---

KRONKELS
van Simon  Carmiggelt in beeld gebracht door Dick Matena 

RABATÉ - Didier, het vijfde wiel aan de wagen De 45-jarige Didier woont samen met zijn zus op een kleine Bretonse boerderij. Didier is een gepassioneerd fan van de Tour de France, is een stevige drinker, maar de echte Liefde ontbreekt nog in zijn leven. Samen met de failliete boer Regis, met wie zij het bed deelt, probeert Didiers zus daar verandering in aan te brengen door zijn profiel op een datingsite aan te passen. En al snel levert dat aangepaste profiel resultaat op…
DICK MATENA - Kronkels van Carmiggelt 
GUUS SLIM 5 integraal
LUC ORIENT integraal
ALEC SINNER bundeling 1 - Het leven is geen stripverhaal baby
FRED Magic Pallace Hotel
KONING HOLLEWIJN bundel 5 
DRIE WENSEN HC 3 - Het graf van koning Salomon
KENDO HC 2 - De weg van het zwaard 
Een verhaal over legendarische samoerai Musashi en zijn leerling Mukedi. Deze eerste druk bevat een dossier met knappe schetsen van de auteur !
" Wie zich op de Weg van het Zwaard begeeft, kan er voor kiezen om te vernietigen of om te scheppen. Maar er bestaat nog een derde weg : die van de gevangenschap. Je kunt een gevangene worden van je eigen geluk, verstrikt raken in de netten van een geisha of je geest laten vertroebelen door al je zorgen. Je kunt nu gaan en hopen dat je ooit gelukkig word. Of je kunt mij volgen. Maar weet dat je nooit, maar dan ook nooit echt gelukkig zult worden. Want als je mij volgt, zal je bloed zien vloeien en een ziel die met bloed wordt bevlekt, zal nooit het ware geluk kennen. " - Miyamoto Musashi
UCHRONIES -New Moscow
DE VIER VAN BAKERSTREET sc/hc 5 - De moriarty erfenis
METABARONHC 5 - Rina, de Meta- wachter
MARCEL PAGNOL - Cigalon Chef-kok Cigalon heeft zodanig veel achting voor zijn werk en zodanig weinig waardering voor een cliënteel dat hij als te min beschouwt voor zijn kunst dat hij enkel voor zichzelf voor het fornuis staat! Ondanks de reputatie van zijn gerechten gaat het slecht met het restaurant.
Wanneer zijn voormalige wasvrouw, de vriendelijke mevrouw Toffi uit Marseille, haar eigen restaurant opent, recht over dat van Cigalon, met de slogan "Hier bedienen wij de klanten" is de grote kok gepikeerd en vat hij dat als een uitdaging op! De oorlog tussen Cigalon en zijn nieuwe concurrent is verklaard. En deze keer is de norse kok vastbesloten iedereen te verwelkomen, zelfs het grootste uitschot van het laagste allooi.
DE MEESTER VAN WHITEPLAIN hc 2/2 - Verlossingen 1848. Mozes trok naar het noorden waar hij ondanks de afschaffing van de slavernij te maken krijgt met rassenscheiding. De ontmoeting met Abraham laat hem zijn eigen lot in handen nemen. Charles ondervindt intussen de verschrikkelijke slachting van de Secessieoorlog. Wie in White Plain achterbleef, probeert te redden wat er te redden valt in het in elkaar stortende zuiden. Niemand weet dat het lot hen terug bij elkaar zal brengen. Verrassende onthullingen zullen alle zekerheden op stelten zetten voor wie de ware meester van White Plain beweert te zijn.
Slot van het tweeluik
DE BALLADE VAN MAGDALENA hc 1/2 - De strategie van de fluitbek Op haar weg op het spoor van haar verdwenen vader ontmoet Léonie De Sars midden in de Indische Oceaan kapitein Lukian Bruckner en zijn nichtje Magdalena. Alles in haar schreeuwt haar toe zo snel mogelijk weg te lopen van de grote mensenhater die even meedogenloos is als de oceaan. Alleen is dit afschuwelijk figuur de laatste man die haar vader levend heeft gezien. Léonie heeft dus geen andere keuze dan samen te werken met Lukian, zijn stomme nicht en de geheimen die ze delen. Start van een spannend, avontuurlijk tweeluik, geschilderd door Dubois.
ROZZEBOTEL HC 4  integraal

 voor meer info
www.stripspeciaalzaak.be