---

Nieuwsbrief #05-06-2017

Octopus - Roel Dijkstra - Robbedoes

9-14-17 juni

Het wordt een gezellig druk weekje, de aftrap is vrijdagmiddag 9 juni om vijf uur met de presentatie van het nieuwe album van Mark Hendriks 'OCTOPUS'  Een klein dorpje in Korea. Twee toeristen dwalen rond, op zoek naar authentieke ervaringen. Een clubje oude dames gaat wandelen. Een oude man zit onder een boom te drinken, hopend dat zijn vrouw er niet achter zal komen. Een vrouw runt overdag een toeristenwinkeltje en speelt 's avonds computerspelletjes met haar neefje. Maar ze heeft geen zin om te wachten op klanten en gaat liever vissen in een natuurreservaat. Daar, als ze zonder zuurstof met haar speer op vissen jaagt, ontdekt ze een octopus die kan praten. En wat hij zegt vindt ze even irritant als intrigerend.
In Octopus raken parallelle verhaallijnen langzaam in elkaar verstrikt als de tentakels van een octopus. In zijn prachtige, vrije tekenstijl vertelt Mark Hendriks een zonderling verhaal waarin traditie en de moderne tijd elkaar raken en waarin niets is wat het lijkt.
Er komt een kleine oplage van 50 exemplaren voorzien van een blanco banderol.
Deze zal door Mark Hendriks worden voorzien van een unieke gepenseelde tekening. 
Moet men even wachten, met een biertje en een Koreaans hapje moet dit geen probleem zijn. Tevens is er een expo van Mark Hendriks zijn werk te zien in onze galerie.

 

Woensdagmiddag 14 juni de presentatie van het spiksplinternieuwe album van Roel Dijkstra 'THUISFRONT'  door Willem Ritstier en Roelof Wijtsma 
De legendarische voetbalheld Roel Dijkstra scoort opnieuw met een spannend avontuur Roel Dijkstra is na een buitenlands avontuur terug bij zijn oude club, FC Leidrecht. Zonder moeite vormt hij weer een eenheid met zijn oude ploegmaatjes. Over de breuk met zijn vorige ploeg, Rapiditas, wil hij niets kwijt. Roel heeft wel andere zaken aan zijn hoofd. Van een goede vriendin hoort hij dat zijn oom Peer spoorloos is verdwenen. Gealarmeerd door dit nieuws besluit Roel om zijn oom te gaan zoeken. Tijdens deze zoektocht komt hij in aanraking met gevaarlijke criminelen, die Roels oom ook graag willen spreken. Het kost hem de nodige moeite om de schur- ken af te schudden, maar Roel is ze keer op keer te slim af. Dan wordt hij helaas geconfronteerd met een nog veel groter probleem. Een be- slissend schot moet uitkomst bieden.
Willem Ritstier en Roelof Wijtsma signeren vanaf een uur of twee.

 

Zaterdagmiddag 17 juni als hekkensluiter komt Charel Cambré het nieuwste album van Robbedoes 'HAPPY FAMILY' signeren.
Een superbrein ter grootte van een ei? Dat kan alleen maar uit de koker van de graaf van Rommelgem komen. Met zijn nieuwe uitvinding vliegen vliegtuigen zonder piloot en parkeren auto’s zichzelf op de krapste plekjes.  De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ook mensen met minder nobele bedoelingen hebben het op het ei gemunt. De graaf wil zijn uitvinding voorstellen op een belangrijk wetenschappelijk congres aan de Azuurkust. Hij rekent op Robbedoes om zich als een moederkloek over het ei te ontfermen en op bestemming te brengen. Start van een dolle rit naar het zuiden, in het gezelschap van een pronte dame en een ukkie.    Wacht even... is Robbedoes vader geworden van one happy family?
Charel Cambré zal vanaf een uur of één tot half drie dit gloednieuwe Robbedoes album voorzien van een toffe tekening.

 

Kunt u zelf niet aanwezig zijn, maar zou wel héél graag een gesigneerd exemplaar willen van één van deze drie TOPALBUMS!
Stuur ons een mail, wij kijken dan of het ons lukt dit voor u te regelen.