---


vrijdag 25 oktober om 17.00 presentatie "NAASTEN"
door Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen 

NAASTEN - Een mooie graphic novel over mantelzorg in de laatste levensfase. De vrouw van Geert krijgt te horen dat haar kanker niet meer te genezen is. De vader van Eva is al lange tijd ernstig ziek en takelt steeds verder af. Geert en Eva verzorgen hun geliefden en staan hen bij tot het eind. Langzaam zien ze hoe de dood steeds dichterbij komt en raken ze meer en meer in de greep van de zorg. Ze belanden in dezelfde situatie, maar hebben ieder hun eigen verhaal.

*
ZEVEN WONDEREN hc De kolos van Rodos
SHERLOCK HOLMES hc - De tijdreizigers 
BROCELIANDE hc 5 - De feeënspiegel 
DE LIJKWADE hc 2 - Turijn, 1898 
DUISTERNIS hc 5 - Schepsels 
BLOEDKONINGINNEN hc 5 Eleonora de zwarte legende 
PEDROSA Serum
 Parijs, 2050. Sinds de zuiveringen na de wisseling van het regime lopen de spanningen nog steeds hoog op. Kader woont alleen, afgezonderd in zijn appartement in de transitzone. Hij is gescheiden, maakt geen contact met zijn collega’s bij het windparkonderhoud, spreekt met niemand. Hij kan niet liegen doordat hij een injectie heeft gekregen met serum, een psychoactief middel dat in het kader van het Waarheid-Veiligheid programma wordt toegediend aan mensen die in aanraking zijn gekomen met de wet. Of hij het nu leuk vindt of niet, hij kan alleen de waarheid zeggen. En die vloek maakt zijn leven tot een hel.
DE REIS VAN MARCEL GROB  juni 1944 Een jonge Fransman van 17 jaar wordt ingelijfdbij de Waffen-SS Op 11 oktober 2009 wordt Marcel Grob, een 83-jarige man, ondervraagd over een donkere passage in zijn leven. Op 28 juni 1944, zoals 10.000 Elzasser’s, werd hij opgeroepen door het Duitse leger. Tientallen jaren later moet hij de rechtbank ervan overtuigen dat hij geen crimineel is. 
SOUTHERN BASTAARDS hc 1 Hier ligt een man
DOUWE DABBERT hc/sc 17 Bombasto het boze oog
ERIK HEUVEL - QUACO  Leven in slavernij 
LODEWIJK DE HEILIGE hc/sc 
IK BEN EEN KATHAAR 7 - Voltooing
AQUABLUE sc 16 - Rakahanga
FRONTLINIES hc/sc 6 - Het paradijs voor jagers
SAMOERAI LEGENDEN 5 - Uiterlijke schijn
SAMOERAI 12 - Het oog van de draak
EXCALIBUR sc Vijfde lied 
ORAKEL sc 9 - De wolvin 
SUSKE & WISKE integraal 7  

 

zaterdag 2 november van15 tot 17 uur  signeren Erik Varekamp en Mick Peet 
'De Kennedy files'

Dinsdag 12 november vanaf 17 uur presentatie van de eerst grapic novel van Nynke Kuipers "WEG"

In een droom ontmoet hoofdpersoon Nyna haar dertienjarige ik, een verdwaalde puber. Bij daglicht vervolgt ze het gesprek en wordt duidelijk dat de puber opheldering wil over een gebeurtenis uit het verleden. Een jeugdvriendinnetje pleegde zelfmoord, maar daar werd nooit over gepraat. Iedereen ging op zijn eigen manier om met de dood van Lisa. Langzamerhand raakt de dertienjarige Nyna het spoor bijster en op een dag gaat ze niet zoals altijd naar school, maar pakt de trein, stapt ergens uit en begint te lopen. De volwassen Nyna en de puber Nyna gaan samen op onderzoek uit en als ware detectives proberen ze het verleden en hun eigen innerlijk leven te ontrafelen. Weg is een beeldverhaal dat leest als een roadmovie.

 

Voor goede info, plaatjes en recensies verwijzen we u graag naar de sites van  
9e kunst.nl en de stripspeciaalzaak.be