---

Zaterdagmiddag 9 november vanaf 15 uur signeert Aloys Oosterwijk "Bij de neus" het Holleeder proces in beeld 

(U heeft al een origineel vanaf 20 eurootjes)

*

ALOYS OOSTERWIJK - Bij de neus
THORGAL sc/hc 37 - De kluizenaar van Skellingar
JEREMIAH sc/hc 37 - Het beest
THE REGIMENT sc/hc 3 - Het verhaal van de sas 
ÉMILE BRAVO - Robbedoes Hoop in bange dagen deel twee 
PIETER DE POORTERE - Super Mickey 
TYPEX - Rembrandt een prachtige herdruk, luxe hardcover  goud-op-snee met stofomslag.
DAN COOPER integraal 6
HUISDIEREN GEHEIMEN  2
HELEMAAL WILD - 
De leukste dierenstrips uit Quest Junior zijn nu verzameld in deze geweldige dierenstrip boordevol weetjes over wilde dieren.
GAME OVER 18 - Bad cave
SUSKE EN WISKE - De kwakelende kwakzalver door ZIDROU en JEAN-MARC-KRINGS
FABRIZIO DORI - De dolende god 
Eustis de zwerver kan waarzeggen als de beste. Daar is niks vreemds aan, ooit was hij immers een sater en een van de gezellen van Dionysos, god van het voorspellen en de wijn. Verbannen door de goden zwerft hij tegenwoordig tussen de mensen in een wereld verstoken van magie. Op een dag stuurt Hekate, koningin van het geestenrijk, hem op pad met een opdracht. Als hij die volbrengt, maakt hij kans terug te mogen keren naar de godenwereld. Eustis gaat op pad en wordt al snel vergezeld door een eigenaardige geest en een kleine, bijziende professor. De dolende god is een feel-good verhaal over drie metgezellen met elk hun eigen missie. Tijdens hun reis worden ze geholpen door diverse Griekse goden, komen ze op magische plekken terecht en kletsen ze wat bij met Vincent van Gogh.
HET EIGENWIJZE POTLOOD -Toen de Amerikaanse tekenaar Saul Steinberg zei dat hij een schrijver was die tekende, onthulde hij iets wat meer tekenaars denken. Steinberg doelde op het literaire karakter van zijn getekende humor: dat er langer over is nagedacht en dat de kijker zich er iets langer over buigt dan bij een doorsnee cartoon. Carel Peeters, die als literair redacteur en criticus van Vrij Nederland talloze tekenaars de ruimte gaf in de Republiek der Letteren, schrijft in Het eigenwijze potlood over de twintig bij wie hij zich het meeste thuis voelt. Bij hen blijft hij dralen omdat er zo veel te zien en te ontdekken is: vernuft, subtiele humor, inzicht en een soevereine tekenstijl.

 

*

FRANQUIN & GOTLIB - SLOWBURN rrrrrrrr Slowburn is niet zomaar een kattenverhaal. Het is de ontmoeting tussen twee grootmeesters die hun stempel hebben gedrukt op de wereld van het beeldverhaal. Een must voor alle  fans van Franquin en Gotlib!

Les avontures de Spirou et Fantasio LE DICTATEUR ET LE CHAMPIGNON

JOHAN ET PIRLOUIT edition Niffle intégrale des planches á leur taille originale

 

*

Dinsdag 12 november vanaf 17 uur presentatie van de eerst grapic novel van Nynke Kuipers "WEG"

In een droom ontmoet hoofdpersoon Nyna haar dertienjarige ik, een verdwaalde puber. Bij daglicht vervolgt ze het gesprek en wordt duidelijk dat de puber opheldering wil over een gebeurtenis uit het verleden. Een jeugdvriendinnetje pleegde zelfmoord, maar daar werd nooit over gepraat. Iedereen ging op zijn eigen manier om met de dood van Lisa. Langzamerhand raakt de dertienjarige Nyna het spoor bijster en op een dag gaat ze niet zoals altijd naar school, maar pakt de trein, stapt ergens uit en begint te lopen. De volwassen Nyna en de puber Nyna gaan samen op onderzoek uit en als ware detectives proberen ze het verleden en hun eigen innerlijk leven te ontrafelen. Weg is een beeldverhaal dat leest als een roadmovie.

 *

Voor goede info, plaatjes en recensies verwijzen we u graag naar de sites van  
9ekunst.nl en de stripspeciaalzaak.be