizare tijd en hopen op uw begrip.

U kunt bij ons per mail  info@beeldverhaalamsterdam.nl of per telefoon 0206855100 een bestelling plaatsen.  U kunt deze dan zelf komen afhalen, of zonodig kunnen wij deze per post opsturen, tarief post nl.  Als het niet te ver van de winkel is kunnen we de bestelling ook langs brengen per fiets, alles op gepaste afstand natuurlijk en even van te voren per bank voldoen.

 *