---

Nieuwsbrief #15-06-2017

ROBBEDOES special 'Happy family'

zaterdag 17 juni signeert Charel Cambré van
13.00 tot 15.30 uur

U bent allemaal van harte welkom, en Charel Cambré is er ook om een toffe tekening in het nieuwe ROBBEDOES album te maken.

MARK HENDRIKS - Octopus
MARTEN TOONDER - Tim Macnab zoekt kopij
“Een heuse detective geschreven door Marten Toonder! En zonder plaatjes. (…) Tim MacNab zoekt kopij is een uniek pareltje, zeker in vergelijking met het werk van vaderlandse misdaadauteurs die toentertijd de toon zetten zoals Ivans, Willy Corsari en Havank.”
ROEL DIJKSTRA SC/HC 1 - Thuisfront
BEVERRPATROELJE HC INTEGRAAL 5 
MAX URIORTE - De witte ezel Abe Belatzeko is negentien en zoekt naar betekenis. Hij meldt zich aan bij het United States Marine Corps in de hoop het daar te vinden, maar dat valt tegen. Door de strikte hiërarchie, schreeuwende en stuntelende officieren, maar vooral lange dagen waarin niets noemenswaardigs gebeurt, vraagt hij zich af of hij de juiste keuze heeft gemaakt. Hij hoopt op een vuurgevecht en een heldhaftige daad, maar bij de eerste, echte confrontatie maakt hij een fout met grote gevolgen… voor zijn eenheid, maar vooral ook voor hemzelf. Max Uriarte vroeg zich af waarom er zo weinig verhalen bestaan die een eerlijk beeld geven van het leven als militair en besloot er zelf een te maken. De witte ezel geeft een openhartig kijkje in de keuken tijdens een missie van het USMC in Irak in 2007. De kameraadschap en de sleur, maar ook het gevaar en de gevolgen daarvan. Op indringende wijze brengt Uriarte in beeld hoe PTSS zijn tol eist bij Abes terugkeer in de samenleving
BEN VRANKEN - Dode varkens De wereld van Ben Vranken is een wereld in verval. Tegen de getekende achtergrond van een modderig Zeeuws schorrenlandschap richt hij een scheefgezakt monument op voor buitenbeentjes die in de vette zeeklei worstelen met hun afkomst en hun beklemmende omgeving. Buitenbeentjes die soms een levenslust laten zien die schril afsteekt bij de weinig benijdenswaardige situatie waarin zij zich bevinden. 
PACO ROCA - La casa
Een jaar na de dood van hun vader, keren zijn drie kinderen terug naar het vakantiehuis van hun gezin met de intentie het te verkopen. Maar tussen het leegruimen en opknappen door komen niet alleen oude herinneringen naar boven, maar ontspruiten er ook dromen van een mogelijke toekomst. Langzaam groeit het besef dat ze met de verkoop niet alleen de herinnering aan hun vader zullen verliezen, maar ook een stuk van hun eigen leven. Met dit intieme verhaal verwerkt Paco Roca de dood van zijn vader. Paco Roca is de belangrijkste nieuwe stem van de Spaanse strip. Hij brak door in 2007 met de internationale bestseller ‘Rimpels’, over een dementerende man, vechtende tegen de aftakeling. La casa wordt door wijlen uitgever Guus van Sonsbeek postuum opgedragen aan zijn zoon.
CHARLEY'S OORLOG 3
DOUWE DABBERT SC/HC 12 - De laatste plager
ELSJE OP TEXEL
TEX WILLER 7 - De man van Atlanta
TORPEDO 1936 - integraal 1
VERTIGO - oneshot
LADY MECHANIKA 6 - Het tablet van het lot 3
META BARON 4 - Simak, de transhumaan
WARSHIP JOLLY ROGER SC 3 - Wraak
STAR WARS - Joe Dameron 1 Totale opsluiting - 2 Black squadron

GIRAUD BLUEBERRY LUXE EDITIE OPLAGE 500 EXEMPLAREN
Mister Blueberry - Schaduwen over Tombstone zeer fraai uitgegeven door Sherpa 

WINSOR McCAY The airship adventures of LITTLE NEMO
Prachtig klein formaat boekje met de wonderbaarlijke dromen van Little Nemo

NÉJIB - HADDON HALL When David invented Bowie